Puslapiai

2011 m. gruodžio 20 d., antradienis

Daržovių drebučiai

Idėja, kaip kitaip galima patiekti daržoves :)



2 nedidelės bulvės
1-2 morkos
2 saujos kalafioro žiedynėlių
konservuotų žirnelių
1/4 raudonosios paprikos (nebūtina; papuošimui)
1 kubelis sultinio
1 a.š. želatinos
smulkintų krapų

Bulves, morkas išverdame su odelėmis, nulupame, sujaustome kubeliais. Kalafiorą kelias minutes paverdame, kad suminkštėtų. Papriką supjaustome mažais gabaliukais. Visas daržoves ir krapus sumaišome ir beriame į formą, kurioje šaldysime.

Želatina užpilame 45 ml. vandens, paliekame išbrinkti. Iš 250 ml. vandens išverdame sultinį, nukeliame nuo ugnies. Dedame į jį išbirinkusią želatiną, ir maišome, kad ištirptų. Atvėsiname ir užpilame juo daržoves. Stingdome šaldytuve. Skanaus!

7 komentarai:

  1. Ir si grazumyna isbandziau :) ir skanu, ir labai grazu !

    AtsakytiPanaikinti
  2. o vegetarai želatiną vartoja? čia gi gyvulinės kilmės daiktas :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kas nevartoja, gali pakeisti agaru. Patiekalas nuo to nepasikeis.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Vegetarai nenaudoja želatinos, tad nelabai tiksliai užvadinta '' vegetariški patiekalai '' greičiau daržovių..;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. zelatina yra augalines kilmes, is dumbliu gaminama, tik gerai paieskot reikia, ji ir zymiai brangesne.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Labai skanu ir grazu,draugai paragavo,tai dabar pries sventes recepto praso.

    AtsakytiPanaikinti