Ačiū Mamai už receptą ir patarimus :)
Tortas 24 cm. skersmens
Matavimui naudojama 200 ml stiklinė
Papločiams:
100 gr. sviesto
1 stiklinė cukraus
2 v.š. medaus
1 a.š. sodos
4 stiklinės miltų
2 kiaušiniai
Kremui:
1 litras riebios grietinės (20-30 %)
5 v.š. cukraus pudros (arba pagal skonį)
4 v.š. citrinos sulčių (arba pagal skonį)
2 v.š. želatinos
Papločiai. Į puodą beriame cukrų, dedame sviestą ir medų. Statome ant vandens garų vonelės, ir nuolat maišydami kaitiname, kol masė taps vienalytė ir ištirps cukrus. Tuomet masę atvėsiname (kad nesutrauktų kiaušinių), bet neatšaldome visiškai, - ji turi būti šilta. Pilame į ją išplaktus kiaušinius, gerai išmaišome. Tuomet actu nugesiname sodą, supilame į turimą masę, iš karto viską išmaišome. Beriame 3 stikines miltų, užminkome tešlą. Tada ant stalo suberiame likusią 1 stiklinę miltų (galite berti po pusę, galbūt visos nereikės) ir išverčiame ant jų tešlą. Minkome, kol tešla taps minkšto plastilino konsistencijos ir nelips prie rankų. Jei tešlai pakanka miltų - ji laiko savo formą, bet yra minkšta. Tad miltų kiekį truputį koreguokite pagal situaciją. Man visiškai pakako 4 stiklinių.
Tešlą daliname į 5 dalis. Kiekvieną gabaliuką iškočiojame ant kepimo popieriaus. Jei tešla limpa prie kočėlo - pabarstykite truputį miltų. Papločio skersmuo turi būti didesnis, nei 24-26 cm., kad apipjovus jau iškepusį paplotį turėtume likučių trupiniams, kuriais puošime tortą (bet trupinių reikia labai nedaug, tad nekočiokite labai didelio papločio). Papločiai išeina labai ploni - taip ir turi būti, jie gražiai pakils. Kepame po vieną iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 3-4 min., kol gražiai paruduoja. Kepa išties labai greitai, tad stebėkite, kada jau reikia traukti iš orkaitės! Тodėl ir iškočioti reikia iš karto visus 5. Ant iškepusio papločio iš karto dedame 24-26 cm. formos dugną, ir peiliu apipjauname šonus. Likučius pasiliekame.
Kremas. Želatiną užpilme 60 ml. vandens ir paliekame išbrinkti. Grietinę sumaišome su cukraus pudra, citrinos sultimis (kiekį koreguojame pagal savo skonį). Išbrinkusią želatiną ištirpiname ant nedidelės ugnies, atvėsiname, supilame į kremą ir viską išmaišome. Statome į šaldytuvą tol, kol kremas bus tokio tvirtumo, kad galima bus tepti tortą.
Surinkimas. Papločius sutepame kremu. Tą darome pakankamai greitai, nes kremas linkęs greitai tirpti. Viršų ir šonus tai pat negausiai aptepame kremu. Pastatome apie 15 min. į šaldytuvą, kad kremas dar truputį sustingtų. Papločių likučius sutriname į trupinius (aš sutryniau tiesiog pirštais, o paskui dar patryniau bulviu grūstuve be skylučių - jie pastovėję buna pakankamai sausi ir labai gerai trupa). Apibarstome viršų ir šonus trupiniais. Puošiame pagal savo norus. Mano papuošimai - cukraus pudra. Skanaus :)
P.S. Tortas išėjo pasakiškai skanus, drėgnas. Bus tikrai dažnas svečias ant mano stalo :) Papločiai išeina nestori, greitai kietėja, bet sutepti kremu jie suminkštėja ir išbrinksta, todėl būtina tortui leisti pastovėti mažiausiai per naktį, o geriau ir dar ilgiau.
Labai skaniai atrodo. Medutis mano irgi vienas mėgstamiausių. Pamenu, būdavo jo smulkesnių sluoksnių versija ir vadinosi "Kleopatra". Tikras gėris
AtsakytiPanaikintiNuostabus!!
AtsakytiPanaikintiIndre, grange - aciu :)
AtsakytiPanaikintiAJ, tikrai neabejotinai nuostabus tortas :)) Ir tie klevo lapiukai taip gražiai čia žiūrisi, man patys mieliausi tokie minimalistiniai ir skanūs papuošimai tortų :)
AtsakytiPanaikintiAsta, aciu :)
AtsakytiPanaikintiPagaliau tikrų tikriausias tortas.Tikra klasika, o dar mamos išjausta. Labai ačiū už kruopštų recepto aprašymą.
AtsakytiPanaikintiAnonime, aciu labai ♥ :)
AtsakytiPanaikintiSveiki.Pasigaminau ir as si tortuka,tik pertepima dariau be zelatinos.Tiesiog gerai atsaldziau grietine ir isplakiau iki standumo.Nors gavosi nemazas tortas bet seimyna suvalge akimirksniu.Ne per riebus,ne per saldus,pats tas gaivumas,dregnumas. Dieviskas tortas.Dabar tai bus mano megstamiausias.:) Aciu uz lengva ir gera receptuka:).
AtsakytiPanaikintiExperimente - dziaugiuos, kad tortas patiko :)
AtsakytiPanaikintiaš pati negaliu valgyti jokių kepinių, bet iškepus šį tortą savo tėvams, jie jį gyrė :) matyt ir jiems jis priminė vaikystę :) ačiū už receptą :)
AtsakytiPanaikintiAs noriu paklaust, gal matavai kartais kokio aukscio buvo tavo tortas?
AtsakytiPanaikintiDabar kaip tik padariau, sutepiau, siiap viskas atrodo gerai, bet bent is foto atrodo kad mano daug zemesnis.
Bet turbut padariau tokia klaidele kociodama, kad iskociojau per plonai, nes palikau nemazai aplink, galvojau kad bus negana trupiniams. o tu trupiniu liko nemazai siaip, tai gal del to, turbut tavo atrodo storesni lakstai.
Ieva_ - smagu, kad teveliams patiko:)
AtsakytiPanaikintiGrange, nematavau, bet buvo aukstesnis, nei iprastai buna tortas. Nors ne toks aukstas, kaip atrodo nuotraukoje.
Ziurek pagal lakstu pakilima, jei pakankamai graziai pakilo, tai viskas ok. As kociojau irgi labai plonai, bet trupiniams nedaug palikinejau krastuose.
Jau gaminau si torta du kartus. Laaaabai patiko. Pirma karta net neragavus puse atriekiau ir nuveziau tevams, tai veliau smarkiai pasigailejau:)Ir dar labai patiko kad greitai gaminasi, o tai labai aktualu kad aplink sukasi du maziai. Aciu uz puiku recepta!
