300 gr. kalakutienos filė
1 raudonoji paprika
2 saujos anakardžių riešutų
2 v.š. saldžiarūgščio sojos padažo
1 v.š. balzamiko acto
Padažui:
150 ml. vandens
4 v.š. saldžiarūgščio sojų padažo
2 v.š. balzamiko acto
1 v.š. laimo sulčių
2 v.š. auksaspalvio sirupo arba medaus
2 skiltelės česnako
1 v.š. (be kaupo) krakmolo
Kalakutieną suspjaustome plonomis juostelėmis, užpilame marinatu ir bent pusvalandį palaikome. Pakepiname juostelėmis supjaustytą papriką ir sudedame į dubenį. Toje pačioje keptuvėje pakepiname mėsą, kol gražiai apskrunda, baigdami kepti sudedame česnaką, ir dar apie minutę pakepame. Sudedame nuplautus riešutus ir papriką.
Dubenėlyje truputį pašildome vandenį, išmaišome jame krakmolą, kad neliktų gumuliukų. Supilame visus kitus ingredientus. Paragaukite, ir jei kažko trūksta, įpilkite pagal savo skonį. Užpilame padažą ant mėsos ir maišydami patroškiname, kol jis ims tirštėti. Tiekiame su ryžiais. Skanaus!
O kokio vyno actą naudoti? :)
AtsakytiPanaikintiNaudojau balzamiko acta. Aciu uz pastaba, jau pataisyta.
AtsakytiPanaikintimmm... pirštukus apsilayžyt galima :))
AtsakytiPanaikintiar tiktu vietoj anakardziu zemes riesutai??
AtsakytiPanaikintiO kaip jei pakeisčiau kalakutieną - vištiena, kaip manot nebūtų labai diddelis skirtumas?
AtsakytiPanaikintiKeiskit, i ka tik Jums skanu keisti :)
AtsakytiPanaikintio yra saldziarugstis soju padazas ar ji pati pasidarote?
AtsakytiPanaikintiYra - Heinz firmos.
AtsakytiPanaikintiO galbut tas saldziarugstis sojos padazas yra tas pats, kitaip vadinamas, Kecap Manis?
AtsakytiPanaikinti