Puslapiai

2015 m. lapkričio 23 d., pirmadienis

Kukurūzų spragėsiai su karamele



100 gr. kukurūzų spraginimui
60 gr. sviesto
50 gr. rudojo cukraus
70 gr. medaus (dirbtinio arba natūralaus) arba cukraus sirupo
1/3 a.š. sodos arba kepimo miltelių

Kukurūzus spraginame, kaip įprasta. Aš naudojau mikrobangei skirtą 100 gr. pakelį. Spragėsius suberiame į kepimo skardą, išklotą popieriumi.

Sviestą, cukrų ir medų kaitiname, kol užverda (sirupas ima putoti). Sumažiname ugnį ir maišydami pakaitiname apie 5 min. Nuimame nuo ugnies, suberiame sodą. Gerai išmaišome. Pilame karamelę ant kukurūzų, permaišome. Pirmą kartą ne visi kukurūzai pasidengs karamele - labai ir nesistenkite, vėliau karamelė tolygiai išsimaišys. Kepame 100° C orkaitėje apie 40-50 min., kas 10 min. viską gerai permaišydami, kad karamele apliptų visi spragėsiai. Iškeptus atvėsiname. Skanių spragėsių ir gero filmo :)

P.S. Mėgstantiems sūdytą karamelę galima į karamelę kartu su soda įberti 0,5-1 a.š. druskos. Arba iš karto naudoti sūrius spragėsius.

Recepto idėja Pineapple & Coconut

2015 m. lapkričio 12 d., ketvirtadienis

Kesksiukai su varške ir mėlynėmis


apie 17 keksiukų

180-200 gr. varškės (galima naudoti kreminę)
3 didesni kiaušiniai
160 gr. cukraus
100 gr. sviesto
200 gr. miltų
1 a.š. kepimo miltelių
150-200 gr. mėlynių (naudojau šaldytas) + 1 a.š. miltų
žiupsnelis druskos

Kiaušinius su cukrumi ir druska plakame mikseriu apie 3-5 min., kol masė tampa puri ir jos tūris padidėja. Sudedame per sietelį pertrintą varškę, ir išlydytą atvėsintą sviestą. Išmaišome šaukštu. Suberiame miltus ir kepimo miltelius, šaukštu išmaišome, bet nepermaišome. Ant mėlynių (atšildyti nereikia) užberiame šaukštelį miltų ir išmaišome, kad visos apliptų miltais (taip uogos nenusės į tešlos dugną). Suberiame mėlynes į tešlą, pamaišome. Užpildome tešla 2/3 formelės aukščio. Kepame 190°C temperatūroje apie 20-25 min., arba kol viršus gražiai pagelsta. Skanaus :)

P.S. Keksiukai iškepė su labai skania karamelizuota plutele ir minkštu puriu vidum!

Recepto šaltinis Neringos blogas