AtsakytiPanaikintiAs kai padariau ir patiko pasakiau jog tobulinsiu isvaizda (pvz.vaiko gimtadieniui)tai vyras uzprotestavo:))).Sake jokiu tobulinimu-barstai cukraus pudra ir negadini torto:)))
AtsakytiPanaikintiDaiva, ir man patinka, kad ji galima greitai pasidaryti.
AtsakytiPanaikintiExperimente prajuokinot :)))Siaip anksciau tik trupiniais ir cukraus pudra ir puosdavo. As sita namini torta labai megau visada, todel jam jauciu sentimentus didelius dar nuo vaikystes, ir todel niekaip kitaip, nei trupinukais ir cukraus pudra, nepuosiu :)
Beje - pagooglinkit, paieskokit trafaretu idomesniu. Galima ne tik cukraus pudra, bet ir kita spalva barstyti, pvz. kakava tamsia. As nebandziau, bet esu macius internete ivairiausiu rastu keliom spalvom "isbarstytu".
AtsakytiPanaikintiAS ziurejau pas drauge nauja knyga apie stalo puosima bei is maisto kokio grozybiu galima prigaminti.Radau puikiu ideju torto puosimui.Tai kad labai negadinti, kaip kad sako mano vyras,sakiau papuosiu nebent tirpinto sokolado ornamentais.O vakar issikepiau du tokius tortukus is pusantros mases-viena sau:),kita pas draugus nusinesiau.Tik susedus liko trupiniai-visi prase pakartot ir pjove gabalus vienas uz kita didesnius:))).Saunu,kad yra toks geras puslapis:).Aciu.
AtsakytiPanaikintiExperimente, neisivaizduojat, kaip dziaugiuosi, kad tortas taip patinka :) Aciu Jums uz tai, kad bandot receptus, parasot atsiliepimus.
AtsakytiPanaikintiNa, AJ, labai tau aiu uz mamos ,medaus torta. Labai skanus gavosi. Tik as, kaip visada :), pakoregavau pagal save.
AtsakytiPanaikintiGaminau, super skainiai isejo :) darysiu ir vel! Tik norejau paklausti: O kiek mazdaug sveria 1l grietines? (as dejau 2 indelius po 450g) Ir ar galima grietine pakeisti i grietinele? kiek tada jos reiketu? Ir ar ja reiketu standziai isplakti su citrinos sultimis?
AtsakytiPanaikintiKarolina, as irgi emiau 2,5 tokius indelius kaip ir Jus. Kai kas ir su grietnele daro, bet man tradicinis medutis yra tik su grietine, todel net nelabai zinau tiksliai, kiek plaktos grietineles reiketu... Imkit is akies, issiplaksit, tada matysit, ar uzteks, ar dar imt.
AtsakytiPanaikintiO kai jau pertepi tortą ir pabarstai trupiniais, jį reikia dėti į šaldytuvą šaldymui? Jei paliksiu jį per naktį šaldytuve, turės kokį poveikį?
AtsakytiPanaikintiJolanta, torta, kaip ir visus tortus, ir reikia deti i saldytuva. Ne tik nakciai, bet visa laika ji laikyti saldytuve.
AtsakytiPanaikintiKaip gali pakilti lakstas apie 1cm jeigu ji iskocioji labai plonai? man vienas klausimas tik iskilo?
AtsakytiPanaikintiAnonime, kur Jus matote, kad parasyta 1cm?? Recepte aiskiai parasyta "Papločiai išeina labai ploni - taip ir turi būti, jie gražiai pakils" . gal reiktu atidziau skaityti recepta :)
AtsakytiPanaikintiJie is tikruju gaunasi plonyciai, ir labai graziai pakyla. Ne karta esu kepus si torta. Labai skanus !!!
Anonime, perskaiciau recepta 2 kartus dabar (galvojau, gal kazko neatsimenu), bet neradau niekur, kur butu parasyta, kad lakstai pakils po 1 cm. Jei jie tiek pakiltu, tai 5 lakstai po 1 cm. su kremu ant kiekvieno sluoksnio - torto aukstis butu turbut virs 10 cm.
AtsakytiPanaikintiParasyta - "Papločiai išeina labai ploni - taip ir turi būti, jie gražiai pakils."
Neatsakysiu, kiek milimetru jie pakyla, nes nematuoju, kiek kas kyla, jei viskas gerai ir graziai iskepa. Neieskokite ir Jus papildomu problemu ten, kur ju nera :) Bet jei jus visgi domina lakstu storis, kita karta kepdama pamatuosiu ir parasysiu.
O kyla lakstai nuo sodos, jei pastebejote, kad ji yra recepte.
AtsakytiPanaikintiO kiek reiktu deti zelatinos ne birios o tokios lasktuose.Gyvenu Prancuzijoj ir nemaciau cia pirkti birios.
AtsakytiPanaikintiaciu
Anonime, nezinau, nes niekada tokios neturejau. Pasieskokit internete info, manau turetu buti atitikmenys.
AtsakytiPanaikintiSveiki,
AtsakytiPanaikintika tik kepiau lakstus. Atrodo visas procesas ejosi taip sklandziai, bet iskepe lakstai ir man pasirode tokie plonyciai:( gavosi tik apie 0,5 cm, o mano mociutes visada budavo storesni. Ar nebus taip, kad sutepus su grietine liks kose ir tortas sukris?
0,5 cm. medaus tortui - ne plonyciai. Sutepti kremu jie dar isbrinks. Nelabai supratau, kodel turi gautis kose uztepus ant lakstu kremo. Su ne vienu tortu man taip nebuvo.
AtsakytiPanaikintiAciu labai uz atsakyma. Paprasciausiai esu prasta tortu kepeja,o ryt gimtadienis, prisikvieciau sveciu, tai bijau patirti fiasko su tuo tortu:)Bet jei sakote, kad isbrings, tai tada surizikuosiu ir nauju nebekepsiu.
AtsakytiPanaikintiNorejau padekoti uz nuostabu recepta- pavyko viskas nerealiai gerai! Gerai, kad tu lakstu neismeciau. Sutepiau juos ta pacia diena, kaip turejo buti valgomas ir vis tiek pakankamai suminstejo, blynai issipute. Gavosi gaivus tortas-jega! O siandien pastovejes dar saldytuve- visai nerealus. As dar viena sluoksni istepiau juoduju serbentu uogiene, kaip mano mociute darydavo, tai mano tortas buvo fantastika :D Tai pirmas receptas internete, kai viskas zmoniskai, aiskiai ir tirai skaniai gaunasi!
