Puslapiai
▼
2010 m. sausio 30 d., šeštadienis
Vyšninis sūrio ir želė tortas (nekeptas)
Šiek tiek kitoks Nekepto šokoladinio sūrio torto variantas - su vyšnių ir želė sluoksniu.
Pagrindui
350 gr. sausainių (2 pakeliai, geriausia šokoladiniai)
150 gr. sviesto
Sūrio sluoksniui
250 gr. maskarponės sūrio
200 gr. grietinėlės
120 gr. cukraus
20 gr. želatinos
Želė sluoksniui
500-600 ml indelis konservuotų vyšnių sirupe
20 gr. želatinos
2-3 šaukštai cukraus, jei vyšnių sirupas rūgštus
Pagrindas. Blenderiu arba mėsmale sumalame sausainius. Ištirpiname ir atvėsiname sviestą. Sumaišome su maltais sausainiais. Gausime drėgną, birią masę. Beriame ją į torto formą nuimamais kraštais (26 cm. skersmens) ir stipriai spausdami suformuojame torto padrindą. Statome į šaldytuvą, kol ruošime sūrio kremą.
Sūrio kremas. Želatiną užpilame 100 ml. šalto virinto vandens ir paliekame apie 30 min, brinkti. Tuo metu iki standumo išplakame grietinėlę su cukrumi. Sudedame maskarponę ir visą masę išplakame iki vientisios. Išbrinkusią želatiną pakaitiname iki užvirimo, nukeliame nuo viryklės, atvėsiname, supilame į sūrio/grietinėlės kremą ir gerai išmaišome (ne mikseriu). Kremą pilame ant sausainių pagrindo, išlyginame ir dedame į šaldytuvą, kol kremas sustings (man po valandos jau buvo sustinges taip, kad galima buvo pilti želė sluoksnį).
Želė sluoksnis. Želatiną užpilame 100 ml vandens ir pastatome brinkti apie 30 min. Nupilame nuo vyšnių sirupą. Turėtų būti apie 150-200 ml. Kadangi sirupas stipraus skonio (mano buvo rūgštokas), įpilame į jį vandens tiek, kad iš viso gautume apie 500 ml skysčio. Jei sirupas rūgštus, įberiame cukraus (galima pagal skonį, kokio saldumo želė norite). Į vyšninį sirupą supilame išbrinkusią želė. Viską nuolat pamaišydami, kad ištirptų želė, pakaitiname iki užvirimo, nukeliame nuo ugnies ir atvėsiname.
Išdėliojame ant sustingusio sūrio kremo vyšnias ir užpilame atvėsusią želė. Statome tortą į šaldytuvą, kol sustings.
P.S. Kadangi labai patiko šokoladinis sūrio tortas, panorau jį pasidaryti dar kartą ir šiek tiek kitokį variantą. Želė su vyšniomis suteikė tortui gaivumo ir lengvumo...
bandziau si torta, nerealiai skanus ir gaivus :). buvau pagerbta valgiusiu :)). tik as truputi ji pasikooregavau pagal save: tiek i krema, tiek i zele spudziau citrinos sultis, kad nebutu saldus
AtsakytiPanaikintiDziaugiuosi, kad patiko :) O citrinu sultys isties geras dalykas, kai norisi "nugesint" salduma. As irgi jas daznai tam naudoju :)
AtsakytiPanaikintisveki!
AtsakytiPanaikintidabar gaminu si torta :-)
tikiuos, kad man pavyks
Irena, sekmes :) Tikiuosi ir as, kad viskas pavyks ir patiks ;)
AtsakytiPanaikintidariau kovo 8-ajai,patiko,tik kita kart kaip darysiu pabandysiu su biskvitu o ne su sausainiais.
AtsakytiPanaikintiir as dariau ta pacia proga.visiems labai patiko.man gal siek tiek buvo per saldus zele sluoksnis.kita karta banysiu ne sokoladinius sausainius ir vietoj maskarpone ir grietineles desiu grietines krema(500ml grietines,20gr.zelatinos.100gr cukraus)
AtsakytiPanaikintiDziugu, kad visiems patiko tortas :)
AtsakytiPanaikintiIrena, matyt vysnios konservuotos saldziam sirupe buvo, nes mano tai buvo rugstus labai, todel dejau cukraus papildomai. Bet su saldumu tai galima improvizuot visada pagal savo skoni :)
O del pagrindo, tai labai geras biskvitas yra Torto su mskarpones suriu. Manau tiktu ir sitam tortui.
su sausainiais pagrindas geras ,jo kepti nereikia :-)
AtsakytiPanaikintitik man tie musu sokoladiniai sausainiai nelabai.
as dar ilasinau romo esencijos
dabar reikia prisiruosti ir pagaminti "malkas po sniegu"
AtsakytiPanaikintibus daug laisvu dienu,palepinsiu namiskius
tinka tik saldytos vysnios,ar galima ka nors kita deti?
Irena, i "Malkas po sniegu" galima deti ir kitas uogas, bet kremas gana saldus, ir vysniu rugstele labai dera prie jo :) Tai siaip labiausiai vysnios tinka, bet zinau, kad deda kai kas ir kitokias uogas (tik kad nebutu vandeningos, nes kepant isbegs skystis). As beje irgi vis zadu su kitokiom pabandyti. Bet jei pirma darysit, tai pasidalinkit patirtim paskui - idomu bus suzinot, kaip su kitom gaunas :)
AtsakytiPanaikintiSveiki. o kur Jus pirkote konservuotas vysnias?as rimi ieskojau bet neradau..:( gal butu galima kuo kitu pakeisti pvz. persikais,kriausemis..?
AtsakytiPanaikintiDince, pirkau Maximoje. O keisti aisku kad galima, kuom tik norite pagal savo skoni :)
AtsakytiPanaikintio jei su vysniu kompotu?turbut tiks?:)
AtsakytiPanaikintiDince, tiks. Vysnios konservuotos ir buna panasios i kompota :) Tik mano nesaldzios buvo.
AtsakytiPanaikintiaiskutis. ;) siandien bandysiu daryt Velykoms. parasysiu kaip gavosi galutinis rezultatas. ;)
AtsakytiPanaikintisekantis mano tortas bus sitas :))
AtsakytiPanaikintiLabai labai labai dėkoju už receptuką.!!;]
AtsakytiPanaikintika tik padariau tortuka, pagal Jusu recepta (tik zele dariau ir kons. gervuogiu) Labai skaniai gavosi! Aciu uz Jusu idejas!
AtsakytiPanaikintiSveiki, o kokioje formoje gaminote? Man isbego zele pro apacia.. kaip ja islaikyti ant virsaus, kad sustingtu? :) (dariau tortineje).
AtsakytiPanaikintiApie forma recepte parasyte - Beriame ją į torto formą nuimamais kraštais (26 cm. skersmens). Tortine apvali forma. Isbego, nes matyt kremo gerai nepaskirstet prie formos krastu, liko tapeliai. Nes jei kai kremas sustingsta, jis prilimpa prie formos sieneliu ir zelei nera pro kur begt. O jei pati forma nesandari, tai reikia maistine plevele ja isklot.
AtsakytiPanaikintiAciu uz atsakyma :)
AtsakytiPanaikintiSveikute,
AtsakytiPanaikintizinok as gaminu praktiskai toki pat torta!
skirtumas tik tame, kad as dedu ne sokoladinius, o paprastus ''selga'' sausainius ir vietoj vysniu dedu persikus ir persikine zele :)
labai megstu sita torta!
sekanti karta bandysiu su sokoladiniais sausainiais ir vysniom.
tikiu, kad taip pat bus begalo skanu!!!
ir aplamai dziaugiuosi, kad radau si bloga. cia tiek daug visokiu gerybiu!!!
AJ, Aciu Tau!
Sveikos,
AtsakytiPanaikintitruputi nesuprantu to sluoksnio su zele. pirma išbrinkinam želatiną, o tada dedam į vysniu sirupa išbrinkusia zele? :)
Juste, i sirupa pilam isbrinkinta ir istirpinta zelatina. Ir kai visa tai sustingsta, vat tada jau buna zele :)
AtsakytiPanaikintilaba diena, iš kilo klausimas. Kodėl išbrinkusią žėlė reikia dar pakaitinti?
AtsakytiPanaikintimanau todel kad zele yra tik isbrinkusi bet ne istirpusi. nuostabus tortas, einu gaminti
AtsakytiPanaikintiO man tinkamai nesustingo kremas....dariau pora kartu, nesigavo...tai uzsaldziau ir visi valge kaip ledu torta;D Siandien darau ir vel, nes baisiai skanus!
AtsakytiPanaikintiKaip man patinka zmones, kurie is bet kokios padeties be jokios panikos randa iseiti! :) Receptas pyrago, o Jus dar ir ledu torta pagal ji pasidarot. Super!
AtsakytiPanaikintio kiek produktų reikėtų dėti, jei naudočiau 28 cm. skersmens torto formą? Man nekas su matematika...:)
AtsakytiPanaikintiI'm learning new things everyday.
AtsakytiPanaikinti