2010 m. spalio 21 d., ketvirtadienis

Mamos medaus tortas

Man nieko nėra tobulesnio už Mamos medaus tortą... Esu kepusi daug tortų, bet šitas visada buvo ir bus pats skaniausias :) Kai buvau vaikas, labai laukiau, kada šitą tortą galėsiu iškepti pati, nes vaikystėje mama leisdavo tik cukraus pudra pabarstyti klevo lapų trafaretą :)) Tad ir mano tortas šiandien toks pats, kaip tada, vaikystėje, - su klevo lapais :)

Ačiū Mamai už receptą ir patarimus :)
 


Tortas 24 cm. skersmens

Matavimui naudojama 200 ml stiklinė

Papločiams:

100 gr. sviesto
1 stiklinė cukraus
2 v.š. medaus
1 a.š. sodos
4 stiklinės miltų
2 kiaušiniai
 
Kremui:

1 litras riebios grietinės (20-30 %)
5 v.š. cukraus pudros (arba pagal skonį)
4 v.š. citrinos sulčių (arba pagal skonį)
2 v.š. želatinos

Papločiai. Į puodą beriame cukrų, dedame sviestą ir medų. Statome ant vandens garų vonelės, ir nuolat maišydami kaitiname, kol masė taps vienalytė ir ištirps cukrus. Tuomet masę atvėsiname (kad nesutrauktų kiaušinių), bet neatšaldome visiškai, - ji turi būti šilta. Pilame į ją išplaktus kiaušinius, gerai išmaišome. Tuomet actu nugesiname sodą, supilame į turimą masę, iš karto viską išmaišome. Beriame 3 stikines miltų, užminkome tešlą. Tada ant stalo suberiame likusią 1 stiklinę miltų (galite berti po pusę, galbūt visos nereikės) ir išverčiame ant jų tešlą. Minkome, kol tešla taps minkšto plastilino konsistencijos ir nelips prie rankų. Jei tešlai pakanka miltų - ji laiko savo formą, bet yra minkšta. Tad miltų kiekį truputį koreguokite pagal situaciją. Man visiškai pakako 4 stiklinių.

Tešlą daliname į 5 dalis. Kiekvieną gabaliuką iškočiojame ant kepimo popieriaus. Jei tešla limpa prie kočėlo - pabarstykite truputį miltų. Papločio skersmuo turi būti didesnis, nei 24-26 cm., kad apipjovus jau iškepusį paplotį turėtume likučių trupiniams, kuriais puošime tortą (bet trupinių reikia labai nedaug, tad nekočiokite labai didelio papločio). Papločiai išeina labai ploni - taip ir turi būti, jie gražiai pakils. Kepame po vieną iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 3-4 min., kol gražiai paruduoja. Kepa išties labai greitai, tad stebėkite, kada jau reikia traukti iš orkaitės! Тodėl ir iškočioti reikia iš karto visus 5. Ant iškepusio papločio iš karto dedame 24-26 cm. formos dugną, ir peiliu apipjauname šonus. Likučius pasiliekame.

Kremas. Želatiną užpilme 60 ml. vandens ir paliekame išbrinkti. Grietinę sumaišome su cukraus pudra, citrinos sultimis (kiekį koreguojame pagal savo skonį). Išbrinkusią želatiną ištirpiname ant nedidelės ugnies, atvėsiname, supilame į kremą ir viską išmaišome. Statome į šaldytuvą tol, kol kremas bus tokio tvirtumo, kad galima bus tepti tortą.
 
Surinkimas. Papločius sutepame kremu. Tą darome pakankamai greitai, nes kremas linkęs greitai tirpti. Viršų ir šonus tai pat negausiai aptepame kremu. Pastatome apie 15 min. į šaldytuvą, kad kremas dar truputį sustingtų. Papločių likučius sutriname į trupinius (aš sutryniau tiesiog pirštais, o paskui dar patryniau bulviu grūstuve be skylučių - jie pastovėję buna pakankamai sausi ir labai gerai trupa). Apibarstome viršų ir šonus trupiniais. Puošiame pagal savo norus. Mano papuošimai - cukraus pudra. Skanaus :)

P.S. Tortas išėjo pasakiškai skanus, drėgnas. Bus tikrai dažnas svečias ant mano stalo :) Papločiai išeina nestori, greitai kietėja, bet sutepti kremu jie suminkštėja ir išbrinksta, todėl būtina tortui leisti pastovėti mažiausiai per naktį, o geriau ir dar ilgiau.


243 komentarai:

  1. Labai skaniai atrodo. Medutis mano irgi vienas mėgstamiausių. Pamenu, būdavo jo smulkesnių sluoksnių versija ir vadinosi "Kleopatra". Tikras gėris

    AtsakytiPanaikinti
  2. AJ, tikrai neabejotinai nuostabus tortas :)) Ir tie klevo lapiukai taip gražiai čia žiūrisi, man patys mieliausi tokie minimalistiniai ir skanūs papuošimai tortų :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Pagaliau tikrų tikriausias tortas.Tikra klasika, o dar mamos išjausta. Labai ačiū už kruopštų recepto aprašymą.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sveiki.Pasigaminau ir as si tortuka,tik pertepima dariau be zelatinos.Tiesiog gerai atsaldziau grietine ir isplakiau iki standumo.Nors gavosi nemazas tortas bet seimyna suvalge akimirksniu.Ne per riebus,ne per saldus,pats tas gaivumas,dregnumas. Dieviskas tortas.Dabar tai bus mano megstamiausias.:) Aciu uz lengva ir gera receptuka:).

    AtsakytiPanaikinti
  5. Experimente - dziaugiuos, kad tortas patiko :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. aš pati negaliu valgyti jokių kepinių, bet iškepus šį tortą savo tėvams, jie jį gyrė :) matyt ir jiems jis priminė vaikystę :) ačiū už receptą :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. As noriu paklaust, gal matavai kartais kokio aukscio buvo tavo tortas?
    Dabar kaip tik padariau, sutepiau, siiap viskas atrodo gerai, bet bent is foto atrodo kad mano daug zemesnis.
    Bet turbut padariau tokia klaidele kociodama, kad iskociojau per plonai, nes palikau nemazai aplink, galvojau kad bus negana trupiniams. o tu trupiniu liko nemazai siaip, tai gal del to, turbut tavo atrodo storesni lakstai.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Ieva_ - smagu, kad teveliams patiko:)

    Grange, nematavau, bet buvo aukstesnis, nei iprastai buna tortas. Nors ne toks aukstas, kaip atrodo nuotraukoje.
    Ziurek pagal lakstu pakilima, jei pakankamai graziai pakilo, tai viskas ok. As kociojau irgi labai plonai, bet trupiniams nedaug palikinejau krastuose.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Jau gaminau si torta du kartus. Laaaabai patiko. Pirma karta net neragavus puse atriekiau ir nuveziau tevams, tai veliau smarkiai pasigailejau:)Ir dar labai patiko kad greitai gaminasi, o tai labai aktualu kad aplink sukasi du maziai. Aciu uz puiku recepta!

