Puslapiai

2009 m. rugsėjo 3 d., ketvirtadienis

Plombyriniai ledai

Ilgai brendo mintis pabandyti pasigaminti ledus namie. Tiesiog pabandyti, įdomumo dėlei, ar naminiai ledai bent kažkiek savo skoniu primena pirktinius.

Na ką aš galiu pasakyti... Jie jų neprimena. Jie yra daug skanesni :) Ieškojau kuo paprastesnio recepto, ir labiausiai patikęs buvo šis . Tik aš, kaip pirmam kartui, mažinau proporcijas (o visai be reikalo... :)


300 gr. grietinėlės 36 %
120 gr. cukraus
3 kiaušiniai
vanilinio cukraus

Nuo baltymų atskirtus trynius išplakiau su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Išplakiau grietinėlę, kitame inde - iki standumo baltymus. Visas 3 mases sumaišiau, supyliau į indelį ir pastačiau į kamerą. Kas 20 min. ledus reikia pamaišyti, kad jie tolygiai sustingtų. Neturiu ledų gaminimo aparato, tačiau paprastoje šaldytuvo kameroje jie sustingo kuo puikiausiai. Maniškiai stingo apie 4 val. Ledai - kaip tikrų tikriausias pirktinis plombyras!


P.S. Аčiū IRRI style už receptą :)

34 komentarai:

  1. Įmaišiau tarkuoto juodo šokolado ir pasigaminau savo mėgstamiausius ledus - su šokolado gabaliukais!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Išbandžiau vakar ledus. Super. Gal kiek rieboki, bet NAMINIAI :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. laurecka, nieks neprilygs naminiams ledams be jokiu E :) Manau labiau kenkia visokie dirbtiniai priedai, nei naturalus riebalai.

    AtsakytiPanaikinti
  4. noreciau pasidometi,ar grietinele turi buti ta riebi<plakamoji? ar gali buti paprasciausia grietinele.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Atrodo labai viliojančiai, bandysiu pasigamint :) O kiek maždaug laiko reikia grietinėlę plakti? Aš su ja nelabai draugauju, vis bijau sviestą padaryti, tai niekad tinkamai neišplaku....

    AtsakytiPanaikinti
  6. 10 balų šitiek ledams ;) labai patiko tiek man, tiek dukrytei ;)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Labai skanus ledai, tik susale buvo baisiai kieti, neimanoma ideti su saukstu, reikdavo laukti kol biski praves, gal kazka netaip dariau? ar visoms tokie gaunasi ?

    AtsakytiPanaikinti
  8. Tokie kieti ir buna. Reikia truputi atsildyti.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Dekui uz atsakyma, na tas kietumas nekliutis, dabar gaminsiu tik savo ledus :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. O keliems žmonėms užtenka šio kiekio ledų? Kiek ml pačių ledų gaunasi?

    AtsakytiPanaikinti
  11. Butinai isbandysiu si recepta, juolab, kad skaniu ledu parduotuvese vis mazeja.. Nemegstu jokiu nesamoniu leduose :-)
    Norejau paklausti, ar grietinele tinka tik 36% riebumo? Gyvenu Skotijoje, ir cia parduotuvese buna tik single (apie 12%)ir double (~45-48%) cream. Kuris variantas geresnis, ar gal pamaisyti abieju?
    Kaip "teisingai" plakti grietinele, kad nesigautu kazkas, ko nereikia?
    Atsiprasau uz neisprusima, nesu dar labai pazengus maisto gamyboje...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. dėl Škotijos nežinau, bet Anglijoje buvo visokių rūšių grietinėlės. Čia reikia Whipping Cream (plakamoji grietinėlė).

      Panaikinti
    2. Whipping Cream yra ta grietinėlė, kurios Jums reikia.

      Panaikinti
  12. 12 % neisplaksit iki standumo. Pas mus LT plakamoji grietinele yra 35-36%. Jei pas jus dar riebesne - dar geriau.
    Plakti mikseriu, didziausiu greiciu, gerai atsadyta ir su trupuciu citrinos rugsties.

    AtsakytiPanaikinti
  13. Nerealiai skanuuuuuuuu!!!!!!

    AtsakytiPanaikinti
  14. O kokios grietineles cia butent reikia?

    AtsakytiPanaikinti
  15. Anonime, paskaitykite recepta, viskas parasyta :)

    AtsakytiPanaikinti
  16. Paprasta, bet skanu :)

    AtsakytiPanaikinti
  17. Buvau nustebinta perskaičius kad ledams reikia kiaušinių. Naivuolė nusipirkau tik grietinėlės. Bandysiu atlikt pagal receptą, tik vienas neramina, kad kiašinai žali. Bijau, salmoneliozės, o gal šaltis naikina sukėlėjus kaip ir karštis???

    AtsakytiPanaikinti
  18. Jau išbandžiau, labai skanūs, super :) Tikrai gaminsiu dar :)

    AtsakytiPanaikinti
  19. kažko nesupratau, išplakti trynius su cukrumi ir vanile, išplakti grietinėlę ir sumaišyti visas tris mases. Kokia trečioji masė?

    AtsakytiPanaikinti
  20. 1. trynius išplakiau su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo.
    2. Išplakiau grietinėlę,
    3. kitame inde - iki standumo baltymus

    AtsakytiPanaikinti
  21. Turiu klausimeli. Ar galima naudoti purskiama grietinele is flakonu? :)

    AtsakytiPanaikinti
  22. Koncentruotas pienas + riebi grietine+ riebi grietinele - viska suplakam, sudedam i saldytuvo saldykli, kas pusvalandi pamaisom. Kai sustingsta, vistiek dar pora kartu pamaisom. Istraukiam nuostabius ledus, ypac, jei iberiam prieskoniu: cinamono, vaniles, patarkuojam sokolado.
    Geri ledai is koncentruoto pieno + riebi grietine
    Geri ledai is koncentruoto pieno + grietinele.
    Nebutini visi trys, uztenka dvieju elementu:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kas yra koncentruotas pienas.
      Ar cia turima omenyje kondensuotas.

      Panaikinti
  23. Koks kiekis išeina šių ledų? :)

    AtsakytiPanaikinti
  24. Koks kiekis ledų išeina? :)

    AtsakytiPanaikinti
  25. Stengiuosi nevalgyti cukraus. O jeigu daryčiau su stevia, įdomu, irgi kažkas panašaus gautųsi? Ar būtinai struktūrai išgauti reikia būtent cukraus?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ne, cukrus tikrai nebutinas. Galite saldinti, kuom norite.

      Panaikinti
  26. Padariau tik pabandymuj, no ledai superiniai, purus kaip plombyras , o as dar dar gyvenu kaime ,tai dariau is namines grietineles, tai neimanoma atsivalgyti, jau dabar tai nepirksiu sitos chimijos parduotuve,100 balu!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Galiu tik isivaizduoti, koks skonis su tikra kaimiska grietinele.. Smagu, kad patiko :)

      Panaikinti
  27. O man naminiai ledai primena pirktinius. Ir nelaikau visų pirktinių chemija... Manau, kas viskas priklauso nuo to, kas kokius ledus perka... Jei kalbame apie pačius pigiausius, tai tada gal ir taip, bet kai kurie brangesnieji būna tikrai gardūs ir nėr tos chemijos tiek daug...
    Bet kokiu atveju, naminių ledų gaminimo procesas labai malonus, labai geras receptas, ačiū:) Minusas, kad per naktį palikus ledus šaldiklyje (ir pirkinius taip pat), jie kitądien būna kaip akmeniniai:) Bet palaikau pusvalandį ant stalo, permaišau šakute, grąžinu į kamerą penkiolikai minučių ir tada jie jau būna tobuli :)

    AtsakytiPanaikinti