AtsakytiPanaikintiNa va, kaip puiku :)
AtsakytiPanaikintio galima tuos lakstus is anksto issikepti? pvz., pries pora dienu? ar jie labai nesukietes?
AtsakytiPanaikintiaciu uz recepta, labai nuostabus tortas. pirma kart kepiau ir viskas puikiai gavosi.
AtsakytiPanaikintiLaura, galima. Pakietes, bet torte nuo kremo suminkstes. Laikykite maiselyje juos.
AtsakytiPanaikintiAnonime - smagu, kad patiko :)
As taip pat vakar kepiau si torta, truputi pagal savo pataisymus, kremas buvo is grietineles+pudra+citrinos sultys. Siandien jis atrode fantastiskai, skanus zinoma, ne per saldus, taciau jautesi soda... Nors as jos gal ir padauginau (dejau pora sauksteliu nugesintu), taciau vistiek jautesi tas skonis, kita karta galvoju gal deti kepimo miltelius? Manau issikeltu ir su jais ir isvengciau galimo to sodos skonio paplotyje :) Puosiau braskem :)
AtsakytiPanaikintiRecepte nurodytas tik 1 saukstelis sodos. Jei dejote 2, tai nieko keisto, kad ji jaucias. 1 saukstelio visiskai pakanka.
AtsakytiPanaikintiBandziau kepti, bet is cukraus, sviesto ir medaus misinio gavosi karamele : (
AtsakytiPanaikintio butina tiek grietines deti?
AtsakytiPanaikintiNe tortas o pasaka!!! Tikrai dar darysiu. Ačiū už receptą
AtsakytiPanaikintiDariau si torta, bet deje nesigavo , paplociai tragiski isejo.;( neiskilo ir buvo kieti kaip akmenys, neparudavo , o buvo balti..
AtsakytiPanaikintiNesmagu, kad nesigavo :( nelabai isivaizduoju, kaip galejo buti kieti ir balti. Kieti buna, kai per ilgai kepa, bet tada ir rudi labai. O kas dar del kietumo - net ir kieti sutepti kremu jie torte suminksteja.
AtsakytiPanaikintiGal galit mazdaug pasakyti kokio storio turi buti tie iskocioti lakstai pries juos kepant? As isivaizduoju kokiu 2 mm ar klystu?
AtsakytiPanaikintiManiskiai buna labai plonyciai. Kepdami pakyla. O torte nuo kremo isbrinksta.
AtsakytiPanaikintiLakstu storis priklauso ir nuo laksto skersmens. Galit daryt mazesnius, tai bus storesni, jei megstat torte daugiau biskvito.
Labai ačiū už puikų receptą! Gerbiu blogerius (-es), kurie neteršia interneto savo nesąmonėm... Būna taip, kad produktų proporcijos lyg ir logiškos, atlieki viską tiksliai ir kruopščiai, o gaunasi, švelniai tariant, šnipštas :))) O čia ir receptas patikrintas, ir rezultatas išties puikus! Vaikai žaibiškai sušveičia :) Tik įdedu į tešlą šiek tiek cinamono, kardamono ir imbiero, tada jau tikras "Medutis"... O vakar surizikavau ir kremą šiek tiek pakeisti, nes solinizantas pasitaikė "karamelės" gerbėjas (400g grietinės, indelis virto kond pieno arba "Rududu", 2 a.š.želatinos bei mažiau cukraus į tešlą). Puikiai pavyko! Ačiū :)
AtsakytiPanaikintiSmagu skaityt tokius atsiliepimus :) Aciu Jums.
AtsakytiPanaikintiNa.. Man tai nepavyko.. Visiskai nesusitrauke grietine. Per mazai tikriauiai zelatinos.. Ir niekaip nepavyko taip idealiai uzbarstyti trupinukais.. Ir is viso.. Paplociukai visiskainesipjausto..:) Zodziu, nepavyko.. Ryt mano gimtadienis.. o ant stalo negaliu pasididziuodama padet pyrago.. dar reikes ryt pabandyt :) Ir siaip idomu, o kaip Jus tuos klevo lapus tokius tobulus padaret ?:)
AtsakytiPanaikintiNa, labai apmaudu, kad tokia nesekme pries pat gimtadieni :( Gal antras kartas bus sekmingesnis :)
AtsakytiPanaikintiBet jei visiskai nesustingo kremas, kaip jus sutepet torta ir barstet trupinukais?
Kuo maziau zelatinos, tuo skanesnis kremas, bet jei visgi Jums jos nepakanka - dekit daugiau.
Klevo lapai: popieriuje iskerpat klevo lapa, uzdedat popieriaus lapa ant torto ir barstot pudra.
siandien su seima isbandem si recepta :) Pasakiskas skonis!
AtsakytiPanaikintiNuostabus receptas. dariau pirma karta, likau labai patenkinta!Sekmes Jums kulinarineje kuryboje!
AtsakytiPanaikintiTortas atrodo fantastiškai!!! :) Norėjau paklausti kokius miltus naudojate ir gal patarsite kur galima gauti torto surinkimo formą? Turiu aš 26 cm apvalią kepimo skardą nuimamais borteliais, bet jie pakankamai žemi... Ir dar... Būčiau dėkinga jeigu pravestumėte instruktažą kaip lengviau ir tvarkingiau užbarstyti trupinius ant torto :) Iš anksto ačiū už atsakymus ir ačiū, kad esate :)
AtsakytiPanaikintiMiltus naudoju aukščiausios rūšies.
AtsakytiPanaikintiBūtent tokios formos ir reikia, kokią turite. Bet tortą galima sutepti ir be formos, tik reikia kremą palaikyti šaldytuve, kol bus pakankamai tvirtas pertepimui.
Trupinius ant šonų iš pradžių tiesiog "pamėtau" ranka, o likusius tarpus užlipdau pasėmus trupinių ant plataus peilio.
Tai ačiū Jums, kad užsukate į mano puslapį ir ne tik paskaitote, bet ir išbandote receptus :) Sėkmės!
Labas vakaras. Meginsiu rytoj daryti si tortuka.. Viena karta nesigavo,tikiuosi gal sikarta bus sekmingiau.. Noreciau tik paklausti kaip isgaunat toki trafareta? :) Labai fraziai atrodo..
AtsakytiPanaikintiSvetlana, tikiuosi ir as, kad si karta viskas puikiai pavyks!
AtsakytiPanaikintiPopieriaus lape iskerpu klevo lapa - stai ir visa paslaptis :))
Aciu uz tradicini medaus torto recepta- isejo skanus!
AtsakytiPanaikintitaip pat noriu pagirti kuklu bet kurybiska ir labai grazu jusu torto papuosima! ;)
Sveiki, norėčiau sužinoti ar kremą reikia su mikseriu ar ranka maišyti?
AtsakytiPanaikintiPaplakite mikseriu, bus puresnis.
AtsakytiPanaikintiAs esu ragavusi toki pat torta kaip jusu, bet teslos sudetyje buvo kakava. Gal zinote toki recepta? Is anksto dekoju. Rima
AtsakytiPanaikintiNeitiketina,bet pagaliau man pavyko pasidaryti begalo skanu torta! :) Ir tik deka jusu receptuko ir taip issamiai nupasakota darbo eiga! Aciu aciu aciu aciuuuuuuuuuuuuu! :)
AtsakytiPanaikintiRima, atrasiau jau el. pastu jums, bet dar - jei norite pabandyt kakavini, tai tiesiog nuimkit pora saukstu miltu, o vietoj ju iberkit tiek pat kakavos.
AtsakytiPanaikintiSvetlana - puiku, kad viskas taip gerai pavyko :)
Nuostabus tortas, graziai ir puikiai gavosi!!!
AtsakytiPanaikintilabai aciu uz puiku recepta tik tortas gavosi nerealiai mazas :O kepu kaledoms, teks kepti dar viena tik is dvigubos porcijos :)
AtsakytiPanaikintiAlmante
ar galima vietoj sviesto dedi margarina?
AtsakytiPanaikintiAlmante, keista, nes man iseina pakankamai dieelis.
AtsakytiPanaikintiVietoj sviesto galima naudot margarina.
Dėkui už puikų receptuką ir išsamų aprašymą.Tortas pavyko :)
AtsakytiPanaikintiKepiau torta Indijoje, tai produktai buvo siek tiek kitokie. Grietines nera cia, tai naudojau 1 ltr grietineles ir nedejau zelatinos. Tortas isejo skanus, tik labai riebus... Man atrodo grietinele cia labai riebi ir gal jos per daug, nes paplociu beveik nesimate, paskendo kreme :) Gal kita karta deti puse jogurto, puse grietineles, bet nenoriu naudoti zelatinos, nes dauguma vegetaru aplinkui...
AtsakytiPanaikintiEdita, su jogurtu bus jau ne medutis.
AtsakytiPanaikintiBet, aisku, jei norite bandykite ir su jogurtu, nebus taip riebu. O vietoj zelatinos juk galite Agara naudot, manau pas jus tikrai jo turi buti.
Aciu uz patarima! Bandysiu paieskoti agaro, labai praverstu man. Pirma karta apie ji isgirdau... Parduotuvese yra zelatinos ir ivairiu skonio zele vegetarams, bet agaro neteko matyti.
AtsakytiPanaikintiAgaras - tai augalines kilmes zelatina. Lietuvoje jo tikrai nenusipirksi kiekvienoje parduotuveje, bet Indijoje, manau, jo rasit lengvai, nes vegetarai ji naudoja vietoj paprastos zelatinos. Sekmes!
AtsakytiPanaikintiIssiaiskinau apie agara. Cia jis vadinamas Chinese grass, maciau parduotuvej, bet niekad nepirkau, nes nezinojau ka su juo daryti :)))
AtsakytiPanaikinti"China Grass is also known as Agar Agar, Faluda, Japanese Moss, Ceylon Moss and Bengal Isinglass"
AJ, labai graziai fotografuoji maista! :)Viskas atrodo taip skanu.
AtsakytiPanaikintiAciu, Edita :) Labai miela girdet toki komplimenta is fotgrafes (tavo nuotraukos tikrai nuostabios)
AtsakytiPanaikintilabai skanus gavosi tortas , nu tiesiog labai, labai skanus!kepiau kaledom, tai suvalgem akimirksniu. PUIKUS RECEPTUKAS!
AtsakytiPanaikintisuper tortas
AtsakytiPanaikintidarkart dekoju uz torto recepta, gaminau naujiesiems, tik pertepiau plikytu kremu, gavosi fanstastiskas (nesu grietininiu idaru megeja). taip pat idejau prieskoniu, kad skonis butu kalediskesnis - muskato, cinamono, imbiero :)
AtsakytiPanaikintiPS. sveikinu su naujaisiais!!!!
Almante, aciu, ir Jus su Naujaisiais!
AtsakytiPanaikintiSveiki. norejau paklausti kiek laiko mazdaug reikia plakti grietine? neseniai dariau si torta, ir matyt per ilgai plakiau, kad gavosi labai skysta mase. Aciu :)
AtsakytiPanaikintiAJ, labai dekoju uz issamu tortuko recepta, zemai lenkiu galva;) Pirma karta gyvenime kepiau torta ir labai gerai pavyko :) Vyras ziurejo katino akim ir dziauges, kad turi gera, pagaliau tortus kepancia zmona :)
AtsakytiPanaikintikepiau ir as tik biski trukso saldumo kita karta desiun daugiau medaus ir cukraus. o siaip tuos lakstus reik is abieju pusiu apkepti?
AtsakytiPanaikintiNesupratau klausimo... Orkaiteje viskas kepa is abieju pusiu. Apkepinet kiekviena atskirai galima tik keptuveje.
AtsakytiPanaikintila.mieloji,darau torta su leliuku ant raku,gaunasi super,tai vyrui dovana,nes iseiti nupirkti negaliu dovanos,patiko tavo issamus receptai.aciu
AtsakytiPanaikintilabutis,aciu uz recepta.
AtsakytiPanaikintiNa va, kaip gerai, kad dovana galima padaryt ir neiseinant is namu :)
AtsakytiPanaikintiSveiki! Pradejau daryti torta, ismaisiau tesla- lakstai gavosi laaabai plonuciai, bet pagal recepta taip ir turejo buti, tad dejau i orkaite. Bet man Jie kieti, panasiai kaip imbieriniai sausainiai, gavosi.. Gal del to, jog vietoje sodos kepimo miltelius naudojau? Net nezinau ka daryti- dar 4 teslos gabaliukai liko, nenoriu kepti ju, kad nesugadinciau.Gal turite patarima?:(
AtsakytiPanaikintiTepkite kremu, palaikykite bent para, o geriau kelias, ir viskas bus super - biskvitai suminkstes ir isbrinks nuo kremo :)
AtsakytiPanaikintiRuduoja lakstai torto nuo sodos. Jei vietoj sodos dedi kepimo milteliu jis neparuduos.
AtsakytiPanaikintitortuka darau jau antra karta nerealus jis man kaip ir visiems cia pasisakiusiems
AtsakytiPanaikintiSutepiau. Tik grietinės kremas man įtarimų kelią - vos įspaudus citriną ji labai surūgštėjo, nors tikrai šviežia. Na gal per naktį pabuvus viskas bus ok :) ragaujama bus šeštadienį :)
AtsakytiPanaikintiAJ dėkoju už receptą, labai skanus gavosi, tik aš pertepimui naudojau 1 litrą jogurto su persiko gabaliukais ir 0,5 litro grietinės
AtsakytiPanaikintiAs darau si receptuka pirma karta,lakstai gavosi labai ploni, tai issigandau kad neuzteks torto visiems sveciams,tai greit sumynkiau antra partila teslos,tik balsas viduj krebzda kad babar tas tortas gausis gigantiskas:)na bet jeigu gigantiskas ir skanus tai us puiku!!!
