Puslapiai

2013 m. rugsėjo 21 d., šeštadienis

Cvetajevų obuolių pyragas

Vis dar tęsiasi obuolių metas, tad ir aš tęsiu obuolių pyragų seriją :) Šį kartą išbandžiau seserų Cvetajevų iš Rusijos obuolių pyragą! Rekomenduoju - labai netradicinis ir skanus kepinys!




22-24 cm. apvaliai formai nuimamais kraštais

Pagrindui 

250 gr. miltų
100 gr. grietinės 20 % riebumo
150 gr. sviesto
1 a.š. kepimo miltelių

Įdarui

200 gr. grietinės 20 % riebumo
220 gr. cukraus
1 didelis arba 2 mažesni kiaušiniai
2 v.š. miltų
4 dideli obuoliai
pusės citrinos sultys

Pagrindas. Į dubenį persijojame miltus ir kepimo miltelius. Sudedame gabaliukais supjaustytą sviestą. Rankom triname miltus su sviestu, kol gausime trupinius. Pilame grietinę ir užminkome minkštą, elastingą tešlą. Ilgai tešlos neminkome, nes perminkyta tešla iškepusi gali būti per kieta.  Suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame 30 min. į šaldytuvą.

Įdaras. Į dubenį pilame grietinę, cukrų, įmušame kiaušinius, beriame miltus, ir viską plakame mikseriu, kol ištirps cukrus. Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius, supjaustome plonomis skiltelėmis, užpilame citrinos sultimis ir išmaišome (kad obuoliai neparuduotų).

Pyrago formavimas. Kepimo formos dugną išklojame kepimo popieriumi. Imame iš šaldytuvo tešlą ir rankomis paskirstome ją ant dugno ir sienelių. Ant tešlos dedame obuolius, užpilame grietinės mase, šiek tiek pamaišome, kad skysta masė tolygiai pasiskirstytų. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 min., kol pyrago viršus gražiai pagelsta. Iškepusį visiškai atvėsiname (geriausia palaikyti šaldytuve per naktį), priešingu atveju prapjovus įdaras bus skystas. Pabarstome cukraus pudra, išsiverdame puodelį kvapnios arbatos ir ragaujame Cvetajevų obuolių pyrago :) Skanaus!

P.S. Pyragas skaniausias bent dieną pastovėjęs. Darbo visai nedaug, o pyragas išties labai skanus, nepanašus į tradicinius obuolių pyragus.

Recepto šaltinis vkusnyblog.ru

10 komentarų:

  1. Hmm o viduriukas nesigaus labai šlapias ? Nuotraukoje tai gan skystokas atrodo ...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Vidus ir turi butu slapias, juk jis ne biskvitinis, o kreminis :) Paskaitykite recepta, jame parasyta, kad pyraga reikia palaikyti saldytuve, kad visiskai sustingtu ir sutvirtetu

    AtsakytiPanaikinti
  3. Visiems siulyciau pameginti :) Mums tik nelabai patiko paplotys, nes siek tiek primena napoleono paploti, o mes jo nemegejai :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Labai skanus pyragas!Įdaras tiesiog nuostabus.:) Truputį neišėjo man tešla, bet, kitą kart gaminsiu, manau pasiseks dar geriau!:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Pritariu, įdaras tikrai nuostabus. Aš visur dėjau 30 proc. grietinę ir į įdarą 2 didelius kiaušinius, tai įdaras gavosi gan tvirtas, toks, kad jau po pusvalandžio valgomas pyragas puikiai išlaikė formą.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Įdaras tikrai puikus :) Aš visur dėjau 30 proc. grietinę ir į įdarą 2 didelius kiaušinius, tai įdaras gavosi gan tvirtas, toks, kad jau po pusvalandžio valgomas pyragas puikiai išlaikė formą.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Labai uzkabino receptas, bet truputi nusivyliau skonio, tiksliau jo trukumu. Manau, konsistencija gavosi gera tiek tesos, tiek kremo, bet cinkelio truko, gal tikros vaniles ar kazko, tiesiog saldus pyragas su obuoliais.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Jurgita, dėkoju kad dalinatės savo virtuvės paslaptimis. Jūsų receptai fantastiški- viskas taip aišku ir be galo skanu:) Kaip ir šis- pyragas! 100 balų!!!

    AtsakytiPanaikinti