    AtsakytiPanaikinti
  10. As kai padariau ir patiko pasakiau jog tobulinsiu isvaizda (pvz.vaiko gimtadieniui)tai vyras uzprotestavo:))).Sake jokiu tobulinimu-barstai cukraus pudra ir negadini torto:)))

    AtsakytiPanaikinti
  11. Daiva, ir man patinka, kad ji galima greitai pasidaryti.

    Experimente prajuokinot :)))Siaip anksciau tik trupiniais ir cukraus pudra ir puosdavo. As sita namini torta labai megau visada, todel jam jauciu sentimentus didelius dar nuo vaikystes, ir todel niekaip kitaip, nei trupinukais ir cukraus pudra, nepuosiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Beje - pagooglinkit, paieskokit trafaretu idomesniu. Galima ne tik cukraus pudra, bet ir kita spalva barstyti, pvz. kakava tamsia. As nebandziau, bet esu macius internete ivairiausiu rastu keliom spalvom "isbarstytu".

    AtsakytiPanaikinti
  13. AS ziurejau pas drauge nauja knyga apie stalo puosima bei is maisto kokio grozybiu galima prigaminti.Radau puikiu ideju torto puosimui.Tai kad labai negadinti, kaip kad sako mano vyras,sakiau papuosiu nebent tirpinto sokolado ornamentais.O vakar issikepiau du tokius tortukus is pusantros mases-viena sau:),kita pas draugus nusinesiau.Tik susedus liko trupiniai-visi prase pakartot ir pjove gabalus vienas uz kita didesnius:))).Saunu,kad yra toks geras puslapis:).Aciu.

    AtsakytiPanaikinti
  14. Experimente, neisivaizduojat, kaip dziaugiuosi, kad tortas taip patinka :) Aciu Jums uz tai, kad bandot receptus, parasot atsiliepimus.

    AtsakytiPanaikinti
  15. Na, AJ, labai tau aiu uz mamos ,medaus torta. Labai skanus gavosi. Tik as, kaip visada :), pakoregavau pagal save.

    AtsakytiPanaikinti
  16. Gaminau, super skainiai isejo :) darysiu ir vel! Tik norejau paklausti: O kiek mazdaug sveria 1l grietines? (as dejau 2 indelius po 450g) Ir ar galima grietine pakeisti i grietinele? kiek tada jos reiketu? Ir ar ja reiketu standziai isplakti su citrinos sultimis?

    AtsakytiPanaikinti
  17. Karolina, as irgi emiau 2,5 tokius indelius kaip ir Jus. Kai kas ir su grietnele daro, bet man tradicinis medutis yra tik su grietine, todel net nelabai zinau tiksliai, kiek plaktos grietineles reiketu... Imkit is akies, issiplaksit, tada matysit, ar uzteks, ar dar imt.

    AtsakytiPanaikinti
  18. O kai jau pertepi tortą ir pabarstai trupiniais, jį reikia dėti į šaldytuvą šaldymui? Jei paliksiu jį per naktį šaldytuve, turės kokį poveikį?

    AtsakytiPanaikinti
  19. Jolanta, torta, kaip ir visus tortus, ir reikia deti i saldytuva. Ne tik nakciai, bet visa laika ji laikyti saldytuve.

    AtsakytiPanaikinti
  20. Kaip gali pakilti lakstas apie 1cm jeigu ji iskocioji labai plonai? man vienas klausimas tik iskilo?

    AtsakytiPanaikinti
  21. Anonime, kur Jus matote, kad parasyta 1cm?? Recepte aiskiai parasyta "Papločiai išeina labai ploni - taip ir turi būti, jie gražiai pakils" . gal reiktu atidziau skaityti recepta :)
    Jie is tikruju gaunasi plonyciai, ir labai graziai pakyla. Ne karta esu kepus si torta. Labai skanus !!!

    AtsakytiPanaikinti
  22. Anonime, perskaiciau recepta 2 kartus dabar (galvojau, gal kazko neatsimenu), bet neradau niekur, kur butu parasyta, kad lakstai pakils po 1 cm. Jei jie tiek pakiltu, tai 5 lakstai po 1 cm. su kremu ant kiekvieno sluoksnio - torto aukstis butu turbut virs 10 cm.

    Parasyta - "Papločiai išeina labai ploni - taip ir turi būti, jie gražiai pakils."
    Neatsakysiu, kiek milimetru jie pakyla, nes nematuoju, kiek kas kyla, jei viskas gerai ir graziai iskepa. Neieskokite ir Jus papildomu problemu ten, kur ju nera :) Bet jei jus visgi domina lakstu storis, kita karta kepdama pamatuosiu ir parasysiu.

    AtsakytiPanaikinti
  23. O kyla lakstai nuo sodos, jei pastebejote, kad ji yra recepte.

    AtsakytiPanaikinti
  24. O kiek reiktu deti zelatinos ne birios o tokios lasktuose.Gyvenu Prancuzijoj ir nemaciau cia pirkti birios.

    aciu

    AtsakytiPanaikinti
  25. Anonime, nezinau, nes niekada tokios neturejau. Pasieskokit internete info, manau turetu buti atitikmenys.

    AtsakytiPanaikinti
  26. Sveiki,

    ka tik kepiau lakstus. Atrodo visas procesas ejosi taip sklandziai, bet iskepe lakstai ir man pasirode tokie plonyciai:( gavosi tik apie 0,5 cm, o mano mociutes visada budavo storesni. Ar nebus taip, kad sutepus su grietine liks kose ir tortas sukris?

    AtsakytiPanaikinti
  27. 0,5 cm. medaus tortui - ne plonyciai. Sutepti kremu jie dar isbrinks. Nelabai supratau, kodel turi gautis kose uztepus ant lakstu kremo. Su ne vienu tortu man taip nebuvo.

    AtsakytiPanaikinti
  28. Aciu labai uz atsakyma. Paprasciausiai esu prasta tortu kepeja,o ryt gimtadienis, prisikvieciau sveciu, tai bijau patirti fiasko su tuo tortu:)Bet jei sakote, kad isbrings, tai tada surizikuosiu ir nauju nebekepsiu.

    AtsakytiPanaikinti
  29. Norejau padekoti uz nuostabu recepta- pavyko viskas nerealiai gerai! Gerai, kad tu lakstu neismeciau. Sutepiau juos ta pacia diena, kaip turejo buti valgomas ir vis tiek pakankamai suminstejo, blynai issipute. Gavosi gaivus tortas-jega! O siandien pastovejes dar saldytuve- visai nerealus. As dar viena sluoksni istepiau juoduju serbentu uogiene, kaip mano mociute darydavo, tai mano tortas buvo fantastika :D Tai pirmas receptas internete, kai viskas zmoniskai, aiskiai ir tirai skaniai gaunasi!

    AtsakytiPanaikinti
  30. o galima tuos lakstus is anksto issikepti? pvz., pries pora dienu? ar jie labai nesukietes?

    AtsakytiPanaikinti
  31. aciu uz recepta, labai nuostabus tortas. pirma kart kepiau ir viskas puikiai gavosi.

    AtsakytiPanaikinti
  32. Laura, galima. Pakietes, bet torte nuo kremo suminkstes. Laikykite maiselyje juos.

    Anonime - smagu, kad patiko :)

    AtsakytiPanaikinti
  33. As taip pat vakar kepiau si torta, truputi pagal savo pataisymus, kremas buvo is grietineles+pudra+citrinos sultys. Siandien jis atrode fantastiskai, skanus zinoma, ne per saldus, taciau jautesi soda... Nors as jos gal ir padauginau (dejau pora sauksteliu nugesintu), taciau vistiek jautesi tas skonis, kita karta galvoju gal deti kepimo miltelius? Manau issikeltu ir su jais ir isvengciau galimo to sodos skonio paplotyje :) Puosiau braskem :)

    AtsakytiPanaikinti
  34. Recepte nurodytas tik 1 saukstelis sodos. Jei dejote 2, tai nieko keisto, kad ji jaucias. 1 saukstelio visiskai pakanka.

    AtsakytiPanaikinti
  35. Bandziau kepti, bet is cukraus, sviesto ir medaus misinio gavosi karamele : (

    AtsakytiPanaikinti
  36. o butina tiek grietines deti?

    AtsakytiPanaikinti
  37. Ne tortas o pasaka!!! Tikrai dar darysiu. Ačiū už receptą

    AtsakytiPanaikinti
  38. Dariau si torta, bet deje nesigavo , paplociai tragiski isejo.;( neiskilo ir buvo kieti kaip akmenys, neparudavo , o buvo balti..

    AtsakytiPanaikinti
  39. Nesmagu, kad nesigavo :( nelabai isivaizduoju, kaip galejo buti kieti ir balti. Kieti buna, kai per ilgai kepa, bet tada ir rudi labai. O kas dar del kietumo - net ir kieti sutepti kremu jie torte suminksteja.

    AtsakytiPanaikinti
  40. Gal galit mazdaug pasakyti kokio storio turi buti tie iskocioti lakstai pries juos kepant? As isivaizduoju kokiu 2 mm ar klystu?

    AtsakytiPanaikinti
  41. Maniskiai buna labai plonyciai. Kepdami pakyla. O torte nuo kremo isbrinksta.

    Lakstu storis priklauso ir nuo laksto skersmens. Galit daryt mazesnius, tai bus storesni, jei megstat torte daugiau biskvito.

    AtsakytiPanaikinti
  42. Labai ačiū už puikų receptą! Gerbiu blogerius (-es), kurie neteršia interneto savo nesąmonėm... Būna taip, kad produktų proporcijos lyg ir logiškos, atlieki viską tiksliai ir kruopščiai, o gaunasi, švelniai tariant, šnipštas :))) O čia ir receptas patikrintas, ir rezultatas išties puikus! Vaikai žaibiškai sušveičia :) Tik įdedu į tešlą šiek tiek cinamono, kardamono ir imbiero, tada jau tikras "Medutis"... O vakar surizikavau ir kremą šiek tiek pakeisti, nes solinizantas pasitaikė "karamelės" gerbėjas (400g grietinės, indelis virto kond pieno arba "Rududu", 2 a.š.želatinos bei mažiau cukraus į tešlą). Puikiai pavyko! Ačiū :)

    AtsakytiPanaikinti
  43. Smagu skaityt tokius atsiliepimus :) Aciu Jums.

    AtsakytiPanaikinti
  44. Na.. Man tai nepavyko.. Visiskai nesusitrauke grietine. Per mazai tikriauiai zelatinos.. Ir niekaip nepavyko taip idealiai uzbarstyti trupinukais.. Ir is viso.. Paplociukai visiskainesipjausto..:) Zodziu, nepavyko.. Ryt mano gimtadienis.. o ant stalo negaliu pasididziuodama padet pyrago.. dar reikes ryt pabandyt :) Ir siaip idomu, o kaip Jus tuos klevo lapus tokius tobulus padaret ?:)

    AtsakytiPanaikinti
  45. Na, labai apmaudu, kad tokia nesekme pries pat gimtadieni :( Gal antras kartas bus sekmingesnis :)
    Bet jei visiskai nesustingo kremas, kaip jus sutepet torta ir barstet trupinukais?
    Kuo maziau zelatinos, tuo skanesnis kremas, bet jei visgi Jums jos nepakanka - dekit daugiau.

    Klevo lapai: popieriuje iskerpat klevo lapa, uzdedat popieriaus lapa ant torto ir barstot pudra.

    AtsakytiPanaikinti
  46. siandien su seima isbandem si recepta :) Pasakiskas skonis!

    AtsakytiPanaikinti
  47. Nuostabus receptas. dariau pirma karta, likau labai patenkinta!Sekmes Jums kulinarineje kuryboje!

    AtsakytiPanaikinti
  48. Tortas atrodo fantastiškai!!! :) Norėjau paklausti kokius miltus naudojate ir gal patarsite kur galima gauti torto surinkimo formą? Turiu aš 26 cm apvalią kepimo skardą nuimamais borteliais, bet jie pakankamai žemi... Ir dar... Būčiau dėkinga jeigu pravestumėte instruktažą kaip lengviau ir tvarkingiau užbarstyti trupinius ant torto :) Iš anksto ačiū už atsakymus ir ačiū, kad esate :)

    AtsakytiPanaikinti
  49. Miltus naudoju aukščiausios rūšies.

    Būtent tokios formos ir reikia, kokią turite. Bet tortą galima sutepti ir be formos, tik reikia kremą palaikyti šaldytuve, kol bus pakankamai tvirtas pertepimui.

    Trupinius ant šonų iš pradžių tiesiog "pamėtau" ranka, o likusius tarpus užlipdau pasėmus trupinių ant plataus peilio.

    Tai ačiū Jums, kad užsukate į mano puslapį ir ne tik paskaitote, bet ir išbandote receptus :) Sėkmės!

    AtsakytiPanaikinti
  50. Labas vakaras. Meginsiu rytoj daryti si tortuka.. Viena karta nesigavo,tikiuosi gal sikarta bus sekmingiau.. Noreciau tik paklausti kaip isgaunat toki trafareta? :) Labai fraziai atrodo..

    AtsakytiPanaikinti
  51. Svetlana, tikiuosi ir as, kad si karta viskas puikiai pavyks!

    Popieriaus lape iskerpu klevo lapa - stai ir visa paslaptis :))

    AtsakytiPanaikinti
  52. Aciu uz tradicini medaus torto recepta- isejo skanus!

    taip pat noriu pagirti kuklu bet kurybiska ir labai grazu jusu torto papuosima! ;)

    AtsakytiPanaikinti
  53. Sveiki, norėčiau sužinoti ar kremą reikia su mikseriu ar ranka maišyti?

    AtsakytiPanaikinti
  54. As esu ragavusi toki pat torta kaip jusu, bet teslos sudetyje buvo kakava. Gal zinote toki recepta? Is anksto dekoju. Rima

    AtsakytiPanaikinti
  55. Neitiketina,bet pagaliau man pavyko pasidaryti begalo skanu torta! :) Ir tik deka jusu receptuko ir taip issamiai nupasakota darbo eiga! Aciu aciu aciu aciuuuuuuuuuuuuu! :)

    AtsakytiPanaikinti
  56. Rima, atrasiau jau el. pastu jums, bet dar - jei norite pabandyt kakavini, tai tiesiog nuimkit pora saukstu miltu, o vietoj ju iberkit tiek pat kakavos.

    Svetlana - puiku, kad viskas taip gerai pavyko :)

    AtsakytiPanaikinti
  57. Nuostabus tortas, graziai ir puikiai gavosi!!!

    AtsakytiPanaikinti
  58. labai aciu uz puiku recepta tik tortas gavosi nerealiai mazas :O kepu kaledoms, teks kepti dar viena tik is dvigubos porcijos :)

    Almante

    AtsakytiPanaikinti
  59. ar galima vietoj sviesto dedi margarina?

    AtsakytiPanaikinti
  60. Almante, keista, nes man iseina pakankamai dieelis.

    Vietoj sviesto galima naudot margarina.

    AtsakytiPanaikinti
  61. Dėkui už puikų receptuką ir išsamų aprašymą.Tortas pavyko :)

    AtsakytiPanaikinti
  62. Kepiau torta Indijoje, tai produktai buvo siek tiek kitokie. Grietines nera cia, tai naudojau 1 ltr grietineles ir nedejau zelatinos. Tortas isejo skanus, tik labai riebus... Man atrodo grietinele cia labai riebi ir gal jos per daug, nes paplociu beveik nesimate, paskendo kreme :) Gal kita karta deti puse jogurto, puse grietineles, bet nenoriu naudoti zelatinos, nes dauguma vegetaru aplinkui...

    AtsakytiPanaikinti
  63. Edita, su jogurtu bus jau ne medutis.

    Bet, aisku, jei norite bandykite ir su jogurtu, nebus taip riebu. O vietoj zelatinos juk galite Agara naudot, manau pas jus tikrai jo turi buti.

    AtsakytiPanaikinti
  64. Aciu uz patarima! Bandysiu paieskoti agaro, labai praverstu man. Pirma karta apie ji isgirdau... Parduotuvese yra zelatinos ir ivairiu skonio zele vegetarams, bet agaro neteko matyti.

    AtsakytiPanaikinti
  65. Agaras - tai augalines kilmes zelatina. Lietuvoje jo tikrai nenusipirksi kiekvienoje parduotuveje, bet Indijoje, manau, jo rasit lengvai, nes vegetarai ji naudoja vietoj paprastos zelatinos. Sekmes!

    AtsakytiPanaikinti
  66. Issiaiskinau apie agara. Cia jis vadinamas Chinese grass, maciau parduotuvej, bet niekad nepirkau, nes nezinojau ka su juo daryti :)))
    "China Grass is also known as Agar Agar, Faluda, Japanese Moss, Ceylon Moss and Bengal Isinglass"

    AtsakytiPanaikinti
  67. AJ, labai graziai fotografuoji maista! :)Viskas atrodo taip skanu.

    AtsakytiPanaikinti
  68. Aciu, Edita :) Labai miela girdet toki komplimenta is fotgrafes (tavo nuotraukos tikrai nuostabios)

    AtsakytiPanaikinti
  69. labai skanus gavosi tortas , nu tiesiog labai, labai skanus!kepiau kaledom, tai suvalgem akimirksniu. PUIKUS RECEPTUKAS!

    AtsakytiPanaikinti
  70. darkart dekoju uz torto recepta, gaminau naujiesiems, tik pertepiau plikytu kremu, gavosi fanstastiskas (nesu grietininiu idaru megeja). taip pat idejau prieskoniu, kad skonis butu kalediskesnis - muskato, cinamono, imbiero :)

    PS. sveikinu su naujaisiais!!!!

    AtsakytiPanaikinti
  71. Sveiki. norejau paklausti kiek laiko mazdaug reikia plakti grietine? neseniai dariau si torta, ir matyt per ilgai plakiau, kad gavosi labai skysta mase. Aciu :)

    AtsakytiPanaikinti
  72. AJ, labai dekoju uz issamu tortuko recepta, zemai lenkiu galva;) Pirma karta gyvenime kepiau torta ir labai gerai pavyko :) Vyras ziurejo katino akim ir dziauges, kad turi gera, pagaliau tortus kepancia zmona :)

    AtsakytiPanaikinti
  73. kepiau ir as tik biski trukso saldumo kita karta desiun daugiau medaus ir cukraus. o siaip tuos lakstus reik is abieju pusiu apkepti?

    AtsakytiPanaikinti
  74. Nesupratau klausimo... Orkaiteje viskas kepa is abieju pusiu. Apkepinet kiekviena atskirai galima tik keptuveje.

    AtsakytiPanaikinti
  75. la.mieloji,darau torta su leliuku ant raku,gaunasi super,tai vyrui dovana,nes iseiti nupirkti negaliu dovanos,patiko tavo issamus receptai.aciu

    AtsakytiPanaikinti
  76. labutis,aciu uz recepta.

    AtsakytiPanaikinti
  77. Na va, kaip gerai, kad dovana galima padaryt ir neiseinant is namu :)

    AtsakytiPanaikinti
  78. Sveiki! Pradejau daryti torta, ismaisiau tesla- lakstai gavosi laaabai plonuciai, bet pagal recepta taip ir turejo buti, tad dejau i orkaite. Bet man Jie kieti, panasiai kaip imbieriniai sausainiai, gavosi.. Gal del to, jog vietoje sodos kepimo miltelius naudojau? Net nezinau ka daryti- dar 4 teslos gabaliukai liko, nenoriu kepti ju, kad nesugadinciau.Gal turite patarima?:(

    AtsakytiPanaikinti
  79. Tepkite kremu, palaikykite bent para, o geriau kelias, ir viskas bus super - biskvitai suminkstes ir isbrinks nuo kremo :)

    AtsakytiPanaikinti
  80. Ruduoja lakstai torto nuo sodos. Jei vietoj sodos dedi kepimo milteliu jis neparuduos.

    AtsakytiPanaikinti
  81. tortuka darau jau antra karta nerealus jis man kaip ir visiems cia pasisakiusiems

    AtsakytiPanaikinti
  82. Sutepiau. Tik grietinės kremas man įtarimų kelią - vos įspaudus citriną ji labai surūgštėjo, nors tikrai šviežia. Na gal per naktį pabuvus viskas bus ok :) ragaujama bus šeštadienį :)

    AtsakytiPanaikinti
  83. AJ dėkoju už receptą, labai skanus gavosi, tik aš pertepimui naudojau 1 litrą jogurto su persiko gabaliukais ir 0,5 litro grietinės

    AtsakytiPanaikinti
  84. As darau si receptuka pirma karta,lakstai gavosi labai ploni, tai issigandau kad neuzteks torto visiems sveciams,tai greit sumynkiau antra partila teslos,tik balsas viduj krebzda kad babar tas tortas gausis gigantiskas:)na bet jeigu gigantiskas ir skanus tai us puiku!!!
    As tik turiu viena labai kvaila klausimeli,recepte sako grietine?o gal galima grietinele naudot pertepimui?

    AtsakytiPanaikinti
  85. vakar dariau ir as. Padariau klaida, kad sutepiau skystu kremu, to pasekoje viskas susigere i blynus ir "ryskaus" pertepimo nematyti.Kita karta zinosiu, kad reikia pastingdinti krema.Bet kad ir su klaidom duodu 10balu sitam torciukui.Aciu uz recepta :*

    AtsakytiPanaikinti
  86. Galima ir grietinele naudoti, jei tik Jums skaniau :)

    AtsakytiPanaikinti
  87. kiek laiko reikia laikyti krema saldytuve? nes naudoju ne lietuviska zalatina, tai ji cia man mistiskai atrodo..lapeliais kazkokiais..tai nei numatuot neina.....kiek mazdaug laiko stovi saldytuve???jau kokia20min stovi, bet nestingsta...

    AtsakytiPanaikinti
  88. tik ka prapjoviau torta jis gavosi nuostabus!!! aciu uz recepta!!!!

    AtsakytiPanaikinti
  89. man biskvitai gavosi kaip sausainiai: trapus ir visiskai neiskilo.siaip skonis neblogas bet noretusi puresnio

    AtsakytiPanaikinti
  90. Kaip graziai apibarstyti torto sonus?
    Man sisi procesas labai ilgai uztrunka.
    Beje tiem kam neiskyla biskvitai galiu pasakyti tai, jog nemokat soda naudotis arba recepta neatidziai skaitot.

    AtsakytiPanaikinti
  91. Bandau kepti si tortuka. Tik vienas klausimas. Man niekaip cukrus neistirpsta svieste. Pradzioje net nusistebejau, kad riebaluose cukrus tirpsta. Kaip ten yra is tikruju?

    AtsakytiPanaikinti
  92. Vakar issikipiau si torciuka,vyras ji jau siandiena ryte nesulaukes prapjove ir paragavo,labai skanus,tiesiog super.:)

    AtsakytiPanaikinti
  93. Nebandziau sito receptuko, bet ruosiuosi isbandyt. Gyvenu uzsienyje ir pas mus nera sodos, o daug kur raso, kad su kepimo milteliais nesigauna...
    Visiems tiems, kam lakstai gaunasi per kieti, galiu duot patarima: maisykit tesla ant garu ir bus minkstuciai. :)

    AtsakytiPanaikinti
  94. Pagal visus komentarus suprantu, kad tortas yra tikrai labai skanus ir nusprendziau as ji pagaminti. Kadangi neesu labai gera tortu kepeja ar negaletumete man patarti kiek gramu reikia zelatinos siam receptui? Kiek suprantu reikia 1.5 valgomo sauksto ir pagal visas matavimo lenteles tai turetu buti 22.5g zelatinos (1 v.s = 15g). As radau pirkti tik zelatinos lakstus ir bandau dabar kazkaip issiversti. Cia parasyta kad 12 lakstu pakanka 1.7l skyscui. Kaip jus manote kiek man reiketu tu lakstu? Labai aciu.

    AtsakytiPanaikinti
  95. Sveiki;) Katik baigiau kepti paplocius-gavosi tobuli:) Kepu vyro grizimo proga :) Norejau pasiteirauti,jeigu sutepsiu ji siandien,o jis bus valgomas tik pirmadieni,gal geriau palaukti ir dar siandien neskubeti tepti?

    AtsakytiPanaikinti
  96. superinis tortukas, labai lengvai padaromas ir nerealiai skanus. :)
    Aciu uz receptuka!

    AtsakytiPanaikinti
  97. pagal toki issamu recepta negalejo neiseiti puikiai!! tik man teslai prireike siek tiek daugiau miltu. dekoju jums! taip issamiai turetu buti aprasyti visi receptai.

    AtsakytiPanaikinti
  98. Kokio skersmens gavosi Jusu tortas? kepsiu rytoj vaiko gimtadieniui :)

    AtsakytiPanaikinti
  99. Pirmakart dariau, bet gavosi superinis, aciu :)

    AtsakytiPanaikinti
  100. je jau padariau! koks grazus ir kaip greitai padaromas, tikiuosi ir skonis bus dieviskas, dar neprapjoviau:) dbr einu dar daryt AJ tefteliu:)

    AtsakytiPanaikinti
  101. Na padariau:) laukiam rytojaus dienos :)

    AtsakytiPanaikinti
  102. Gaminau si torta, buvo labai labai skanus. 10balu :)Aciu uz receptuka.

    AtsakytiPanaikinti
  103. man šis tortukas puikiai išejo,visiems patiko kas tik ragavo tai sake kad reikia ir patiems pasigaminti.tikras skanumelis.

    AtsakytiPanaikinti
  104. paprastas,greita ir labai skanus tortas.

    AtsakytiPanaikinti
  105. Aciuuu uz recepta. Buvau jau primirsusi, nes tik jaunysteje kepiau. Puikiai viskas isejo. Graziu sventu kaledu ir lainingu Naujuju metu.

    AtsakytiPanaikinti
  106. dabar kepu. Tik kazkodel tie lapai man neiskyla. Nu bet vistiek gal kazkas gausis :) Bijau tik kad gal dar reiks tiek pat teslos usimaisyt, nes kai lakstai ploni, tai bus labai mazas tortas.

    AtsakytiPanaikinti
  107. Rasa, sutepti lakstai torte isbrinksta. O tortas pakankamai didelis iseina is sios normos.

    AtsakytiPanaikinti
  108. Nuostabus tortas, kol nepagaminau nesužinojau. Tikra pasaka labai ačiū už receptą :)))
    jis labai labai skanus ir visiems svečiams patinka, taip pat ir man labai malonu paskanauti šį gražuolį.

    AtsakytiPanaikinti
  109. gal apytiksliai galit pasakyti kiek jis sveria? man reikia 2 kg torto.

    AtsakytiPanaikinti
  110. sveiki,visada sakiau sau,kad neuzsiimsiu su konditerija,o ypac su tortu gamyba,ir vat atajo tikia dienele,kai konditerijos parduotuves nera(norvegijos kaimelis) o valentina reik svest,tai va tortas jau pupso saldytuve :) nustebinau ne tik save(kad as galiu,nes labai nemegstu zaidimo su miltais)bet manau nustebs ir draugas,naturaliu,ne sintetiniu,lietuvisku tortu :) aciu jums labai :)

    AtsakytiPanaikinti
  111. labai skanus tortas,kepu kiekviena savaite:) aciu uz recepta:)

    AtsakytiPanaikinti
  112. sveiki,darau si tortuka,viskas tiksliai pagal recepta,bet suberus 4 stiklines miltu tesla dar limpa prie ranku. kodel taip gali buti? bijau kad daugiau miltu pridejus bus labai kieta

    AtsakytiPanaikinti
  113. padariau si tortuka,visi sake kad skanu,bet man tai buvo pats neskaniausias (nesakau kad neskanus) is visu mano darytu medaus tortuku. gal labiau tiktu grietinele vietoj grietines

    AtsakytiPanaikinti
  114. Labai skanus tortas, gaila, kad tik dabar atradau sita recepta, nes visad svajojau issikepti medaus torta, o atrodydavo, kad tai labai sudetinga :) tik nesuprantu kodel, bet visi mano tortai dazniausiai sudrimba, praranda forma? kai namie tai nesvarbu, bet kaip sakoma prekines isvazdos nelabai lieka. gal galite ka patarti?

    AtsakytiPanaikinti
  115. torto skonis pasakiskas, bet va, kaip ir daugelis mano kepamu tortu, jis sudribo, neislaiko savo formos :( gal kazka ne taip darau?

    AtsakytiPanaikinti
  116. Sutepinekite torta formoje, ir laikykite, kol sustings, taip isvengsite sudribimo.

    AtsakytiPanaikinti
  117. Miela, Jurgita, jūsų internetinė receptų knyga - tikras lobynas! Jau ne pirmą savaitgalį vis ką nors bandau iškepti, išbandžiau "Malkas po sniegu", tortą su varške ir juoduojų serbentų žele, o šį vakarą mamai iškepiau šį medaus tortą. Ačiū Jums, kad dalinatės ne tik gardžiais receptais, bet ir išsamiu gamybos aprašymu. Jūsų rankose gimsta stebuklai! Мilda

    AtsakytiPanaikinti
  118. Anonime, aciu uz grazius zodzius. Dziaugiuosi, kad naudojates receptais, ir viskas puikiai pavyksta :)

    AtsakytiPanaikinti
  119. labai skanus .trecia karta gavosi idealus

    AtsakytiPanaikinti
  120. Labas,
    norejau paklausti, ar kiausinius reikia isplakti kaip biskvitinei masei iki purumo ir baltumo ar tik siaip paplakti su sakute ir supilti... ???
    dekoju uz atsakyma :)

    AtsakytiPanaikinti
  121. Dariau viska pagal recepta, bet nesuprantu, kodel kremas gavosi toks skystas? :( vos ne vos uztepliojau beganti ant lakstu ir laukiu,nezinodama, kas is to iseis :( ar zelatina kokia netikus buvo, nebezinau tikrai, kodel kremas nesutirstejo :(

    AtsakytiPanaikinti
  122. Puikus tortas! Iš bandytų medaus tortų šis gavosi geriausiai. Tik užmaišius kremą teko per naktį palikti šaldytuve, nes pakankamai ilgai nestingo. O visa kita - kaip parašyta. Liuks!

    AtsakytiPanaikinti
  123. nuostabus tortas, jau du metus kepu pagal si receptuka, bandziau ir daug kitokiu, bet sis pats skaniausias!!!Aciu labai labai!!!!

    AtsakytiPanaikinti
  124. Viskas puikiai pavyksta, išskyrus kremą. Ant visų želatinos pakelių rašo, kad ji skirta 1L skysčio ir ją reikia ištirpinti litre vandens. Kuomet suberi pakelio turinį į 60ml vandens, ji išbrinksta, tuomet ištirpinus ant silpnos ugnies ištirpsta, viskas atrodo gerai, bet užtenka tik iš lėto pradėti pilt į grietinę ir želatina kaipmat sulimpa į gabaliukus :( ir kremas tampa nevientisas. Skoniui tai didelės įtakos gal ir nedaro, bet taip neturėtų būti. Niekur nerandu pirkti želatinos stambiais rusvais grūdeliais, kokia būdavo tarybiniais laikais ir su kuria visada viskas kuo puikiausiai pavykdavo. Ką patartumėt?

    AtsakytiPanaikinti
  125. Labai aciu autorei uz tikrai nuostabu recepta.

    AtsakytiPanaikinti
  126. Anonime, o Jus Lietuvoje gyvenat? Jei taip, tai tikrai prekybos centruose yra stambiagrude zelatina. Tokia ir naudoju. Del kremo susokimo i gabaliukus rasyta daug kartu - zelatina per silta, arba kremas per saltas (temperaturu skirtumas)

    AtsakytiPanaikinti
  127. Pirma karta kepiau pagal si recepta, tik krema dariau be zelatinos, ir turiu pasakyti gavosi labai skanus tortas!!! Aciu uz recepta!

    AtsakytiPanaikinti
  128. Super tortas. :) Labai skanus. :) Jau nežinau, kelintą tortą išbandžiau iš Jūsų blogo, tikrai nemažai. :) Ačiū už receptus. :) O kas liečia grietinę ir želatiną, tai aš grietinę palaikau kambario temperatūroj gerą pusdienį, ir kai vėsinu ištirpintą želatiną, stengiuosi, kad temperatūros būtų panašios. Ir tuomet viskas gaunasi gerai. :)

    AtsakytiPanaikinti
  129. sakykit kuom skiriasi pyragas be zalatinos ir su ja? nes vieni deda kiti nedada...:)

    AtsakytiPanaikinti
  130. gaminsiu ir as jau siandien :)

    AtsakytiPanaikinti
  131. ačiū uz nuostabu recepteli!

    AtsakytiPanaikinti
  132. Kepiau sian pagal si recepta, blynai, superiniai gavosi, o va su pertepimu, tai nenusiseke :( Viska dariau pagal recepta, ir zelatinos dejau ir grietine 30 proc, bet... man jis labai skystas gavosi ir niekaip nesustingo, liko jo daugiau nei puse, ta kuri uztepiau per sonus isvarvejo :( taip gaila darbo, dariau dukrytei ant gimtadienio. Nesuprantu kodel jis nesustingo.Ziuresiu kas ryt bus. Toks zemas gavosi. Kiek laiko saldytuve laikot ta krema?

    AtsakytiPanaikinti
  133. Nemaciau Jusu kremo, tad negaliu pasakyti, kodel taip atsitiko. Greiciausiai zelatinos ir grietines temperaturos skyresi, ir zelatina susitrauke gabaliukais.