AtsakytiPanaikintiAs tik turiu viena labai kvaila klausimeli,recepte sako grietine?o gal galima grietinele naudot pertepimui?
vakar dariau ir as. Padariau klaida, kad sutepiau skystu kremu, to pasekoje viskas susigere i blynus ir "ryskaus" pertepimo nematyti.Kita karta zinosiu, kad reikia pastingdinti krema.Bet kad ir su klaidom duodu 10balu sitam torciukui.Aciu uz recepta :*
AtsakytiPanaikintiGalima ir grietinele naudoti, jei tik Jums skaniau :)
AtsakytiPanaikintikiek laiko reikia laikyti krema saldytuve? nes naudoju ne lietuviska zalatina, tai ji cia man mistiskai atrodo..lapeliais kazkokiais..tai nei numatuot neina.....kiek mazdaug laiko stovi saldytuve???jau kokia20min stovi, bet nestingsta...
AtsakytiPanaikintitik ka prapjoviau torta jis gavosi nuostabus!!! aciu uz recepta!!!!
AtsakytiPanaikintiman biskvitai gavosi kaip sausainiai: trapus ir visiskai neiskilo.siaip skonis neblogas bet noretusi puresnio
AtsakytiPanaikintiKaip graziai apibarstyti torto sonus?
AtsakytiPanaikintiMan sisi procesas labai ilgai uztrunka.
Beje tiem kam neiskyla biskvitai galiu pasakyti tai, jog nemokat soda naudotis arba recepta neatidziai skaitot.
Bandau kepti si tortuka. Tik vienas klausimas. Man niekaip cukrus neistirpsta svieste. Pradzioje net nusistebejau, kad riebaluose cukrus tirpsta. Kaip ten yra is tikruju?
AtsakytiPanaikintiVakar issikipiau si torciuka,vyras ji jau siandiena ryte nesulaukes prapjove ir paragavo,labai skanus,tiesiog super.:)
AtsakytiPanaikintiNebandziau sito receptuko, bet ruosiuosi isbandyt. Gyvenu uzsienyje ir pas mus nera sodos, o daug kur raso, kad su kepimo milteliais nesigauna...
AtsakytiPanaikintiVisiems tiems, kam lakstai gaunasi per kieti, galiu duot patarima: maisykit tesla ant garu ir bus minkstuciai. :)
Pagal visus komentarus suprantu, kad tortas yra tikrai labai skanus ir nusprendziau as ji pagaminti. Kadangi neesu labai gera tortu kepeja ar negaletumete man patarti kiek gramu reikia zelatinos siam receptui? Kiek suprantu reikia 1.5 valgomo sauksto ir pagal visas matavimo lenteles tai turetu buti 22.5g zelatinos (1 v.s = 15g). As radau pirkti tik zelatinos lakstus ir bandau dabar kazkaip issiversti. Cia parasyta kad 12 lakstu pakanka 1.7l skyscui. Kaip jus manote kiek man reiketu tu lakstu? Labai aciu.
AtsakytiPanaikintiSveiki;) Katik baigiau kepti paplocius-gavosi tobuli:) Kepu vyro grizimo proga :) Norejau pasiteirauti,jeigu sutepsiu ji siandien,o jis bus valgomas tik pirmadieni,gal geriau palaukti ir dar siandien neskubeti tepti?
AtsakytiPanaikintiNu jau skanu. :)
AtsakytiPanaikintisuperinis tortukas, labai lengvai padaromas ir nerealiai skanus. :)
AtsakytiPanaikintiAciu uz receptuka!
pagal toki issamu recepta negalejo neiseiti puikiai!! tik man teslai prireike siek tiek daugiau miltu. dekoju jums! taip issamiai turetu buti aprasyti visi receptai.
AtsakytiPanaikintiKokio skersmens gavosi Jusu tortas? kepsiu rytoj vaiko gimtadieniui :)
AtsakytiPanaikintiViskas parasyta prie recepto virsuje.
AtsakytiPanaikintiPirmakart dariau, bet gavosi superinis, aciu :)
AtsakytiPanaikintije jau padariau! koks grazus ir kaip greitai padaromas, tikiuosi ir skonis bus dieviskas, dar neprapjoviau:) dbr einu dar daryt AJ tefteliu:)
AtsakytiPanaikintiNa padariau:) laukiam rytojaus dienos :)
AtsakytiPanaikintiGaminau si torta, buvo labai labai skanus. 10balu :)Aciu uz receptuka.
AtsakytiPanaikintiman šis tortukas puikiai išejo,visiems patiko kas tik ragavo tai sake kad reikia ir patiems pasigaminti.tikras skanumelis.
AtsakytiPanaikintipaprastas,greita ir labai skanus tortas.
AtsakytiPanaikintiAciuuu uz recepta. Buvau jau primirsusi, nes tik jaunysteje kepiau. Puikiai viskas isejo. Graziu sventu kaledu ir lainingu Naujuju metu.
AtsakytiPanaikintidabar kepu. Tik kazkodel tie lapai man neiskyla. Nu bet vistiek gal kazkas gausis :) Bijau tik kad gal dar reiks tiek pat teslos usimaisyt, nes kai lakstai ploni, tai bus labai mazas tortas.
AtsakytiPanaikintiRasa, sutepti lakstai torte isbrinksta. O tortas pakankamai didelis iseina is sios normos.
AtsakytiPanaikintiNuostabus tortas, kol nepagaminau nesužinojau. Tikra pasaka labai ačiū už receptą :)))
AtsakytiPanaikintijis labai labai skanus ir visiems svečiams patinka, taip pat ir man labai malonu paskanauti šį gražuolį.
gal apytiksliai galit pasakyti kiek jis sveria? man reikia 2 kg torto.
