Iš nurodyto kiekio produkto išeina apie 90 zefyrų (2-3 cm. skersmens)
Želatiną užpilti 100 ml. šalto virinto vandens ir palikti brinkti 2 valandas. Tuo pat metu cukrų užpilti 200 ml šalto virinto vandens ir taip pat palikti 2 valandoms. Praėjus 2 valandoms cukrų supilti į puodą ir maišant užviriname, ir nuo užvirimo pradžios dar paverdame 7-8 min. sumažinę ugnį iki vidutinės. Nukelti puodą nuo viryklės, supilti želatiną ir mikseriu plakti 10 min. (plakti minimaliu greičiu; geriausia "1"). Tada suberti citrinos rūgštį ir vėl plakti 5 min. Galiausiai suberti vanilinį cukrų, sodą ir dar plakti 5 min. Gausime tirštą masę. Ją palikti pastovėti 10 min. Sudėti masę į kulinarinį švirkštą ir ant kepimo popieriaus išspausti 2-3 cm. skersmens zefyrus. 3-4 valandas palaikyti šaldytuve ir galima valgyti :) Skanaus!
P.S. Pirmą kartą darydama pabandymui ėmiau tik trečdalį nurodytų produktų (išėjo 35 vnt.). Zefyrai išėjo labai skanūs! Kitą kartą būtinai darysiu visą porciją :)
Recepto šaltinis say7.info
O jie gaunasi tokie kaip pirktiniai zefyrai? Ar švelnesni, kaip pyragaičiuos - tuose bokšteliuose ant sausainio? :)
AtsakytiPanaikintiMan labiau i parduotuvinius panasus, nei i bokstelius :)
AtsakytiPanaikintiklausimas...tik ipylus i puoda verdama 7-8 min?ar uzvirus sirupui tada skaiciuojame laika?aciu
AtsakytiPanaikintiUzviriname, ir nuo uzvirimo pradzios dar 7-8 min. verdame :) Pataisiau ir recepte, kad aiskiau butu.
AtsakytiPanaikintiman nesigauna,mase plauke,nesigauna zefiro forma!
AtsakytiPanaikintika daryti? ar reikia gerai atsaldyti mase pries tai kaip deti i kulinar.svirksta?
Irena, pabandykit ilgiau plakti mase, turetu issiplakti iki standesnes. Saldyti jos nereikia, tik pries dedant i svirksta palaikyti apie 10 min - ji dar labiau sustingsta.
AtsakytiPanaikintiO kokios talpos indą imti gaminant siam kiekiui, t.y. koks tūris gaunasi? ir dar 35 vnt. tokio dydzio kaip parduotuveje? ar mazesni? Is anksto dekui.
AtsakytiPanaikintiSudek visus ingredientus ir vandeni ir gausi turi. Pasitelk
PanaikintiJie maziukai, apie 3 cm. skersmens :)Aisku galima kokio nori dydzio formuoti.
AtsakytiPanaikintiO mases net is trecdalio normos nemazai buna, imkit didesni dubeni, nes mase plakant padideja apie 3 kartus.
pameginau si receptuka, skanus zefyriukai, tik man jauciasi kristalai cukraus... ar taip turi buti ar blogai isviriau sirupa? :)
AtsakytiPanaikintiŽaneta, kažkiek jų jautėsi ir pas mane. Bet jei labai stipriai jaučiasi, tai sirupas truputį pervirtas gali būti - cukrus ima greitai kristalizuotis.
AtsakytiPanaikinti:) Na taip ir pagalvojau ir aš pati ...kadangi zefyriukai labai skanūs, tai mėginsiu dar pagaminti, gal pavyks geriau...ačiū kad pasidalinote receptuku ir patirtimi :) geros dienos.
AtsakytiPanaikintias ir juos gaminau, skonis tai geras, bet man jie kazkodel nesustingo labai, negaliu paprastai su ranka nuo popieriaus ju paimti reikia su peiliu atkabint, ar jie ir turejo tokie buti ar as kazka ne taip padariau? dariau is puses kiekio.
AtsakytiPanaikintiPas mane jie irgi lengvai neatlimpa nuo popieriaus, ta prasme - nenuimsi ju lengvai ranka. Taip ir turi buti. Nors peilio tai neprireikia. Kita karta jei darysit, paplakit ilgiau mase, gal nelabai issiplake.
AtsakytiPanaikintiplakiau kaip recepte buvo parasyta bendrai paemus 20min. ir tikrai tesla tokia tirsta buvo, o gal ta popriu patepti reiketu pvz kokiu aliejum, kad lengviau nusiimtu? :) laikiau juos per nakti saldytuve, bet kaip ir sakiau i ranka neiseina paimti, nuo peilio valgom:) bet skonis tikrai geras;)
AtsakytiPanaikintiKeista, kad taip limpa, jei sakot tesla issiplake iki tirstumo ir sustingo. Pabarstykite cukraus pudra is virsaus, tuomet nuimsite. O tada ir apacia pabarstykite, turetu taip nebelipti :)
AtsakytiPanaikintiManiskiu apacia nuo poprieriaus visada graziai nusilupa (zyme nedidele vis tiek lieka ant popieriaus).
bandau pasigaminti :) Tikiuos pavyks :) Labai aciu uz recepta:)
AtsakytiPanaikintio man kazkaip keistai gavos - labai jau kieta mase gavos...svirkstas neiveike, teko rankom formuoti... jautesi ir cukrus...del pervirimo nezinau ar galejau pervirti, kadangi dariau is 1/4 dalies, tai sirupa viriau apie 4 min. (tai gal kaip tik per mazai paviriau)... gal vandens siek tiek per mazai buvo. Nors siaip skonis visai nieko... tikiuosi kita karta gausis skaniau...
AtsakytiPanaikintiO pvz koldunus kai verdi, jei idedi mazesni kieki tai virti maziau reik? :)
Panaikintiar isbrinkinta zelatina reikia pasildyti,kad jis suskystetu ar deti neislydzius i cukraus mase?
AtsakytiPanaikintiI karsta cukraus sirupa sudeti isrbinkusia ir ismaisyti - ji istirps.
AtsakytiPanaikintina stai...zefyriukai jau sala.tiesa sakant teko pavargti-ranka nuo mikserio pavargo,o svirkstas irgi neatlaike,teko nuimti formeles ir spausti is visu jegu,gavosi ne tokie grazus,tiksliau kukuliukai :) na bet lyg kazkas panasaus,tokie guminukai stengsta.tik man irgi cukraus kristaliukai gavosi.gal antra karta iseis geriau.aciu uz receptuka :)
AtsakytiPanaikintisuper zefyriukai. https://lh6.googleusercontent.com/_SQ1wgaIFQPA/TZeEbJAWC4I/AAAAAAAANGk/1UbeGBlBbdg/s800/IMG_7588-2.jpg štai kas išėjo man :) jokių cukraus kristaliukų, gal tiesiog nepakankamai sirupas virė. tiesa, želatiną aš prieš dėdama pakaitinau ir ištirpinau, dar įbėriau šiek tiek vanilinio cukraus. sustingo puikiai, labai ačiū už gerutį receptą :)
AtsakytiPanaikintiMilda, super! atrodo, kaip is parduotuves :)
AtsakytiPanaikintiLabai norėčiau pabandyti šį zefyrų receptą, bet negaliu naudoti citrinos rūgšties, gal ją galima kuo nors pakeisti?
AtsakytiPanaikintiPakeiskit naturaliom citrinos sultim.
AtsakytiPanaikintiTai, kad tas ir yra, kad negaliu naudoti, nei citrinos rūgštelės nei citrusinių vaisių apskritai:(
AtsakytiPanaikintiO kam soda, juk gaminys nekepamas?
AtsakytiPanaikintias taip pat norejau pasiteirauti, kam reikalinga soda?
AtsakytiPanaikintiSoda padaro juos puresnius.
AtsakytiPanaikintiO sodos nugesinti nereikia? O galima dėti žėlė miltelių?
AtsakytiPanaikintiišbandėm su dukrytėm ir mes :) darėm iš 1/4 normos, vietoj cukraus naudojau cukraus pudrą ir jokių kristaliukų nesijautė. Tik turbūt mano želatina per galinga, kad jau su švirkštu, kelis tik teišspaudėm, o ir indo, kur plakiau vos iškrapščiau :) masė tokia laaabai tąsi pasidarė. Mums gavosi tokie guminukiniai, vaikams patiko labai, sau dar skonio įsilašinčiau kitą kart :)
AtsakytiPanaikintiačiu AJlabai už receptus.Sėkmės TAU kuo didžiausios.Bandžiau torta su maskarpone,ir zefyrus.pastariesiems padauginau sodos,tai jaučias....šiaip pavyko.ačiu
AtsakytiPanaikintiO kam reikia cukrų užpylus vandeniu laikyti pora valandų prieš verdant? Ar negalima šio proceso pagreitinti? Želatina išbrinksta pas mane per 5 min.
AtsakytiPanaikintigaminau ir as juos ;) gavosi geriau negu teikejaus, saldytuve sustengo gal per 15 min. ir buvo tikrailabai skanusą
AtsakytiPanaikintio jei gaminant tik iš pusės kiekio, tai cukrų virt apie 4 minutes ar vis tiek 7-8?
AtsakytiPanaikintiO jei pabandyciau deti cukraus pudra vietoj paprasto cukraus, kad kristaliukai nesijaustu??? :}
AtsakytiPanaikintisveiki norecia pasiteirauti. dariau ir as tuos zefiru bet man mase buvo labai skysta ir nejo spaust per konditerini svirksta. del ko taip galejo nutikt ? :)
AtsakytiPanaikintio soda kam? puikiai gaunasi ir be sodos. ir dar skaniau.
AtsakytiPanaikintiO jie turi buti lipnoki kai jau sustingsta?
AtsakytiPanaikintisveiki,o zelatina uzpilta vandeniu reikia pavirti,kad pasidarytu vientisas skystis ar deti isbrinkusia ir tiek? nes neparasyta recepte.aciu.
AtsakytiPanaikintiTirpinti zelatinos nereikia, kai sudesite i karsta sirupa isbrinkinta, plakant ji istirps.
AtsakytiPanaikinti