Kukuliams:
0,5 kg. žuvies filė
1 svogūnas
1 morka
1 kiaušinis
kelios česnako skiltelės
prieskoniai, druska
žalumynai
miltų kukulių apvoliojmui
Padažui:
200 ml. grietinėlės
2 v.š. grietinės
4 skiltelės česnako (arba pagal skonį)
druskos
prieskonių (nebūtina)
Žuvį ir svogūną sumalame mėsmale. Morką ir česnaką sutarkuojame smulkia tarka. Viską sumaišome, įmušame kiaušinį, beriame prieskonius, žalumynus. Jei faršas labai "skystas"- įberiame džiūvėsėlių (aš įbėriau 2 v.š.). Šlapiomis rankomis formuojame kukulius, apvoliojame miltuose ir kepame keptuvėje, kol gražiai apskrunda iš visų pusių.
Sumaišome padažo ingridientus (česnaką susmulkiname). Kukulius sudedame į kepimo formą vieną šalia kito ir užpilame padažą. Troškiname iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Skanaus!
Receptas adaptuotas iš say7.info
Perskaičiau ir taip užsimaniau :) Gaila namuose jokios žuvies neturiu... reikės pirkti...
AtsakytiPanaikintiKaip visada nuostabu :) Paprasta bet atrodo skaniai :)
AtsakytiPanaikintiAciu :)
AtsakytiPanaikintilabai puikiai atrodo ! as tik kad nesiterlioti su orkaite, viska troskinu keptuvej ant silpnos ugnies uzdengus ;)
AtsakytiPanaikintiMan tai vis atrodo, kad keptuveje suluzines kukuliai, nes tokie trapus jie, minksti...
AtsakytiPanaikintijoooo...geris...noriu zuvies:)
AtsakytiPanaikintiTikrai skaniai atrodo,gaila tik kad pas mus normalios zuvies nera.Bijau pirkti file vien jau del to skyscio kuriame kaulai istirpsta.
AtsakytiPanaikintiLabai uzsinorejau as ju,gal pavyks vaikus apgauti,kad tik zuvies suvalgytu bent karta i savaite :)
AtsakytiPanaikintio mes kai valgome vien zuvi tai isbandysiu butinai rytoj ;)
AtsakytiPanaikintiTik ka isbandziau pietums. Pasaka, koks skonis. Visi valge, nieks neisbrokijo ir prase pakartot :)
AtsakytiPanaikintiAciu labai uz saunu recepta!!! Vyras zvejys kuris nevalgo zuvies, valge su pasimegavimu :) Siaip is zuvies produktu jis ir valgo tik kotletus, o dar tokiam padaze ir su ryziais sake tikrai zinok kad skanu :))) cia jau labai didelis ivertinimas turint omenyje kad valge ZUVI.
AtsakytiPanaikintiTad aciu dar karta uz recepta!
Turbut geriausias ivertinimas buna tada, kai net to nevalgantys zmones valgo pagaminta patiekala :)
AtsakytiPanaikintiLabai dziugu skaityt tokius atsiliepimus! Dekui, kad nepatingit parasyt :)
savaitgalį dariau šį patiekalą. Gavosi iš ties labai skanu, tik man sušoko padažas, gavosi, kaip varškė, įdomu kodėl, taigi ir estetinis vaizdas buvo nekoks, nors skonio nesugadino :)
AtsakytiPanaikintiman sušoko padažas, gavosi, kaip varškė, vaizdelis buvo ne koks, nors skonio nepagadino, gal žinot priežastį :)
AtsakytiPanaikintiPerkaitinot ir grietine susoko i gumulelius.
AtsakytiPanaikintiBet skaniai gavosi. Net pati nesitikejau, kad tai gausi:) As keptuveje kepiau ir dar keptu lasinuku idejau, mmm! Aciu labai!
AtsakytiPanaikintiO morkyte zalia dedasi i farsa,susitroskina gerai?kazkaip nesu dariusi taip.
AtsakytiPanaikintivisai seimynai ziauriai patiko,super patiekalas,labai skanu!
AtsakytiPanaikintiPadariau be morkų, nes paskutinę akimirką apsižiūrėjau, kad jos jau nekokios formos, bet gavosi skaniai, minkštučiai, purūs tokie, labai patiko, ačiū :)
AtsakytiPanaikintiŠiandien pagal Jūsų receptą gaminau kotletukus. Vyras pagavo vakar lydeką, "pafiliavo", sumaliau su svogunu ir viską kitą padariau, kaip Jūs rašėte. Kiek kitaip dariau padažą. Kadangi dariau daug kotletų, tai naudojau didelį indelį grietinėlės. Prieš tai apkepinau toje pačioje keptuvėje po kotletukų apkepinimo, porą svogūnų, supjaustytų žiedais, tada , kai jie apkepė įdėjau morkytę sutarkuotą burokine tarka ir galė įpyliau grietinėles. Tuo padažu apipyliau kotletus ir į orkaitę pašoviau. Po ..20 min ištraukiau , įspaudžiau kelias skilteles česnakų, sutarkavau citrinos. Citrina visada turiu šaldymo kameroje ir patarkuoju į patiekalus kartu su žievele. Galiu pasakyti, kad gavosi LABAI SKANŪS, TIESIOG TOBULI KOTLETUKAI :)
AtsakytiPanaikintiJeigu mesmales neturiu,ar uztektu zuvies file smulkiai supjaustyti?
AtsakytiPanaikintiManau, kad tiktų. Arba galima blenderiu sumalt.
Panaikinti