Puslapiai

2013 m. rugpjūčio 13 d., antradienis

Čili sriuba



600-800 ml. vandens (priklauso nuo Jūsų norimo tirštumo)
800 gr. pomidorų
300-400 gr. faršo
400 gr. skardinė konservuotų raudonųjų pupelių (grynasis svoris 200 gr.)
1 didelis svogūnas
3 skiltelės česnako
1 raudonoji paprika
1 v.š. cukraus
1 a.š. druskos
1 а.š. provanso žolelių mišinio (arba baziliko, raudonėlio, rozmarino)
Žiupsnelis juodųjų pipirų
Čili pipirų arba padažo (pagal skonį)
Fermentinio sūrio (sriubos patiekimui)

Pomidorus, papriką, svogūnus supjaustome mažais gabaliukais, užpilame vandeniu, suberiame cukrų, druską, pipirus, žoleles, ir verdame, kol daržovės suminkštėja. Tuo  metu keptuvėje pakepiname faršą su trupučiu mėgstamų prieskonių. Išvirusias daržoves sutriname blenderiu iki vientisos masės. Sudedame pupeles (mano buvo konservuotos pomidorų padaže, tad supyliau su visu skysčiu), faršą, smulkintą česnaką ir dar apie 10 min. maišydami sriubą paverdame. Patiekdami dubenelyje užbarstome tarkuoto sūrio. Čili pipirus arba padažą aš patiekiu atskirai, kad kiekvienas sau įsidėtų, kiek reikia – juk ne visi mėgstame vienodą aštrumą. Labai skanu su balta skrudinta duona.

P.S. Viena iš mano mėgstamiausių sriubų – skani, soti, aštri. Aš pyliau 800 ml. vandens, bet norėjos šiek tiek tirštesnės sriubytės, tad kitą kartą pilčiau mažiau. O jei norite skystesnės, galima tiesiog įpilti pačiame gale vandens ir užvirinti.

4 komentarai: