Turbūt daugelis turite savo kibinų receptą. Kas dar neradote labiausiai patinkančio, siūlau pamėginti manąjį :)
Tešlai:
150 gr. sviesto110 gr. grietinės
2 kiaušiniai
1 a.š. cukraus
0,3 a.š. druskos
350-400 gr. miltų
350-400 gr. smulkiai pjaustytos mėsos arba faršo (aš visada naudoju kalakutienos faršą)
1 didelis svogūnas
2 česnako skiltelės
druskos
pipirų
raudonėlio, rozmarino ar kt. žolelių
100 ml. kefyrokiaušinio aptepimui (galite pasilikti truputį nuo tešlos kiaušinių)
Tešla. Sviestą supjaustome mažais gabaliukais, sumaišome su 350 gr. miltų ir rankomis triname, kol sviestas visiškai susitrina su mitais - gauname birų mišinį. Dubenėlyje išplakame kiaušinius su druska ir cukrumi, sumaišome juos su grietine, ir pilame viską į turimą birų mišinį. Maišome šaukštu, kol galėsime minkyti. Išminkome viską, kol gausime minkštą, elastingą, bet prie rankų nelimpančią tešlą (jei reikia - įberkite dar miltų, bet nepadauginkite; man užteko 50 gr.). Pastatome tešlą 30 min. į šaldyuvą.
Įdaras. Svogūną ir česnaką susmulkiname. Visus produktus sumaišome. Formuojame kibinus ir kepame 200 °C orkaitėje apie 30-40 min., kol gražiai paruduoja. Skanaus!
labai gražiai atrodo, tik į tikrus kibinus dedamas ne faršas, bet smulkiai pjaustyta mėsa.
AtsakytiPanaikintiTaip, zinau. Todel recepte irasyta ir pjaustyta mesa. Man skaniau su farsu, tad ji ir naudoju.
AtsakytiPanaikintiKasele tobula :)
AtsakytiPanaikintiAciu, bet kad iki tobulumo dar vyniot ir vyniot :))
AtsakytiPanaikintiO as apskritai nemoku sulipdyti tokios kaseles, man atsiklijuoja visada.. :( tai as darau su specialiu suspaudeju, bet ir tai ne visada sulimpa... noriu labai isbandyti siuos kibinus, nes dar nei vienas Jusu receptas nera nuvyles :)
AtsakytiPanaikintiReikia tiesiog tas vietas, kurias klijuoji, jei nesulimpa, vandeniu patepti :) nes sausi miltai trukdo sukibimui :)
PanaikintiPavyko iskepti! Ir nesuplyso! Eilinis puikus receptas :)
AtsakytiPanaikintiLabai skanūs kibinai! ir man sunkiai sekasi tą kaselę lankstyti...bet nieko :) Įgūdžiai atsiranda su laiku ;)
AtsakytiPanaikintiNa va, pakomentuosiu ir aš, ką tik nuo stalo pakilusi :))
AtsakytiPanaikintiVisda man Jūsų receptai patiko ir patiks, daug ką jau esu išmėginusi ir nenusivylusi.
Kibinai taip pat pavyko, tačiau iki tobulo skonio man trūko minkštumo. Patys kibinukai gavosi kiek per kietoki. Bet laaaabai skanūs :)
O neperkepet ju? Nes as 2 skardas kepiau, pirmieji buvo minkstuciai, o su antrais uzsiziopsojau, ilgiau pakepe ir buvo siek tiek kietesni (nors paguleje maiselyje suminkstejo taip pat, kaip ir pirmieji)
AtsakytiPanaikintiTikrai nuostabus, be galo skanus kibinai!!! Labai aciu uz recepta! :))
AtsakytiPanaikintipuikūs! minkštučiai, sultingi, tešla tobula lipdymui! pirmą kartą kepiau ir nei vieno neliko! ačiū ;)
AtsakytiPanaikintiNa bandysiu ir as pagal si receptuka,nes labai jau graziai atrodo.Tik va idomu,kiek mazdaug kibinu gaunasi?
AtsakytiPanaikintiIdomu,o kiek kibinu gaunasi?
AtsakytiPanaikintiAnonime, parasyta virs ingredientu - 15.
AtsakytiPanaikintiTobuli :)
AtsakytiPanaikintiIškepusi tešla gavosi kietoka ir kiek per sausa...jau minkant ja buvo galima nuspėti, kad taip bus. Tešla sunkiai minkėsi, buvo sausa. Kaip tokiu atveju galima būtų išgelbėti situaciją?
AtsakytiPanaikintiKita karta deti maziau miltu. Miltai kartais skiriasi.
AtsakytiPanaikintiTą kartą įdėjau grietinės ir įmušiau kiaušinį, kažkaip išsisukau :)šiandien bandysime dar kartą :) ačiū už receptą ;)
AtsakytiPanaikintilabai skani gavos tesla!
AtsakytiPanaikintiir tesla ir idaras tiesiog tirpsta burnoje. puikus receptas! aciu
AtsakytiPanaikintiAr mėsa viduje gerai iškepa? Vis noriu išsikepti kbinų, bet bijau, kad mėsa neliktų neiškepusi...
