Dar vienas ledų receptas. Pasidarys net tie, kas teigia, kad gaminti visiškai nemoka :) Skonis pasakiškas...
400 ml. 35-36 % grietinėlės
200 ml. 10-12 % grietinėlės
150 gr. cukraus
1 nedidelė vanilės ankštis
1 a.š. vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos
300 ml. riebesnės grietinėlės pilame į puodą, beriame cukrų, druską, vanilės ankštį perpjauname išilgai, išskabome sėklytes ir dedame į grietinėlę. Pačią ankštį taip pat dedame į puodą. Maišydami kaitiname ant vidutinės ugnies, kol ištirps cukrus. Nuimame nuo ugnies, pilame likusią grietinėlę, beriame vanilinį cukrų. Pamaišome, kad atvėstų iki kambario temperatūros, perpilame į didesnį dubenį ir statome į šaldytuvą, kad visiškai atvėstų. Tuomet išimame vanilės ankštį, o ledų masę statome į šaldymo kamerą su tuo pačiu dubeniu. Ledus kas 30 minučių 3-4 kartus išplakame mikseriu.. Paskutinį kartą išplakę supilame į indą, kuriame šaldysime, ir šaldome, kol visiškai sustings. Sakanaus!
P.S. Neturiu ką pridurti - nuostabūs vaniliniai ledai :)
Recepto šaltinis Brown eyed baker
Dariau dvejus taviškius ledu ir buvo labai skanu, teks ir šiuos pabandyti :)
AtsakytiPanaikintiatrodo pasakiskai!
AtsakytiPanaikintiNoriu gaminti! Tik vienas dalykas verčia atsisakyti - savikaina. Mat grietinėlė mano namuose gan prabangus dalykas. Gerai, kad netoli mano gimtadienis ir bus galima šiek tiek pasilepinti :)
AtsakytiPanaikintiAš irgi noriu! Kad ir lietūs nesibaigia, o už lango vos aštuoniolika (bent jau su pliusu) :)
AtsakytiPanaikintiAs dar dejau pistaciju, puikus skonis :) Aciu uz recepta :)
AtsakytiPanaikintiO jei neturi vaniles anksties, ar galima ja kuo pakeisti? :) Aciu
AtsakytiPanaikintiDaugiau vanilinio cukraus galite ibert.
AtsakytiPanaikintibandom daryt ledus. Neaisku - ar pirma karta istraukus is saldiklio reikia grietinele suplakti iki tirstumo? Plakem ilgokai...nesusiplake. Taip ir liko skysta. Ar cia taip turi buti?
AtsakytiPanaikintiNereikia iki tirstumo, tiesiog gerai isplakti ir viskas.
AtsakytiPanaikintiaciu uz greita reakcija :) ledai gavosi !
AtsakytiPanaikintitikrai skaniausi vaniliniai ledai, kokius esu ragavusi! o ypac su trintomis braskemis... mmmm.. kvepia vasara :)
AtsakytiPanaikintisita butinai gaminsiu. vien del skonio be tryniu. gal zinote kad jie isvis dedasi i ledus?? ir kaip Jus juos taip graziai isimat? man jie i akmeni sustingo... ir labai riebalai po burna voliojasi... gal man reiktu liesesnius bandyt?
AtsakytiPanaikintikaip taip graziai juos idedat? atsildot truputi ar kaip?
AtsakytiPanaikintiPries formuojant rutuliukus reikia siek tiek palaikyti isemus is kameros.
AtsakytiPanaikintiMan gavosi skanūs, bet atsiskyrė į du sluoksnius. Ir kai plakiau, tai kaip vandenėlis skysti buvo...
AtsakytiPanaikintiSveiki.Noriu pasiteirauti,šio recepto ledų skonis gavosi super,bet kodėl jautėsi leduose sušalusio vandens ledukai.Gal blogai mikseriu juos išplakiau - per daug arba per mažai?Iš anksto dėkoju už atsakymą
AtsakytiPanaikintiSveiki. Išbandžiau ir aš šiuos ledus pasigaminti. Man irgi susisluoksniavo, gal dar reikia po plakimo po kokios valandos tiesiog šaukštu sumaišyti? Sakykite, jeigu imčiau atvirkščiai 400 ml liesenės ir 200 ml riebesnės grietinėlės, ar gautųsi ledai? (Nes man truputį per riebu) Vaikams labai, labai patiko. Ačiū už receptą :)
AtsakytiPanaikintiSveiki. Katik išbandžiau, į ledų masę dar įdėjau smulkintą griliažą, super gavosi, tikrai labai skanu. :-) Ačiū už receptą.
AtsakytiPanaikintiSveiki, norėjau pasiteirauti, koks kiekis maždaug ledų gaunasi? Apie 1 kg ar mažiau?
AtsakytiPanaikintiApie 600 ml.
AtsakytiPanaikinti