    AtsakytiPanaikinti
  134. Arvydas. Pirma karta darysiu torta todel noreciau paklaust kas yra ta vandens garu vonele, bei kaip ctu nugesinti soda. Bei kokia grietine geriau naudoti 18% ar 38% nesDanijoj tik toks pasirinkimas yra

    AtsakytiPanaikinti
  135. Vandens garu vonele - uzvirinate puode vandeni, i puoda dedate karsciui atsparu dubeni ir jame tirpinate nurodytus produktus, t.y. ant vandens garu.

    Sodos gesinimas - i valgomaji sauskta beriate soda, uzpilate siek tiek acto - viskas ima putoti. Pilate i tesla ir greitai ismaisote, kol soda putoja.

    Grietine naudokite 38 %

    AtsakytiPanaikinti
  136. Kiek acto ir sodos reik?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Del sodos lyg ir aiskiai parasyta recepte.. O acto uzpilti tiek, kad istirptu visa soda.

      Panaikinti
  137. O kur nusipirkti tokį tortą? Nes išsikepti toli gražu ne kiekvieno nosiai. Gal žinote, kur Vilniuje tokį nusipirkti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nelabai supratau klausimo, ka reiskia "nusipirkti toki torta"? Pagal toki recepta kepta? Niekur, toki issikepti tik paciam. Maximos pagal mano publikuojamus receptus tikrai nekepa :)

      Panaikinti
  138. jei naudosiu grietine 30 proc, ar ja reikia plakti su mikseriu ar uztenka tik ismaisyti su cukraus pudra ir zelatinu paruostu?

    AtsakytiPanaikinti
  139. nuotabus receptas, tortas gavosi puikiai :)

    AtsakytiPanaikinti
  140. Keletas klausimu del paplociu. iki kokios koncistencijos reikia plakti kiausinius, ar uztenka tik baltymus su tryniais sakute sumaisyti? ar uztenka sodos a.s virsu nugesinti actu o likuti milteliu ismaisyti tesloje ar reikia visa sauksteli nugesinti actu? bei ka reiktu daryti kad tesla neplystu kai ja kocioji(tesla plastilino konsistencijos, minkant atsiranda ir trupiniu) ir paskutinis klausimas ka daryti jei paplotis iskyla didelemis puslemis o krastai lieka ploni ir parudave?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kiausinius isplakti, ne pamaisyti. Nereikia plakti iki purumo, tiesiog isplakat, kaip kiausinienei. Soda gesinama visa; nezinau tokio budo, kad reiketu tik virsu gesinti :) Nekociokit taip plonai, kad suplystu. O jei ir suplysta, tai ji labai lengvai susilipdo iplysimas. Del pusliu nieko daryti nereikia. Sutepkite kremu, torte viskas puikiai sudreks ir issilygins. Tikiuos pagelbejau. Skanaus torto ir graziu artejanciu svenciu!

      Panaikinti
    2. Koki medu geriau naudoti,ar tinka naturalus?

      Panaikinti
  141. kokio maždaug svorio gaunasi tortas?

    AtsakytiPanaikinti
  142. Laba diena , ar galima būtų į kremą įdėti žėlė gabaliukų? :)

    AtsakytiPanaikinti
  143. Be abejo galima :) Ir zele, ir uogu, ir dziovintu vaisiu, jei tik jums skanu.

    AtsakytiPanaikinti
  144. o jei neturiu sodos ir vietoje sodos idesiu kepimo milteliu?

    AtsakytiPanaikinti
  145. Iškepiau lakštus gavosi puikus, bet grietine kazkokia per skysta gavosi riebumas34 proc, dejau zelatinos 1,5 sauksto, nesuprantu kas negerai ar ilgiau laikyti reikia. esu dirbus su grietinele tai ji labai gerai ir greitai pasidaro ir jokiu problemu o va grietine kazkas man nepatinka cia:)

    AtsakytiPanaikinti
  146. Kokio svorio tortas isiena pagal si recepta?

    AtsakytiPanaikinti
  147. Turiu jums klausima:)Ar tiks grietine18%,nes cia kur gyvenu riebesnes nebuna:)?

    AtsakytiPanaikinti
  148. As taip pat noriu padekoti sio torto recepto autorei, uz gera ir nuoseklu gamynimo aprasyma. Jau du kartus kepiau si tortuka labai viskas gerai pavyko ir skonis pasakiskas. DEKOJU.

    AtsakytiPanaikinti
  149. Sveiki.na man irgi visai nesigavo kremas..kazkas ne taip man sitame reikale. Manau,kad koja pakiso tai,jog jusu recepte neminima iki kokios konsistensijos plakti krema ;) esu pastebejusi,jog daug kur raso,kad plakti reikia iki standumo ir tik tada deti atsaldyti...
    Viska dariau saziningai pagal recepta,bet deja gavosi kazkoks istizelis..tikiuosi nereiks dvi dienas laikyti saldytuve ir ismesti..

    AtsakytiPanaikinti
  150. Kai naudojama zelatina, nieko ilgai plakti nereikia. Paplakti tik tiek, kad istirptu cukraus pudra. O iki standumo grietine (riebi) plakama tada, kai nenaudojama zelatina. Manau, kad palaikius torta saldytuve viskas puikiai sustingo :)

    AtsakytiPanaikinti
  151. Ne pirma kart jau darau si torta ir gaunasi puikiai.aciu tau jurgita uz recepta:)pas mane jis jau receptu knygoj:)

    AtsakytiPanaikinti
  152. Labai skanu kai lakštus pašlakstai praskiestu brendžiu.

    AtsakytiPanaikinti
  153. Vakar isbandziau or as si receptuka. Skanus gavosi. Prisiskaociau komentaru tai labai pergyvenau kad nepavyks. Bet pavyko puikiai. Aciu uz recepta

    AtsakytiPanaikinti
  154. tie papločiai turi būti labiau į sausainį nei į biskvitą panašūs? įtariu, kad ne :D

    AtsakytiPanaikinti
  155. Jei lygint, i ka panasus - taip, iskepti labiau i sausainius panasus. Torte nuo kremo suminksteja ir tampa panasus i biskvita.