AtsakytiPanaikintiliuks! :)
AtsakytiPanaikintio kam reikalingas kefyras i farsa? ka jis duoda?
AtsakytiPanaikintinepatiko tesla, tikrai yra gersniu ir skanesniu receptu:)
AtsakytiPanaikintiAnonime 1 - Nuo kefyro idaras sultingesnis buna.
AtsakytiPanaikintiAnonime 2 - aciu uz nuomone. Pabandet, zinosit, kad reikes ieskoti geresniu receptu kitam kartui :)
Aciu uz recepta :) tikrai labai skanus kibinai :) Visada darome tik pagal si recepta :)
AtsakytiPanaikintiViskas gavosi labai skanu, bet man truko tikro kibinu mesytes, norskita diena skanus buvo ir su kalakutiena:)
AtsakytiPanaikintiKibinai pasauti i orkaite, laukiam rezultato :)
AtsakytiPanaikintiKatik is orkaites ir jau ragaujami :) tesla niam niam, bet galetu buti dregnesni, gal kazka netaip dariau :/
AtsakytiPanaikintiKa tik iskepiau. Pasakiski! Tesla trapi, ne per sausa! Skanumelis!!!
AtsakytiPanaikintiTik ka issikepiau, super! Tik pries pasaunant i orkaite sutepiau plaktu kiausiniu. Aciu Jurgita!
AtsakytiPanaikintisuperiniai :) vyras išgyrė prašė kad dažniau iškepčiau :)
AtsakytiPanaikintiAutorius pašalino šį komentarą.
AtsakytiPanaikintirytoj ryte pradesiu gaminti:) man labai patika jusu receptai dar nei karto nenusivyliau
AtsakytiPanaikintiTikrai puikus kibinu receptas. :)
AtsakytiPanaikintina skanumas tai pasakiskas..mm:)
AtsakytiPanaikintiGaminau, viskas gavosi puikiai, tesla puiki :)
AtsakytiPanaikintiSkanus kibinai, dariau pirma karta ir puikiai pavyko.
AtsakytiPanaikintiKepiau siandien. Labai skanus gavosi. Aciu uz recepta. :) tik su laiku gal ir tas pinimas grazesnis gausis. Pirma karta kibinus gaminau, tai tas pinimas ne vienodas gavosi. :)
AtsakytiPanaikintiMargarita, smagu, kad skanūs kibinai buvo! О kaselė - įgūdžių reikalas. Dar galite youtube pasižiūrėti - būna pamokėlių, kaip ją greitai išmokti.
PanaikintiKiek maždaug kibinų išeina iš porcijos?
AtsakytiPanaikintiParašyta virš produktų.
AtsakytiPanaikintiKiek maždaug kibinų išeina iš porcijos?
AtsakytiPanaikintiParašyta virš produktų.
AtsakytiPanaikintiKa vietoj kefyro naudoti kad sultinga mesyte butu?
AtsakytiPanaikintiSultinį
PanaikintiSveiki, gal galite patarti. Jūsų kibinus kepu jau nebepirmą kartą visad gaunasi tobuli. Žinoma šiek tiek esu pakeitusi receptą, bet labai esu dėkinga už tokį puikų receptą.
AtsakytiPanaikintiTuriu klausimą, kadangi neretai užklumpa netikėti svečiai, norėčiau jų užsišaldyti, kad greičiau galima būtų patiekti. Kaip patariat šaldyti ar pagamintus, bet nekeptus, ar keptus? Man linksta širdis prie nekeptų, nes mėgstu ką tik išimtus iš orkaitės - sultinga mėsytė, traški tešla 😍😍😍
Būčiau labai dėkinga už patarimą 😊
Sveiki, gal galite patarti. Jūsų kibinus kepu jau nebepirmą kartą visad gaunasi tobuli. Žinoma šiek tiek esu pakeitusi receptą, bet labai esu dėkinga už tokį puikų receptą.
AtsakytiPanaikintiTuriu klausimą, kadangi neretai užklumpa netikėti svečiai, norėčiau jų užsišaldyti, kad greičiau galima būtų patiekti. Kaip patariat šaldyti ar pagamintus, bet nekeptus, ar keptus? Man linksta širdis prie nekeptų, nes mėgstu ką tik išimtus iš orkaitės - sultinga mėsytė, traški tešla 😍😍😍
Būčiau labai dėkinga už patarimą 😊
Nesu šaldžius,bet žinau,kad kibinų tešlą šaldo. Tai manau galima būtų ir nekeptus kibinus šaldyt.
AtsakytiPanaikintiAčiū labai, bandysiu tiek keptus, tiek nekeptus. Taip ir atsirinksiu kas skaniau 😉
PanaikintiSveiki, sakykit ka priduoda kefyras farse ? Man kazkaip nesuprantamas sitas derinys :)
AtsakytiPanaikintiMinkstumo ir sultingumo mesai.
PanaikintiMano skoniui-idealus. Aciu uz receptuka. Galiu paantrinti, kad Jusu receptai tikrai visi patikimi, viskas tikslu ir aisku. Ir svarbiausia - rezultatas nenuvilia.
AtsakytiPanaikinti