Puslapiai
▼
2019 m. lapkričio 1 d., penktadienis
Itališkas obuolių pyragas
20-22 cm. apvaliai formai
3-4 obuoliai
180 gr. miltų
2 tryniai
140 gr. cukraus
50 gr. sviesto
125 ml. pieno
1 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
Trynius plakame mikseriu su 100 gr. cukraus, kol masė tampa puri ir pabąla. Sviestą išlydome ir pusę supilame į kiaušinių masę. Supilame pieną ir viską išmaišome. Beriame druską, miltus, kepimo miltelius ir gerai išmaišome, kad neliktų gumuliukų. Pilame tešlą į formą, ant viršaus sudedame nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus obuolius, užpilame likusį sviestą ir pabarstome likusiu cukrumi. Kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 min.
P.S. Drėgnas, šiek tiek keksą primenantis pyragas.
Recepto šaltinis
2019 m. rugpjūčio 11 d., sekmadienis
Žuvies-cukinijų kotletukai
Cukinijų sezonas pačiame įkarštyje, tad išbandžiau naują receptą. Tikiuosi patiks ir Jums! O ką Jūs gaminate iš cukinijų? Pasidalinkite komentaruose!
2 vnt. žuvies file (naudojau šaldytą)
2 kiaušiniai
pusė didelės cukinijos
2 v.š. džiūvėsėlių
3 v.š. manų kruopų
1 morka
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
svogūnų laiškų, krapų ar kt. žalumynų
drukos
pipirų
2 kiaušiniai
pusė didelės cukinijos
2 v.š. džiūvėsėlių
3 v.š. manų kruopų
1 morka
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
svogūnų laiškų, krapų ar kt. žalumynų
drukos
pipirų
Cukiniją sutarkuojame burokine tarka, pabarstome druskos ir paliekame 10 min., kad išsiskirtų sultys.
Žuvį supjaustome labai smulkiai. Morką sutarkuojame, svogūną smulkiai supjaustome. Gerai nuspaudžiame cukinijas (man liko didelė sauja cukinijos).
Sumaišome visus produktus. Paliekame 10 min., kad išbrinktų manai. Formuojame kotletukus ir kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrunda.
Patiekiau su kuskusu, brinkintu sultinyje. Skanaus!
:
: