2 kiaušiniai
2 v.š. majonezo
stiklinė cukraus (200 ml.)
žiupsnelis druskos
350-400 gr. miltų
1 a.š. kepimo milteliųapie 300 ml. džemo, uogienės arba trintų uogų su cukrumi
Kiaušinius išplakame su cukrumi. Dedame majonezą, paplakame. Sudedame minkštą sviestą ir išplakame iki vientisos masės. Beriame kepimo miltelius, po truputį miltus, kol galėsime minkyti. Tešla turi nelipti prie rankų, bet nebūti kieta, tad nepadauginkite miltų. Imame 1/3 tešlos, padaliname tą gabaliuką į 3 dalis ir dedame į kamerą, kad sukietėtų. Likusią tešlą iškočiojame arba tiesiog rankomis paskirstome ant kepimo popieriaus per visą orkaitės skardą. Aptepame džemu. Ant viršaus burokine tarka sutarkuojame iš kameros išimtus tešlos gabaliukus. Kepame 190°C orkaitėje apie 20 min. (arba kol gražiai) parus. Dar karštą kepinį supjaustome juostelėmis ir leidžime atvėsti. Skanaus!
P.S. Labai greitai ir paprastai padaromos juostelės. Kuo mažiau miltų bersite, tuo minkštesnės ir skanesnės bus! Puikus būdas sunaudoti uogienę :)
Recepto šaltinis say7.info
Koks fainas tavo blog'as! Svarbiausia suprantu, kaip reikia gaminti - jokių klausimų nekyla. Šaunuolė :)
AtsakytiPanaikintiAciu, Jurgita, stengiuos viska aiskiai surasyti :)
AtsakytiPanaikintiKada dėti kepimo miltelius .
AtsakytiPanaikintiNiam niam kaip noriu. 100 metų nekepiau
AtsakytiPanaikintiKepimo miltelius kartu su miltais .Aciu uz pastaba, irasiau recepte.
AtsakytiPanaikintiO majonezas būtinas?
AtsakytiPanaikintiAs taip seniai butent sito ir ieskojau...greitai teks isbandyti..:)
AtsakytiPanaikintipuikus sausaunukai
AtsakytiPanaikintiAs labai seniai ieskojau butent sio skanumyno...Teks isbandyti,jau isivaizduoju kaip seimynele vienu prisedimu sunaikins viska :)
AtsakytiPanaikintiGaminau, aisku miltu prireike zymiai daugiau, bet gavosi fantastiskai! aisku visi jusu patiekalai man iseina :)
AtsakytiPanaikintiIšbandžiau Jūsų recepta, visai neblogai gavosi ir kepsiu ne vieną kartą, tik norėjau pasiklausti, kai šaldiklyje palaikai teštą, kokio ji kietumo turi būti? Ir kiek laiko reikia palaikyti? Nes man ji nepanaknkaimai kietai sustingo, tada sunkiau tarkuoti. O gal kokio ingridiento per daug :)
AtsakytiPanaikintiSaldiklyje laikyti tol, kol pakankamai sukietes ir galima bus tarkuoti.
AtsakytiPanaikintisveika,ar galima kuo nors pakeisti majoneza?
AtsakytiPanaikintiKą tik pasigaminau, labai skanu :)
AtsakytiPanaikintiNu va issikepiau,labai skanus, taciau as kepiau apie 40min.
AtsakytiPanaikintikokio dydzio kepimo skarda geriau butu?
AtsakytiPanaikintiCia nereikia didelio tikslumo. Mano berods 34x37 cm.
PanaikintiJei skaitet, tai kalba eina apie orkaiteje esancia skarda, o jos daugmaz panasios visose.
PanaikintiLabai geras receptas, pavyko puikiai. Aciu jums ir sekmes.
AtsakytiPanaikintiAutorius pašalino šį komentarą.
AtsakytiPanaikintiSveiki, turiu patikslinimą. Burokine tarka, o ne bulvine....
AtsakytiPanaikintiDekui uz pastebejima, pataisyta.
AtsakytiPanaikintiBandžiau iš aš :) Patirpinau margariną, tai gal dėl to daugiau miltų "suėjo". Džemas mano pačios virtas, kaip akmeninis :) tai nepavyko labai plonai patept, užsisaldinau. Bet rezultate - geras, greit padaromas kepinys.
AtsakytiPanaikinti