AtsakytiPanaikintisveiki,visada sakiau sau,kad neuzsiimsiu su konditerija,o ypac su tortu gamyba,ir vat atajo tikia dienele,kai konditerijos parduotuves nera(norvegijos kaimelis) o valentina reik svest,tai va tortas jau pupso saldytuve :) nustebinau ne tik save(kad as galiu,nes labai nemegstu zaidimo su miltais)bet manau nustebs ir draugas,naturaliu,ne sintetiniu,lietuvisku tortu :) aciu jums labai :)
AtsakytiPanaikintilabai skanus tortas,kepu kiekviena savaite:) aciu uz recepta:)
AtsakytiPanaikintisveiki,darau si tortuka,viskas tiksliai pagal recepta,bet suberus 4 stiklines miltu tesla dar limpa prie ranku. kodel taip gali buti? bijau kad daugiau miltu pridejus bus labai kieta
AtsakytiPanaikintipadariau si tortuka,visi sake kad skanu,bet man tai buvo pats neskaniausias (nesakau kad neskanus) is visu mano darytu medaus tortuku. gal labiau tiktu grietinele vietoj grietines
AtsakytiPanaikintiLabai skanus tortas, gaila, kad tik dabar atradau sita recepta, nes visad svajojau issikepti medaus torta, o atrodydavo, kad tai labai sudetinga :) tik nesuprantu kodel, bet visi mano tortai dazniausiai sudrimba, praranda forma? kai namie tai nesvarbu, bet kaip sakoma prekines isvazdos nelabai lieka. gal galite ka patarti?
AtsakytiPanaikintitorto skonis pasakiskas, bet va, kaip ir daugelis mano kepamu tortu, jis sudribo, neislaiko savo formos :( gal kazka ne taip darau?
AtsakytiPanaikintiSutepinekite torta formoje, ir laikykite, kol sustings, taip isvengsite sudribimo.
AtsakytiPanaikintiMiela, Jurgita, jūsų internetinė receptų knyga - tikras lobynas! Jau ne pirmą savaitgalį vis ką nors bandau iškepti, išbandžiau "Malkas po sniegu", tortą su varške ir juoduojų serbentų žele, o šį vakarą mamai iškepiau šį medaus tortą. Ačiū Jums, kad dalinatės ne tik gardžiais receptais, bet ir išsamiu gamybos aprašymu. Jūsų rankose gimsta stebuklai! Мilda
AtsakytiPanaikintiAnonime, aciu uz grazius zodzius. Dziaugiuosi, kad naudojates receptais, ir viskas puikiai pavyksta :)
AtsakytiPanaikintilabai skanus .trecia karta gavosi idealus
AtsakytiPanaikintiLabas,
AtsakytiPanaikintinorejau paklausti, ar kiausinius reikia isplakti kaip biskvitinei masei iki purumo ir baltumo ar tik siaip paplakti su sakute ir supilti... ???
dekoju uz atsakyma :)
Dariau viska pagal recepta, bet nesuprantu, kodel kremas gavosi toks skystas? :( vos ne vos uztepliojau beganti ant lakstu ir laukiu,nezinodama, kas is to iseis :( ar zelatina kokia netikus buvo, nebezinau tikrai, kodel kremas nesutirstejo :(
AtsakytiPanaikintiPuikus tortas! Iš bandytų medaus tortų šis gavosi geriausiai. Tik užmaišius kremą teko per naktį palikti šaldytuve, nes pakankamai ilgai nestingo. O visa kita - kaip parašyta. Liuks!
AtsakytiPanaikintiIki purumo kiausiniu plakti nereikia.
AtsakytiPanaikintinuostabus tortas, jau du metus kepu pagal si receptuka, bandziau ir daug kitokiu, bet sis pats skaniausias!!!Aciu labai labai!!!!
AtsakytiPanaikintiViskas puikiai pavyksta, išskyrus kremą. Ant visų želatinos pakelių rašo, kad ji skirta 1L skysčio ir ją reikia ištirpinti litre vandens. Kuomet suberi pakelio turinį į 60ml vandens, ji išbrinksta, tuomet ištirpinus ant silpnos ugnies ištirpsta, viskas atrodo gerai, bet užtenka tik iš lėto pradėti pilt į grietinę ir želatina kaipmat sulimpa į gabaliukus :( ir kremas tampa nevientisas. Skoniui tai didelės įtakos gal ir nedaro, bet taip neturėtų būti. Niekur nerandu pirkti želatinos stambiais rusvais grūdeliais, kokia būdavo tarybiniais laikais ir su kuria visada viskas kuo puikiausiai pavykdavo. Ką patartumėt?
AtsakytiPanaikintiLabai aciu autorei uz tikrai nuostabu recepta.
AtsakytiPanaikintiAnonime, o Jus Lietuvoje gyvenat? Jei taip, tai tikrai prekybos centruose yra stambiagrude zelatina. Tokia ir naudoju. Del kremo susokimo i gabaliukus rasyta daug kartu - zelatina per silta, arba kremas per saltas (temperaturu skirtumas)
AtsakytiPanaikintiPirma karta kepiau pagal si recepta, tik krema dariau be zelatinos, ir turiu pasakyti gavosi labai skanus tortas!!! Aciu uz recepta!
AtsakytiPanaikintiSuper tortas. :) Labai skanus. :) Jau nežinau, kelintą tortą išbandžiau iš Jūsų blogo, tikrai nemažai. :) Ačiū už receptus. :) O kas liečia grietinę ir želatiną, tai aš grietinę palaikau kambario temperatūroj gerą pusdienį, ir kai vėsinu ištirpintą želatiną, stengiuosi, kad temperatūros būtų panašios. Ir tuomet viskas gaunasi gerai. :)
AtsakytiPanaikintisakykit kuom skiriasi pyragas be zalatinos ir su ja? nes vieni deda kiti nedada...:)
AtsakytiPanaikintigaminsiu ir as jau siandien :)
AtsakytiPanaikintiačiū uz nuostabu recepteli!
AtsakytiPanaikintiKepiau sian pagal si recepta, blynai, superiniai gavosi, o va su pertepimu, tai nenusiseke :( Viska dariau pagal recepta, ir zelatinos dejau ir grietine 30 proc, bet... man jis labai skystas gavosi ir niekaip nesustingo, liko jo daugiau nei puse, ta kuri uztepiau per sonus isvarvejo :( taip gaila darbo, dariau dukrytei ant gimtadienio. Nesuprantu kodel jis nesustingo.Ziuresiu kas ryt bus. Toks zemas gavosi. Kiek laiko saldytuve laikot ta krema?
AtsakytiPanaikintiNemaciau Jusu kremo, tad negaliu pasakyti, kodel taip atsitiko. Greiciausiai zelatinos ir grietines temperaturos skyresi, ir zelatina susitrauke gabaliukais.
AtsakytiPanaikintiArvydas. Pirma karta darysiu torta todel noreciau paklaust kas yra ta vandens garu vonele, bei kaip ctu nugesinti soda. Bei kokia grietine geriau naudoti 18% ar 38% nesDanijoj tik toks pasirinkimas yra
AtsakytiPanaikintiVandens garu vonele - uzvirinate puode vandeni, i puoda dedate karsciui atsparu dubeni ir jame tirpinate nurodytus produktus, t.y. ant vandens garu.
