Na ką aš galiu pasakyti... Jie jų neprimena. Jie yra daug skanesni :) Ieškojau kuo paprastesnio recepto, ir labiausiai patikęs buvo šis . Tik aš, kaip pirmam kartui, mažinau proporcijas (o visai be reikalo... :)
300 gr. grietinėlės 36 %
120 gr. cukraus
3 kiaušiniai
vanilinio cukraus
Nuo baltymų atskirtus trynius išplakiau su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Išplakiau grietinėlę, kitame inde - iki standumo baltymus. Visas 3 mases sumaišiau, supyliau į indelį ir pastačiau į kamerą. Kas 20 min. ledus reikia pamaišyti, kad jie tolygiai sustingtų. Neturiu ledų gaminimo aparato, tačiau paprastoje šaldytuvo kameroje jie sustingo kuo puikiausiai. Maniškiai stingo apie 4 val. Ledai - kaip tikrų tikriausias pirktinis plombyras!
P.S. Аčiū IRRI style už receptą :)
Įmaišiau tarkuoto juodo šokolado ir pasigaminau savo mėgstamiausius ledus - su šokolado gabaliukais!
AtsakytiPanaikintiRasa, puiki ideja :)
AtsakytiPanaikintiIšbandžiau vakar ledus. Super. Gal kiek rieboki, bet NAMINIAI :)
AtsakytiPanaikintilaurecka, nieks neprilygs naminiams ledams be jokiu E :) Manau labiau kenkia visokie dirbtiniai priedai, nei naturalus riebalai.
AtsakytiPanaikintinoreciau pasidometi,ar grietinele turi buti ta riebi<plakamoji? ar gali buti paprasciausia grietinele.
AtsakytiPanaikintiorchideja, as dariau su riebia, 36 %.
AtsakytiPanaikintiAtrodo labai viliojančiai, bandysiu pasigamint :) O kiek maždaug laiko reikia grietinėlę plakti? Aš su ja nelabai draugauju, vis bijau sviestą padaryti, tai niekad tinkamai neišplaku....
AtsakytiPanaikinti10 balų šitiek ledams ;) labai patiko tiek man, tiek dukrytei ;)
AtsakytiPanaikintiLabai skanus ledai, tik susale buvo baisiai kieti, neimanoma ideti su saukstu, reikdavo laukti kol biski praves, gal kazka netaip dariau? ar visoms tokie gaunasi ?
AtsakytiPanaikintiTokie kieti ir buna. Reikia truputi atsildyti.
AtsakytiPanaikintiDekui uz atsakyma, na tas kietumas nekliutis, dabar gaminsiu tik savo ledus :)
AtsakytiPanaikintiO keliems žmonėms užtenka šio kiekio ledų? Kiek ml pačių ledų gaunasi?
AtsakytiPanaikintiButinai isbandysiu si recepta, juolab, kad skaniu ledu parduotuvese vis mazeja.. Nemegstu jokiu nesamoniu leduose :-)
AtsakytiPanaikintiNorejau paklausti, ar grietinele tinka tik 36% riebumo? Gyvenu Skotijoje, ir cia parduotuvese buna tik single (apie 12%)ir double (~45-48%) cream. Kuris variantas geresnis, ar gal pamaisyti abieju?
Kaip "teisingai" plakti grietinele, kad nesigautu kazkas, ko nereikia?
Atsiprasau uz neisprusima, nesu dar labai pazengus maisto gamyboje...
dėl Škotijos nežinau, bet Anglijoje buvo visokių rūšių grietinėlės. Čia reikia Whipping Cream (plakamoji grietinėlė).
PanaikintiWhipping Cream yra ta grietinėlė, kurios Jums reikia.
Panaikinti12 % neisplaksit iki standumo. Pas mus LT plakamoji grietinele yra 35-36%. Jei pas jus dar riebesne - dar geriau.
AtsakytiPanaikintiPlakti mikseriu, didziausiu greiciu, gerai atsadyta ir su trupuciu citrinos rugsties.
Nerealiai skanuuuuuuuu!!!!!!
AtsakytiPanaikintiO kokios grietineles cia butent reikia?
AtsakytiPanaikintiAnonime, paskaitykite recepta, viskas parasyta :)
AtsakytiPanaikintiPaprasta, bet skanu :)
AtsakytiPanaikintiBuvau nustebinta perskaičius kad ledams reikia kiaušinių. Naivuolė nusipirkau tik grietinėlės. Bandysiu atlikt pagal receptą, tik vienas neramina, kad kiašinai žali. Bijau, salmoneliozės, o gal šaltis naikina sukėlėjus kaip ir karštis???
AtsakytiPanaikintiJau išbandžiau, labai skanūs, super :) Tikrai gaminsiu dar :)
AtsakytiPanaikintikažko nesupratau, išplakti trynius su cukrumi ir vanile, išplakti grietinėlę ir sumaišyti visas tris mases. Kokia trečioji masė?
AtsakytiPanaikinti1. trynius išplakiau su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo.
AtsakytiPanaikinti2. Išplakiau grietinėlę,
3. kitame inde - iki standumo baltymus
Turiu klausimeli. Ar galima naudoti purskiama grietinele is flakonu? :)
AtsakytiPanaikintiKoncentruotas pienas + riebi grietine+ riebi grietinele - viska suplakam, sudedam i saldytuvo saldykli, kas pusvalandi pamaisom. Kai sustingsta, vistiek dar pora kartu pamaisom. Istraukiam nuostabius ledus, ypac, jei iberiam prieskoniu: cinamono, vaniles, patarkuojam sokolado.
AtsakytiPanaikintiGeri ledai is koncentruoto pieno + riebi grietine
Geri ledai is koncentruoto pieno + grietinele.
Nebutini visi trys, uztenka dvieju elementu:)
Kas yra koncentruotas pienas.
PanaikintiAr cia turima omenyje kondensuotas.
Koks kiekis išeina šių ledų? :)
AtsakytiPanaikintiKoks kiekis ledų išeina? :)
AtsakytiPanaikintiStengiuosi nevalgyti cukraus. O jeigu daryčiau su stevia, įdomu, irgi kažkas panašaus gautųsi? Ar būtinai struktūrai išgauti reikia būtent cukraus?
AtsakytiPanaikintiNe, cukrus tikrai nebutinas. Galite saldinti, kuom norite.
PanaikintiPadariau tik pabandymuj, no ledai superiniai, purus kaip plombyras , o as dar dar gyvenu kaime ,tai dariau is namines grietineles, tai neimanoma atsivalgyti, jau dabar tai nepirksiu sitos chimijos parduotuve,100 balu!
AtsakytiPanaikintiGaliu tik isivaizduoti, koks skonis su tikra kaimiska grietinele.. Smagu, kad patiko :)
PanaikintiO man naminiai ledai primena pirktinius. Ir nelaikau visų pirktinių chemija... Manau, kas viskas priklauso nuo to, kas kokius ledus perka... Jei kalbame apie pačius pigiausius, tai tada gal ir taip, bet kai kurie brangesnieji būna tikrai gardūs ir nėr tos chemijos tiek daug...
AtsakytiPanaikintiBet kokiu atveju, naminių ledų gaminimo procesas labai malonus, labai geras receptas, ačiū:) Minusas, kad per naktį palikus ledus šaldiklyje (ir pirkinius taip pat), jie kitądien būna kaip akmeniniai:) Bet palaikau pusvalandį ant stalo, permaišau šakute, grąžinu į kamerą penkiolikai minučių ir tada jie jau būna tobuli :)