    AtsakytiPanaikinti
  156. Pirmasyk gyvenime kepiau torta :)) Is tukstanciu receptu internete pasirinkau butent Jusiski, nes pasirode panasiausias i mano mamos kepamus. Pavyko idealiai! Vaisinau italu seima - visi liko be zado, sake, nuostabus-neprilygstamas-nepakartojamas, net nera ko lyginti su parduotuviniais biskvitais, perteptais plakta grietinele, kaip jie dazniausiai daro :D Dabar sedziu, verciu recepta i italu kalba - dalinsiu (Jums leidus) visiems pageidaujantiems. Didziulis ACIU Jums, Jurgita! :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ciao, norejau paklausti paskutinio komentaro autoriaus. Ar radote Italijoje grietines? O galbut ja kazkuo kitu pakeitete? Aciu ;]

      Panaikinti
  157. kepsiu pirma savo gyvenime torta ir tai bus medaus, nekantrauju isbandyt ir labai tikiuosi kad pavyks, norejau paklaust recepto autores jeigu noriu torta valgyt sestadieni diena ar nebus per anksti sutepti ji treciadieni diena?aciu uz atsakyma ir dekoju uz puikias patiekalu idejas:)
    Kristina

    AtsakytiPanaikinti
  158. Patarciau tepti ketvirtadieni. Bet nieko jam nenutiks, jei ir treciadieni sutepsit :)

    AtsakytiPanaikinti
  159. Mano mama visada toki kepdavo, Nei viens svente neapsieidavo be jo :) O dabar as kepu ji savo seimynai :) SI karta kepsiu sunaus mokytojai. Kadangi tortuko reikai penktadienio rytui,paplocius kepsiu treciadieni,o sutepinesiu ketvirtadieni vakare :)

    AtsakytiPanaikinti
  160. Labai patiko nuoseklus Jūsų torto aprašymas, todėl ketinu šiandien juo pasinaudoti :) Gilioje jaunystėje, dar tarybiniais laikais, pati gana dažnai panašų kepdavau, visada pavykdavo, tiesa, želatinos nedėdavau - jei gera, riebi grietinė, ji puikiai išsiplaka ir sustandėja. Deja, neišsisaugojau recepto, o jūsiškis tikrai labai panašus.
    Beje, gyvenantiems ne Lietuvoje, - normalios riebios grietinės atitikmuo yra creme fraiche. O tie, kurie sako, kad tai ne tas pats, nėra ragavę normalios grietinės...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aciu uz patarima. Mes gyvename Italijoje. Pabandysiu paieskoti creme fraiche!

      Panaikinti
  161. Taip, jei gera riebi grietine, galima ir be zelatinos. Tik deja LT daznai ta "riebi" isplakta taip ir lieka skysta :) Todel geriau apsidrausti, kad netektu kremo saukstu graibyt.

    AtsakytiPanaikinti
  162. Dekui uz recepta, puikiai pavyko viskas ir skonis buvo toks, kaip sakoma "senais gerais laikais" ;) Tikrai verta isbandyti! ;)

    AtsakytiPanaikinti
  163. galvojau paskaitysiu komentarus, bet ju cia tokia galybe ir visi teigiami, einu kepti tuoj pat, vaisinsiu norvegus, neabejojiu kad jie liks nustebinti! :)))

    AtsakytiPanaikinti
  164. sveiki,
    ir as kepiau si nuostabu torta :) pirma karta grieztai laikiausi recepto nurodymu, tai trupiniu man gavosi, kokiem 3 tortams. Tad po keliu dienu, nes pirmas tortas per karta buvo suvalgytas, kepiau kita. Tai mano pastebejimai, kad is sios normos galima iskepti 6 lakstus. Šiaip dariau pertepimus ir su grietine su jogurtu, abu skanus variantai :)
    aciu uz recepta :)

    AtsakytiPanaikinti
  165. Kepiau pirma kart gyvenime, o ir siaip visi kiti kepiniai man niekad nesigauna :( :D bet sitas tortas gavosi is pirmo karto! Tiesa reikejo šiek tiek daugiau miltu ir i krema nedejau zelatinos ( tiesiog kombainas ilgai suko grietine, kol ji pradejo truputi virst sviestu :) ) gavosi 6 lakstai ir trupinuku dar liko kitam kartui :) vyras liko apšalęs ir apsalęs :) ir maziui pilvelyje patiko :D

    AtsakytiPanaikinti
  166. Visad kepu pagal si recepta,super skonis

    AtsakytiPanaikinti
  167. Idomu ,jei krema darysiu is grietineles gausis?! Na siaip ,kad gausis tai net neabejoju,bet gal bus ziauriai riebu ?! Ar kas meginote ? Grietines be laktozes -nera pirkti ! :(

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Gausis ir su grietinėle, ir su bet kokiu kitu pertepimu. Tik skonis bus kitoks.

      Panaikinti
  168. Kepiau ir aš tortą pagal šį receptą, vienu žodžiu - fantastika :)

    AtsakytiPanaikinti
  169. Labai Ačiū už receptą.Nors tortą dariau pirmą kartą viskas pavyko ir tikrai skaniai gavosi !

    AtsakytiPanaikinti
  170. šiandien kepiau tortą pagal šį receptą. Dabar suteptas šaldytuve stovi. Tai keletas pastebėjimų iš mano taško:
    - receptas aiškiau nei aiškus. Nereikėtų eksperimentuoti su juo, nebent kepiniai - jau prakaltas dalykas. Jei laikomasi tiksliai, tai išeina
    - iš duotų kiekių tešlai išėjo ne penki, o 7 lakštai (26cm skersmens). Gal per plonai iškočiojau, bet dar ir nuopjovų liko nemažai (net ne visas trupiniams panaudojau). Kepdami lakštai truputį pakilo, tačiau tikrai nedaug (daug ir nereikia)
    - lakštus apipjaukit TIK IŠTRAUKĘ IŠ ORKAITĖS, KOL DAR ŠILTI. Paskui jie tikrai sukietėja.
    - kadangi lakštų išėjo daugiau, tai ir grietinės reikėjo daugiau. sunaudojau truputį daugiau nei 1.3kg grietinės (kiek litrų išeina pasakyt negaliu)
    - naudojau "papigeiską" želatiną, kur po 100 g pardavinėja, bet JI VEIKIA. Sumaišiau kremą ir vos kavos spėjau pasidaryt (5min), o jis jau gerooooookai apstingęs buvo.
    įdomu, ar toks apstingęs kremas normaliai susigers į papločius?..
    apibendrinant, receptas aiškus, paprastas ir išsamus - DIDELIS AČIŪ AUTOREI -, tačiau stebėkit ir situaciją virtuvėje :)

    AtsakytiPanaikinti
  171. Pirma karta meginau kepti torta ir pavyko! Lb aciu! ;) Tik man gavosi gan riebokas pertepimas, ilgai dar jauciau jo riebuma... Kazin ka galejau padaryti netaip?

    AtsakytiPanaikinti
  172. Tortas pavyko nuostabus! :) Pirma karta buvo skirtas draugo gimtadieniui (dariau staigmena), kitas kartas velykoms :) Gyvenu Norvegijoj, tad kartais pasilepinti tokiais tortukais, kaip Lietuvoje tikras malonumas :) Aciu uz puiku recepta!

    AtsakytiPanaikinti
  173. Sveiki, litras grietinės tai kiek maždaug gramais būtų? Iš anksto ačiū!

    AtsakytiPanaikinti
  174. o man kažkodėl nesigavo. kai supili į tešlą nugesintą sodą ji turi pakilti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Niekas neturi kilti, putojančią sodą išmaišyti ir viskas.

      Panaikinti
  175. neskanus, kremas is vien grietines neskanu, nu grynai jauciasi grietine, jei kada darysiu tai tik su grietinele

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...