Puslapiai

2013 m. spalio 8 d., antradienis

Bulvių apkepas su sūriu



1 kg bulvių
2 dideli svogūnai
2 saujos maltų džiūvėsėlių
4 česnako skiltelės
200 ml. grietinėlės 35 %
150 gr. fermentinio sūrio
100 gr. mažais gabaliukais supjaustyto sviesto
druskos
pipirų
šviežių smulkintų krapų
rozmarinų (naudojau džiovintus)

Bulves su lupenomis išverdame, bet neperverdame, nes dar keps orkaitėje. Nors galima virti ir be lupenų, bet tuomet dar trumpiau. Supjaustome vidutinio storio griežinėliais. Svogūnus supjaustome pusžiedžiais, apkepiname, kol gražiai pagels.
Į grietinėlę dedame česnaką, sutraiškytą česnako spaustuvu, druską, pipirus, rozmariną. Viską gerai išmaišome. Sūri sutarkuojame burokine trintuve.
Į sviestu išteptą formą dedame sluoksnį bulvių, svogūnų, sviesto gabaliukų, užpilame šiek tiek grietinėles su prieskoniais, džiūvėsėlių, pabarstome sūrio, vėl viską kartojame, kol baigsis produktai. Pabaigai užpilame ant viršaus likusią grietinėle ir pabarstome sūriu. Kepame 190 laipsnių orkaitėje apie 30 min, arba kol viršus gražiai apskrunda. Iškepusį apkepą pabarstome krapais. Skanaus!

P.S. Galima valgyti ir kaip pagrindinį patiekalą, ir kaip garnyrą prie mėsos - abiem atvejais labai skanu! Ypač skanu iš šviežių bulvių.

2 komentarai: