2,5 kg. cukinijų arba aguročių
0,5 kg. paprikos
0,5 l pomidorų padažo
200 gr. cukraus
2 v.š. druskos
200 ml aliejaus
130 ml 9 % acto
Cukinijoms (aš ėmiau aguročius) plonai nulupame žievelę. Perpjauname išilgai į 4 dalis, išskobiame sėklas. Supjaustome apie 1 cm. storio skiltelėmis. Užpilame 1 v.š. druskos ir paliekame 1 h. pastovėti, kad išsiskirtų skystis.
Paprikose išskobiame sėklalizdžius ir supjaustome apie 0,5 cm šiaudeliais. Nuo cukinijų nupilame nusistovėjusį skystį, dar kartą lengvai paspaudžiame jas ir nusunkiame likusį skystį. Sumaišome su paprikomis.
Į puodą supilame aliejų, likusią druską, cukrų. Pakaitiname ant silpnos ugnies, kol druska ir cukrus ištirps. Marinatą užpilame ant daržovių ir ant vidutinės ugnies pamaišydami troškiname 20 min. Tuomet supilame pomidorų padažą ir dar patroškiname 10 min. Galiausiai supilame actą, paverdame dar 2-3 minutes ir nukeliame nuo ugnies. Mišrainę sudedame į paruoštus sterilizuotus stiklainiukus ir sandariai užsukame. Laikome šaltai. Skanaus!
---------------------------------------
Galimos variacijos (mano išbandytos), ką troškinant galima dėti papildomai:
1. Pusžiedžiais pjaustytų keptų svogūnų.
2. Plonais griežinėliais pjaustytų morkų (šis variantas nuotraukoje).
3. Apie 1 cm. skiltelėmis pjaustytų obuolių (ėmiau nerūgščius obuolius). Skonis superinis!
P.S. Ragavau jau pastovėjusius visus pasidarytus variantus - tiesiog pasaka! Tinka ir kaip garnyras, ir kaip salotos, ir kaip padažas mėsai ar ryžiams. Labai primena įžymųjį Uncle Ben's padažą ryžiams ir vištienai :)
Recepto šaltinis - Žurnalas "Ji", Nr. 32/2010
Šis receptas žodis žodin atkartotas iš žurnalo,bet tikrai vykęs,o verdant marinatą man niekada neištirpsta cukrus(aliejuje tai neįmanoma)
AtsakytiPanaikintiPo receptu ir parasyta zurnalo nuoroda, is kur receptas :)
AtsakytiPanaikintiNieko baisaus, jei ir neistirpsta iki galo cukrus aliejuje - istirps virdamas misraineje.
Ar galima vietoj pomidoru padazo naudoti pomidoru pasta?na ta prasme grynus trintus pomidorus?ar tada per preskai iseina?
AtsakytiPanaikintiNebandziau, bet manau, kad su pomidorais bus preskas skonis.
AtsakytiPanaikintias visada su pomidorais darau, nuplykau juos ir tada su blenderiu padarau tyre, tik tada reikia daugiau prieskoniu deti. Dedu nemazai cesnako, pipiru,druskos. Ir pigiau gaunasi, ir aisku sveikiau :)
AtsakytiPanaikintiDariau sia misraine su patisonais, gavosi superine! Aciu uz recepta :)
AtsakytiPanaikintiSveiki, nors agurkų sezonas dar toli, bet gal įdėtumėte kokių nors receptų, kaip skaniai juos pagaminti. Ypatingai mėgstame tokius, kaip parduotuvėje marinuoti agurkėliai, bet pasidaryti patiems niekaip nepavyksta... :((
AtsakytiPanaikintiYra idetas marinuotu cukiniju receptas. Tokiu paciu marinatu marinuoju ir agurgus. Iseina beveik kaip parduotuviniai :)
AtsakytiPanaikintiAs is sito puslapio pasirinkau jau pernai receptuka.Va siemet jau antra karta ruosiuosi deti.Puikus receotas.Mano dukra megsta su paukstiena ,su plovu,su darzoviu siupiniu.Ipila stiklainiuka pagardas .Gaunasi puikus naujas patiekalas.
AtsakytiPanaikintiDariau sia misraine, labai skani gavosi. Dabar turim ziema ka valgyti. :)
AtsakytiPanaikintiSveiki,
AtsakytiPanaikintibandysiu daryti cukiniju misraine, sakykit: 2,5 kg jau nuluptos, svarios cukinijos ar 2,5 kg nenuluptos?
O čia svoris nurodytas jau nuvalytų cukinijų ir paprikų?
AtsakytiPanaikintiSvoris neluptos, bet nieko neatsitiks jei ir luptos tiek imtumet - visko pakaks.
AtsakytiPanaikintiaciu uz receptuka, labai geras skonis ir konsistencija.
AtsakytiPanaikintijei deti morkas ar jas apvirti?
AtsakytiPanaikintiTaip, deti viska kartu i puoda.
PanaikintiLabai skanios paprikos šioje saldžiarūgštėje mišrainėje. Žiemai pats tas tokios mišrainės.
AtsakytiPanaikintiLaba diena,o kiek morku galima dadieti?aciu
AtsakytiPanaikintiDedu iš akies
PanaikintiŠią misraine gaminu kasmet nes mes ją mėgstam. Ačiū už recepta
AtsakytiPanaikinti