1 kg. juodųjų serbentų
1 kg. cukraus
100 ml vandens
Serbentus beriame į puodą, pilame vandenį (galima pamaigyti bulvių grūstuve, ar šaukštu, kad išsiskirtų sultys). Verdame, kol serbentai išleidžia sultis. Man užėmė apie 15-20 min. Tuomet pertriname juos per sietelį. Pilame gautą masę atgal į puodą, beriame cukrų, užviriname ir pamaišydami paverdame apie 10 min. Džemą šiek tiek atvėsiname, bet dar pakankamai šiltą, nesustingusį, išpilstome į paruoštus stiklainiukus ir užsukame. Atvėsę serbentai sustingsta iki džemo konsistencijos. Skanaus!
kaip pertrinti toki karsti pro sieteli? ar galima blenderiu?
AtsakytiPanaikintisu mediniu saukstu :)
AtsakytiPanaikintiTryniau per metalini sieteli paprastu saukstu. Nepagalvojau apie medini, butu buve dar paprasciau :)
AtsakytiPanaikintio sakykit serbentų galiukus nukrapštot ar verdat su viskuo? iš anksto ačiū! :)
AtsakytiPanaikintiSu viskuo, tikrai neverta zaisti ;)
AtsakytiPanaikintiSveiki, o galima tokiu paciu principu padaryti tresniu dzema? Busiu labai dekinga uz atsakyma :) (nes sis dzemas puikus!)
AtsakytiPanaikintiSveiki, o galima tokiu paciu principu padaryti tresniu dzema? Busiu labai dekinga uz atsakyma :) (nes sis dzemas puikus!)
AtsakytiPanaikintiAs tresniu niekada nesu virus. Esu skaicius, kad tresniu uogiene nelabai skani.
AtsakytiPanaikintiKaip geltonu serbentu dzema padaryt
AtsakytiPanaikintiTrešnių uogienė labai skani. Darome kasmet. Šiais metais darėme trešnių tyrelę - super! Trešnes nuplovėme, subėrėme į puodą. Kai užvirė, pavirėme apie 10 min. Atvėsinome. Trynėme mediniu saukštu per sietelį. Gautą masę užvirėme su cukrumi. Ir į stiklainius. Labai skanu!
AtsakytiPanaikintiTrešnių uogienė labai skani. Darome kasmet. Šiais metais darėme trešnių tyrelę - super! Trešnes nuplovėme, subėrėme į puodą. Kai užvirė, pavirėme apie 10 min. Atvėsinome. Trynėme mediniu saukštu per sietelį. Gautą masę užvirėme su cukrumi. Ir į stiklainius. Labai skanu!
AtsakytiPanaikinti