Puslapiai

2016 m. gegužės 1 d., sekmadienis

Biskvitinis tortas su maskarponės-grietinėlės kremu



22 cm. apvali forma nuimamais kraštais

Biskvitui:

3 M dydžio kiaušiniai
100 gr. cukraus
110 gr. miltų
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos

Kremui:

500 gr. maskarponės sūrio
500 ml. grietinėlės 35-36%
5 v.š. cukraus
citrinos rūgšties ant peilio galiuko

Papuošimui:
Konservuotų persikų
Uogų

Biskvitai. Kiaušinius su cukrumi ir druska plakame apie 5-7 min, kol masė patrigubėja ir tampa beveik grietinės konsistencijos. Labai atsargiai šaukštu įmaišome miltus su kepimo milteliais. Tešla turi išlikti tokia pat tiršta ir puri. Pilame į kepimo popieriumi ištiestą formą ir kepame 180-190°C orkaitėje apie 30 min. (tikriname vidurį mediniu pagaliuku). Atvėsusį (galima net palaikyti šaldytuve) biskvitą perpjauname į 3 papločius.

Kremas. Grietinėlę su cukrumi ir citrinos rūgštimi išplakame iki standumo. Maskarponę šiek tiek išmaišyti šaukštu, jei labai kietas.Dalimis, atsargiai, kad nesukristų, įmaišome į maskarponę grietinėlę.

Surinkimas. Biskvitus sulaistome konservuotų persiku sirupu. Sutepame kremu, šiek tiek palikdami jo torto aptepimui. Puošiame persikais, uogomis ar kt. Palaikome šaldytuve, kad gerai sustingtų. Skanaus!

P.S. Tobulo skonio tortas. Darytas milijoną kartų, ir niekad nenusibostantis!