AtsakytiPanaikintiSodos gesinimas - i valgomaji sauskta beriate soda, uzpilate siek tiek acto - viskas ima putoti. Pilate i tesla ir greitai ismaisote, kol soda putoja.
Grietine naudokite 38 %
Kiek acto ir sodos reik?
AtsakytiPanaikintiDel sodos lyg ir aiskiai parasyta recepte.. O acto uzpilti tiek, kad istirptu visa soda.
PanaikintiO kur nusipirkti tokį tortą? Nes išsikepti toli gražu ne kiekvieno nosiai. Gal žinote, kur Vilniuje tokį nusipirkti?
AtsakytiPanaikintiNelabai supratau klausimo, ka reiskia "nusipirkti toki torta"? Pagal toki recepta kepta? Niekur, toki issikepti tik paciam. Maximos pagal mano publikuojamus receptus tikrai nekepa :)
Panaikintijei naudosiu grietine 30 proc, ar ja reikia plakti su mikseriu ar uztenka tik ismaisyti su cukraus pudra ir zelatinu paruostu?
AtsakytiPanaikintinuotabus receptas, tortas gavosi puikiai :)
AtsakytiPanaikintiKeletas klausimu del paplociu. iki kokios koncistencijos reikia plakti kiausinius, ar uztenka tik baltymus su tryniais sakute sumaisyti? ar uztenka sodos a.s virsu nugesinti actu o likuti milteliu ismaisyti tesloje ar reikia visa sauksteli nugesinti actu? bei ka reiktu daryti kad tesla neplystu kai ja kocioji(tesla plastilino konsistencijos, minkant atsiranda ir trupiniu) ir paskutinis klausimas ka daryti jei paplotis iskyla didelemis puslemis o krastai lieka ploni ir parudave?
AtsakytiPanaikintiKiausinius isplakti, ne pamaisyti. Nereikia plakti iki purumo, tiesiog isplakat, kaip kiausinienei. Soda gesinama visa; nezinau tokio budo, kad reiketu tik virsu gesinti :) Nekociokit taip plonai, kad suplystu. O jei ir suplysta, tai ji labai lengvai susilipdo iplysimas. Del pusliu nieko daryti nereikia. Sutepkite kremu, torte viskas puikiai sudreks ir issilygins. Tikiuos pagelbejau. Skanaus torto ir graziu artejanciu svenciu!
PanaikintiKoki medu geriau naudoti,ar tinka naturalus?
Panaikintikokio maždaug svorio gaunasi tortas?
AtsakytiPanaikintiLaba diena , ar galima būtų į kremą įdėti žėlė gabaliukų? :)
AtsakytiPanaikintiBe abejo galima :) Ir zele, ir uogu, ir dziovintu vaisiu, jei tik jums skanu.
AtsakytiPanaikintio jei neturiu sodos ir vietoje sodos idesiu kepimo milteliu?
AtsakytiPanaikintiDekite, jei neturite sodos.
AtsakytiPanaikintiIškepiau lakštus gavosi puikus, bet grietine kazkokia per skysta gavosi riebumas34 proc, dejau zelatinos 1,5 sauksto, nesuprantu kas negerai ar ilgiau laikyti reikia. esu dirbus su grietinele tai ji labai gerai ir greitai pasidaro ir jokiu problemu o va grietine kazkas man nepatinka cia:)
AtsakytiPanaikintiPalaikyt ilgiau saldytuve reikia.
AtsakytiPanaikintiKokio svorio tortas isiena pagal si recepta?
AtsakytiPanaikintiTuriu jums klausima:)Ar tiks grietine18%,nes cia kur gyvenu riebesnes nebuna:)?
AtsakytiPanaikintiTiks, tik idekite daugiau zelatinos.
AtsakytiPanaikintiAs taip pat noriu padekoti sio torto recepto autorei, uz gera ir nuoseklu gamynimo aprasyma. Jau du kartus kepiau si tortuka labai viskas gerai pavyko ir skonis pasakiskas. DEKOJU.
AtsakytiPanaikintiSveiki.na man irgi visai nesigavo kremas..kazkas ne taip man sitame reikale. Manau,kad koja pakiso tai,jog jusu recepte neminima iki kokios konsistensijos plakti krema ;) esu pastebejusi,jog daug kur raso,kad plakti reikia iki standumo ir tik tada deti atsaldyti...
AtsakytiPanaikintiViska dariau saziningai pagal recepta,bet deja gavosi kazkoks istizelis..tikiuosi nereiks dvi dienas laikyti saldytuve ir ismesti..
Kai naudojama zelatina, nieko ilgai plakti nereikia. Paplakti tik tiek, kad istirptu cukraus pudra. O iki standumo grietine (riebi) plakama tada, kai nenaudojama zelatina. Manau, kad palaikius torta saldytuve viskas puikiai sustingo :)
AtsakytiPanaikintiNe pirma kart jau darau si torta ir gaunasi puikiai.aciu tau jurgita uz recepta:)pas mane jis jau receptu knygoj:)
AtsakytiPanaikintiLabai skanu kai lakštus pašlakstai praskiestu brendžiu.
AtsakytiPanaikintiVakar isbandziau or as si receptuka. Skanus gavosi. Prisiskaociau komentaru tai labai pergyvenau kad nepavyks. Bet pavyko puikiai. Aciu uz recepta
AtsakytiPanaikintio kaip padarei tuos klevus lapus?
AtsakytiPanaikintitie papločiai turi būti labiau į sausainį nei į biskvitą panašūs? įtariu, kad ne :D
AtsakytiPanaikintiJei lygint, i ka panasus - taip, iskepti labiau i sausainius panasus. Torte nuo kremo suminksteja ir tampa panasus i biskvita.
