Puslapiai

2013 m. gruodžio 29 d., sekmadienis

Sūrio sriuba su vištiena



1,5 litro vandens
200 gr. vištienos file
80 gr. ryžių
1 didesnė morka
2 bulvės
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
0,5 a.š. kario
300 gr. lydyto sūrio
druskos
pipirų
šviežių krapų

Į vandenį beriam druskos, pipirų ir verdam vištienos file apie 20 min. Išimame ir supjaustome mažais gabaliukais. Į mėsos sultinį suberiame ryžius, paverdame apie 5 min., tuomet sudedame kubeliais pjaustytas bulves, burokine tarka tarkuotas morkas ir smulkiai supjaustytą svogūną. Verdame, kol bulvės ima minkštėti. Tada sudedame supjaustytą mėsą, susmulkintą česnaką ir suberiame karį. Paverdame apie 10 min. Nukeliame puodą nuo ugnies, sudedame sūrį, maišome, kol išsilydo. Įberiame krapų. Skanaus!

P.S. Labai švelnaus skonio sriuba. Kadangi išeina pakankamai tiršta, tad yra labai soti. 

2013 m. gruodžio 22 d., sekmadienis

Kalėdiniai meduoliai

Mielieji, 

artėja gražiausios metų šventės - Šv. Kalėdos. Norėčiau padėkoti Jums visiems už tai, kad visus metus buvote kartu. Padėkoti už Jūsų šiltus laiškus, palinkėjimus ir Jūsų pasitikėjimą. Linkiu, kad Šv. Kalėdos atneštų į Jūsų širdis ir namus daug meilės, šilumos, gerumo. Ramybės ir džiaugsmo Jums ir Jūsų artimiesiems.

Na, ir dalinuosi pačių skaniausių Kalėdinių meduolių receptu :) Dar spėsite juos išsikepti ir papuošti savo Kalėdų stalą.




Meduoliams:

2 kiaušiniai (M dydžio)
130 gr. rudojo cukraus
100 gr. sviesto arba margarino
100 gr. medaus (aš naudojau dirbtinį)
apie 500 gr. miltų
3 a.š. prieskonių meduoliams
1 a.š. sodos

Glajui:

1 kiaušinio baltymas
200 gr. cukraus pudros
citrinos rūgšties pagal skonį

Meduoliai. Į dubenį pilame išplaktus kiaušinius, dedame medų, cukrų, sviestą (margariną). Dubenį dedame ant vandens garų ir maišome, kol ištirps cukrus. Nukėlę nuo garų supilame actu nugesintą sodą, greitai išmaišome. Suberiame prieskonius, išmaišome. Beriame miltus, užminkome minkštą, bet prie rankų nelimpančią tešlą. Jei reikia, įberkite dar miltų, bet nepadauginkite. Tešlą dedame 20-30 min. į šaldytuvą. Iškočiojame 0,5 cm. lakštą, išspaudžiame meduolius. Dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 5 min., kol meduoliai pakyla ir gražiai paruduoja. Išspauskite iš karto visus meduolius, nes jie kepa taip greitai, kad nespėsite kočioti tešlos, jei lauksite, kol keps 1 skarda. 

Glajus. Cukraus pudrą, baltymą ir šaukšte vandens ištirpintą citrinos rūgštį maišome mediniu šaukštu, kol gausime vientisą glajų. Jei gajus labai skystas - įberkite dar pudros. Jei per tirštas - įpilkite truputį vandens. Pilame glajų į konditerinį maišelį ir dekoruojame meduolius. Skanaus!

P.S. Labai skanūs, minkšti meduoliai! Tešla yra  kaip mano kepto Medaus torto lakštų, tad meduoliai primena medaus tortą :) Rekomenduoju užtepti daugiau glajaus, nes jo rūgštelė labai dera su saldžiu meduoliu. Laikyti reikėtų sandariame inde.