Puslapiai

2009 m. lapkričio 7 d., šeštadienis

Tortas "Malkos po sniegu"


Tortas, patiks net ir tiems, kas nemėgsta saldžių kepinių, nes jis nėra labai saldus. Puikus kremo ir rūgščių vyšnių derinys. Iš pažiūros tortas atrodo riebus, nes kremui naudojama daug riebios grietinės, bet iš tikrųjų to riebumo nesijaučia - tortas labai gaivus.


Tešlai:
250 g sviesto
200 g grietinės
3 stiklinės miltų
arbatinis šaukštelis sodos, užgesintos acte
apie 1 kg. šaldytų vyšnių

Kremui:

600 g grietinės (30 % riebumo)
1 stiklinė cukraus
citrinos rūgšties (ant šaukštelio galiuko)
grietinėlės standiklio arba 10 g želatinos

Prieš darydami tešlą išimame iš šaldiklio vyšnias, kad atšiltų.

Darome tešlą. Burokine tarka sutarkuojame sviestą. Pilame grietinę, beriame miltus, sodą, užgesintą actu. Užminkome tešlą. Padaliname tešlą į 15 gabalėlių ir 3 valandoms dedame į šaldytuvą.

Išėmę tešlą iš kiekvieno gabalėlio iškočiojame pailgą lapelį (kad tilptų į skardą), per vidurį išilgai dedame eilę vyšnių, ir suvyniojame į vamzdelį (galus gerai užspaudžiame, kad kepant vyšnių sultys neišbėgtų). Ir taip padarome 15 vamzdelių. Juos kepame 200 C orkaitėje apie 15 min.

Pasigaminame kremą. Grietinę išplakame su cukrumi, trupučiu citrinos rūgšties. Aš subėriau 2 pakelius grietinėlės standiklio, arba galima supilti išbrinkintą, ištirpintą ir atvėsintą želatiną. Kremą dedame į šaldytuvą, kad šiek tiek sutirštėtų.

Iškepusius vamzdelius atvėsiname. Dedame 5 vamzdelius į lėkštę šalia vienas kito, apipilame kremu. Ant viršaus į tarpus dar 4 vamzdelius, vėl ant jų pilame kremą. Tada and viršaus dedame 3 vamzdelius, pilame kremą, ir t.t. (2, 1..). Viskas, tortas pagamintas ir keliauja į šaldytuvą, kad sustingtų :) Skanaus!


Kad būtų aiškiau, štai čia trumpa gaminimo eiga:


Recepto šaltinis: SM

29 komentarai:

  1. Be galo myliu si torta.. Paprasta ir efektinga. Tik darbo nemazai.. Ech noreciau gabaliuka nuotraukos atsipjaut.. labai skaniai atrodo.. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Man irgi labai patiko šitas tortas. Ir pagaminimas toks paprastas. Net norejos didesnio, nes kazkaip labai greit jis "susivalge" :))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kaip dailiai atrodo! Niekuomet nesu ragavusi, bet tikiu, kad skanuu :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Is tikruju toks gan netradicinis torto skonis. Ir saldu, ir rugstu, ir kartu gaivu :) Zodziu, verta isbandyti :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Gaminau šį skanumą vasarą :) Patiko ;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. As vis ruosiuosi pakartoti ji, nes irgi labai patiko :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. ispudingai atrodo!! reiks butinai isbandyt..

    AtsakytiPanaikinti
  8. Pabandžiau ir aš malkas sulipdyti, bet pirmas kartas nekaip pavyko - kepant pačias malkas, prabėgo vyšnių skystis... Gal per plonai buvau iškočiojusi lakštus. Nematavot, kokio ilgio jūsų malkos būna? Turiu įtarimą, kad nusipirkusi buvau labai jau dideles vyšnias, dėl kurių ir reikėjo didokus lakštus pagaminti.
    Ir grietinė iš tarpų kažkur išgaravo :D .
    O grietinės masę aš gal kitą kartą rūgštinsiu, nes man pritrūko tos rūgštelės ;)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Vien vaizdas ko vertas! Pamaciau ir iskart uzsinorejau pagaminti. Tikiuosi gausis graziai kaip is paveikslelio :)
    Ir isvis labai dziaugiuosi atradusi si puslapi, nes visi receptai puikus :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Dariau šį tortą pernai Kalėdoms. Labai skanus ...Tai šiemet vaikai ir anūkai vėl reikalauja Malkos po sniegu. Ačiu AJ už puikų receptą.

    AtsakytiPanaikinti
  11. Nu ir sugalvok tu man taip, tiek gerų idėjų čia turit, ir pavadinimai tokie gundantys, įdomūs :))

    AtsakytiPanaikinti
  12. Sveiki, va čia tai skainumynas, pagaliau prisiruošiau pati gaminti :)
    Norėjau paklausti kiek laiko pagamintą tortą laikyti šaldytuve?

    AtsakytiPanaikinti
  13. Aciu visiems, kas smeginat recepta ir atsiliepimus parasot :)

    Stingdyti geriausia per nakti - taip busit tikri, kad gerai sustingo.

    AtsakytiPanaikinti
  14. vaje kaip skaniai atrodo !!! būtinai išmėginsiu, tik šaldytų vyšnių neturiu, manau tiks ir iš uogienės išgriebtos :)

    AtsakytiPanaikinti
  15. Vakar padariau ir as :) Nu idomus tikrai,as dar per nakt pergyvenau,kad bus rugstus labai,nes rugscios vysnios ir jokio cukraus nedejau i jas,kad tesla irgi be cukraus,maniau bus per rugstu,bet super,tikrai nebuvo rugstu,viskas kazkaip gerai susilieja,sudera.
    Klausimas,kaip gaunasi toks tarsi sviestinis,glotnus ir standus pavirsius?Man gavosi,viskas sustingo,bet isvaizda to glajaus vistik skiriasi,siek tiek kremiskesnes konsistencijos,nei sioje foto.Ar man ilgiau paplakt mikseriu reikejo,ar grietineles standiklis blogas? Dejau pora pokiuku Dr.Oetker firmos.Ir dar recepte kaip ingridientai isvardinta citrinos rugstis,o aprasyme jau rasot citrinu sultys,kas is tiesu turi buti ?

    AtsakytiPanaikinti
  16. Skandinave, na super, kad patiko is sis receptas!

    Del pavirsiaus - gal isties per trumpai paplaket grietine? Standikli as toki pati naudoju.
    Jokio skirtumo del rugsties, galima ir citrinos sultis, ir citrinos rugsti naudot - as naudoju tai, ka tuo metu turiu :) Bet aciu, kad pastebejot netiksluma, einu pataisysiu, kad neklaidint.

    AtsakytiPanaikinti
  17. Na matyt as dar tada busiu padauginus i ta krema citrinu sulciu,gal todel kremiskesnis gavosi...sekanti kart tikiuosi bus jau geras :)

    AtsakytiPanaikinti
  18. Svarbiausia - puikus budas sunaudoti saldytas uogas, uzsilikusias saldytuve! Bandysiu su juodaisiais serbentais, avietemis ir braskemis :p

    AtsakytiPanaikinti
  19. o cia i tesla kiausiniu nereikia?

    AtsakytiPanaikinti
  20. Skanu kaip du medu!!!!!!!

    AtsakytiPanaikinti
  21. Kažin, ar vietoje vyšnių tiktų šaldytos trintos su cukrumi mėlynės? Gal jas prieš dedant reikėtų sutirštinti?
    Ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
  22. Manau, kad trintos uogos bekepant išbėgtų.

    AtsakytiPanaikinti
  23. Kaip betirštintumėt, kepant vis tiek viskas suskystės.

    AtsakytiPanaikinti
  24. Padariau ir as tiksliau dar kepu skystis isbego ziauriai ir neplonai iskociojau ir uzspaudziau tai nezinau kepa sultyse... 😆 kremas tai gavosi ir jau apstingo....

    AtsakytiPanaikinti
  25. Jovita, matyt skyscio daug buvo, reikejo gerai nuspausti...

    AtsakytiPanaikinti
  26. Koks mazdaug svoris gaunasi is tos normos?

    AtsakytiPanaikinti
  27. Ir taip kiekvienas Velykas ir Kaledas sis tortas jau 7 metai ant musu stalo. Aciu Jurgita uz si recepta, kurs tapo nuostabia tradicija. Graziu artejanciu svenciu!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kaip smagu skaityti toki komentara! Tai kaip Kaledine dovana <3 Aciu, kad esate, skaitote ir gaminate. Graziu ir Jums svenciu, ir skanaus torto :)

      Panaikinti