AtsakytiPanaikintiPirmasyk gyvenime kepiau torta :)) Is tukstanciu receptu internete pasirinkau butent Jusiski, nes pasirode panasiausias i mano mamos kepamus. Pavyko idealiai! Vaisinau italu seima - visi liko be zado, sake, nuostabus-neprilygstamas-nepakartojamas, net nera ko lyginti su parduotuviniais biskvitais, perteptais plakta grietinele, kaip jie dazniausiai daro :D Dabar sedziu, verciu recepta i italu kalba - dalinsiu (Jums leidus) visiems pageidaujantiems. Didziulis ACIU Jums, Jurgita! :)
AtsakytiPanaikintiCiao, norejau paklausti paskutinio komentaro autoriaus. Ar radote Italijoje grietines? O galbut ja kazkuo kitu pakeitete? Aciu ;]
Panaikintikepsiu pirma savo gyvenime torta ir tai bus medaus, nekantrauju isbandyt ir labai tikiuosi kad pavyks, norejau paklaust recepto autores jeigu noriu torta valgyt sestadieni diena ar nebus per anksti sutepti ji treciadieni diena?aciu uz atsakyma ir dekoju uz puikias patiekalu idejas:)
AtsakytiPanaikintiKristina
Patarciau tepti ketvirtadieni. Bet nieko jam nenutiks, jei ir treciadieni sutepsit :)
AtsakytiPanaikintiMano mama visada toki kepdavo, Nei viens svente neapsieidavo be jo :) O dabar as kepu ji savo seimynai :) SI karta kepsiu sunaus mokytojai. Kadangi tortuko reikai penktadienio rytui,paplocius kepsiu treciadieni,o sutepinesiu ketvirtadieni vakare :)
AtsakytiPanaikintiLabai patiko nuoseklus Jūsų torto aprašymas, todėl ketinu šiandien juo pasinaudoti :) Gilioje jaunystėje, dar tarybiniais laikais, pati gana dažnai panašų kepdavau, visada pavykdavo, tiesa, želatinos nedėdavau - jei gera, riebi grietinė, ji puikiai išsiplaka ir sustandėja. Deja, neišsisaugojau recepto, o jūsiškis tikrai labai panašus.
AtsakytiPanaikintiBeje, gyvenantiems ne Lietuvoje, - normalios riebios grietinės atitikmuo yra creme fraiche. O tie, kurie sako, kad tai ne tas pats, nėra ragavę normalios grietinės...
Aciu uz patarima. Mes gyvename Italijoje. Pabandysiu paieskoti creme fraiche!
PanaikintiTaip, jei gera riebi grietine, galima ir be zelatinos. Tik deja LT daznai ta "riebi" isplakta taip ir lieka skysta :) Todel geriau apsidrausti, kad netektu kremo saukstu graibyt.
AtsakytiPanaikintiDekui uz recepta, puikiai pavyko viskas ir skonis buvo toks, kaip sakoma "senais gerais laikais" ;) Tikrai verta isbandyti! ;)
AtsakytiPanaikintigalvojau paskaitysiu komentarus, bet ju cia tokia galybe ir visi teigiami, einu kepti tuoj pat, vaisinsiu norvegus, neabejojiu kad jie liks nustebinti! :)))
AtsakytiPanaikintisveiki,
AtsakytiPanaikintiir as kepiau si nuostabu torta :) pirma karta grieztai laikiausi recepto nurodymu, tai trupiniu man gavosi, kokiem 3 tortams. Tad po keliu dienu, nes pirmas tortas per karta buvo suvalgytas, kepiau kita. Tai mano pastebejimai, kad is sios normos galima iskepti 6 lakstus. Šiaip dariau pertepimus ir su grietine su jogurtu, abu skanus variantai :)
aciu uz recepta :)
Kepiau pirma kart gyvenime, o ir siaip visi kiti kepiniai man niekad nesigauna :( :D bet sitas tortas gavosi is pirmo karto! Tiesa reikejo šiek tiek daugiau miltu ir i krema nedejau zelatinos ( tiesiog kombainas ilgai suko grietine, kol ji pradejo truputi virst sviestu :) ) gavosi 6 lakstai ir trupinuku dar liko kitam kartui :) vyras liko apšalęs ir apsalęs :) ir maziui pilvelyje patiko :D
AtsakytiPanaikintiVisad kepu pagal si recepta,super skonis
AtsakytiPanaikintiIdomu ,jei krema darysiu is grietineles gausis?! Na siaip ,kad gausis tai net neabejoju,bet gal bus ziauriai riebu ?! Ar kas meginote ? Grietines be laktozes -nera pirkti ! :(
AtsakytiPanaikintiGausis ir su grietinėle, ir su bet kokiu kitu pertepimu. Tik skonis bus kitoks.
PanaikintiKepiau ir aš tortą pagal šį receptą, vienu žodžiu - fantastika :)
AtsakytiPanaikintiLabai Ačiū už receptą.Nors tortą dariau pirmą kartą viskas pavyko ir tikrai skaniai gavosi !
AtsakytiPanaikintišiandien kepiau tortą pagal šį receptą. Dabar suteptas šaldytuve stovi. Tai keletas pastebėjimų iš mano taško:
AtsakytiPanaikinti- receptas aiškiau nei aiškus. Nereikėtų eksperimentuoti su juo, nebent kepiniai - jau prakaltas dalykas. Jei laikomasi tiksliai, tai išeina
- iš duotų kiekių tešlai išėjo ne penki, o 7 lakštai (26cm skersmens). Gal per plonai iškočiojau, bet dar ir nuopjovų liko nemažai (net ne visas trupiniams panaudojau). Kepdami lakštai truputį pakilo, tačiau tikrai nedaug (daug ir nereikia)
- lakštus apipjaukit TIK IŠTRAUKĘ IŠ ORKAITĖS, KOL DAR ŠILTI. Paskui jie tikrai sukietėja.
- kadangi lakštų išėjo daugiau, tai ir grietinės reikėjo daugiau. sunaudojau truputį daugiau nei 1.3kg grietinės (kiek litrų išeina pasakyt negaliu)
- naudojau "papigeiską" želatiną, kur po 100 g pardavinėja, bet JI VEIKIA. Sumaišiau kremą ir vos kavos spėjau pasidaryt (5min), o jis jau gerooooookai apstingęs buvo.
įdomu, ar toks apstingęs kremas normaliai susigers į papločius?..
apibendrinant, receptas aiškus, paprastas ir išsamus - DIDELIS AČIŪ AUTOREI -, tačiau stebėkit ir situaciją virtuvėje :)
Pirma karta meginau kepti torta ir pavyko! Lb aciu! ;) Tik man gavosi gan riebokas pertepimas, ilgai dar jauciau jo riebuma... Kazin ka galejau padaryti netaip?
AtsakytiPanaikintiTortas pavyko nuostabus! :) Pirma karta buvo skirtas draugo gimtadieniui (dariau staigmena), kitas kartas velykoms :) Gyvenu Norvegijoj, tad kartais pasilepinti tokiais tortukais, kaip Lietuvoje tikras malonumas :) Aciu uz puiku recepta!
AtsakytiPanaikintiSveiki, litras grietinės tai kiek maždaug gramais būtų? Iš anksto ačiū!
AtsakytiPanaikintihttp://aj-receptai.blogspot.com/p/blog-page.html
Panaikintio man kažkodėl nesigavo. kai supili į tešlą nugesintą sodą ji turi pakilti?
AtsakytiPanaikintiNiekas neturi kilti, putojančią sodą išmaišyti ir viskas.
Panaikintineskanus, kremas is vien grietines neskanu, nu grynai jauciasi grietine, jei kada darysiu tai tik su grietinele
AtsakytiPanaikintiAčiū už komentarą, sėkmės ieškant kito recepto :)
Panaikinti