2011 m. rugpjūtis 11 d., ketvirtadienis

Pomidorų padažas žiemai


4-5 stiklainiukai po 0,5 l.

3 kg. pomidorų
4 raudonosios paprikos
5 dideli svogūnai
1 galvutė česnako
1 stiklinė cukraus
5 v.š. druskos
150 ml. acto (9 %)
1 а.š. maltų juodųjų pipirų
1 а.š. cinamono
1 а.š. maltos kalendros
1 а.š. baziliko (naudojau džiovintą)

Pomidorus užplikome verdančiu vandeniu, nulupame odeles, supjaustome nedideliais gabaliukais. Papriką, svogūnus taip pat supjaustome gabaliukais. Dedame daržoves į puodą, beriame cukrų, druską, prieskonius. Verdame apie 1 val. - kol išgaruoja dalis skysčio ir masė ima tirštėti (pamaišome, kad nesviltų). Galiausiai sudedame susmulkintą česnaką ir pilame actą, paverdame kelias minutes. Viską sumalame blenderiu iki vientisos masės. Išpilstome į sterilius stiklainius, sandariai užsukame. Laikome šaltai. Skanaus!

P.S. Padažas fantastiškas - galima naudoti su kuo tik patinka! Labai skanu su juo troškinti balandėlius, arba tiesiog užsitepti ant duonos riekelės.

29 komentarai:

  1. Ka tik pabandem :) LABAI skanu! Kaip pirmam kartui isvirem is puses porcijos, kad paziuret koks skonis. Dar reik palaukt kol atves ir atvesusio paragauti, bet jau dabar galiu garantuoti, kad artimiausiu metu virsim vel :)

    Aciu!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ir aš padariau tą lemtingą klaidą ir viriau iš pusės normos. Dabar reikės taisyti ją, verdant iš dvigubos :)
    Labai labai ačiū už šį fantastišką pomidorų padažą!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Praita vasara viriau du kartus,tikras skanumelis:)O siandien planuoju jau trecia karta,neapsakomai skanus o svarbiausia zinai ka valgai:)

    AtsakytiPanaikinti
  4. O 1v. š. druskos sveria apie 30g, jei taip, ar ne per daug druskos? dariau iš 5 kg pomidorų, dėjau kokius 6-7 šaukštus, bet man labai sūru.

    AtsakytiPanaikinti
  5. ka tik isviriau pomidoru padaza pagal si recepta, noriu pasakyti, kad jis nuostabus. uzskaitau

    AtsakytiPanaikinti
  6. Sveiki, tik norėjau pasiteirauti ar galima šį padažą laikyti rūsyje?

    AtsakytiPanaikinti
  7. suintrigavo labai :) o del druskos, manau pradziai reikia deti maziau, o po to ragauti, ir pagal savo skoni daugiau :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. o jei nepilti acto, nes labai musa astrumas per nosi :D

    AtsakytiPanaikinti
  9. Kažin jei naudočiau šviežius bazilikus, ar laikytųsi?Bazilikas gali rūgti...

    AtsakytiPanaikinti
  10. Super! Nedejau papriku, bet ju net ir nepasigedau! Mano vyras net paklause ar negaleciau pagaminti ziemai daugiau!

    AtsakytiPanaikinti
  11. Actas, kaip ir visur kitur, pilamas konservavimui. Be acto nebent greitam sunaudojimui daryti.

    AtsakytiPanaikinti
  12. Koks puikus receptas! Labai gardus padažas gavos, ačiū!

    AtsakytiPanaikinti
  13. Super skanus pomidorų padažas. Tiesiog tobulai subalansuotas skonis. O jau kvapas. Nuoširdžiausias ačiū Jurgitai. Dariau jau penkis kartus. Dovanojau padažo stiklainiukus artimiesiems, kurie buvo sužavėti. Tik įvedžiau mažą patobulimą. Pomidorų nelupau, o padažą sutrynus blenderiu, dar pertryniau per smulkų sietelį. Gavosi superinis.

    AtsakytiPanaikinti
  14. Kaip smagu, kad padazas visiems taip patinka :) O blenderiu sumalant isties puikiai susimala ir odeles. Manau kitais metais ir pati nelupsiu odeliu, tai uzima labai daug laiko..

    AtsakytiPanaikinti
  15. Oi koks geras, gaila, kad tiek nedaug gavosi, staigiai suvartosim.

    AtsakytiPanaikinti
  16. Laba diena, ruosiuosi gaminti jusu visu isgirtaji padaza, bet is karto kilo klausimai.
    Cesnako viena skiltele ar viena pilna galvute?
    Kaip ilgai ir kur galima toki padaza laikyti?
    Neturiu rusio, tai aktualu, ar galima laikyti kad ir spinteleje ar butinai saldytuve?
    Tiesa, o jei naudoti pomidorus is skardines?

    AtsakytiPanaikinti
  17. Cesnako 1 galvute. Savo padaza laikau rusyje. Yra likusio praeitu metu - padazas puikiai issilaikes. Tam ir pilamas actas, konservantas. Kas butu laikant spinteleje - nezinau. Viska laikau tik rusyje arba saldytuve. Manau kad be cheminiu konservantu, kuriuos deda i parduotuvinius padazus, silumoje padazas ilgai neissilaikytu.
    Nemanau, kad kazkas gautusi su pomidorais is skardines, isteze buna, tad neliktu ka virt. O kam jums tie is skardiniu, jei dar pilna paprastu pomidoru??

    AtsakytiPanaikinti
  18. Sitas padazas nerealus!!! Kai pradejau ji gaminti- parduotuvinio nebeperkam! Tik nededu cinamono ir kalendru,nes su pomidorais ju nemegstam..toesa,dar idedu cili pipiro siek tiek del astrumo..

    AtsakytiPanaikinti
  19. Aš tokį pat padažą laikau paprastoje spintelėje ir puikiai laikosi ištisus metus.
    Šį padažą aš naudoju kaip Bolonijos padažą, sumaišau jį su faršu ir patiekiu su makaronais. Nerealu :) Ačiū už receptą :)

    AtsakytiPanaikinti
  20. Sveiki, ar stiklainiukus reikia butinai kaitint?

    AtsakytiPanaikinti
  21. Aciu uz labai skanu pomidoru padaza.Siandien pasigaminau.

    AtsakytiPanaikinti
  22. Labas,dėkoju už puiku receptą. Ką tik pagaminau,skonis puikus.Tik aš iš pradžių pomidorus pakaitinau ir per sieteli pertryniau,kad nebūtu sėklų.Tikiuosi tai nieko nekeičia.

    AtsakytiPanaikinti
  23. Sveiki.Norėčiau paklausti ar išsilaikytu kažin per žiemą ir ar skonis nepakistu jei nepilčiau acto?nes turiu jautrų skrandį ir šiaip nemėgstu jo kažkur naudoti apart,kai marinuoju silke.

    AtsakytiPanaikinti
  24. Be acto paprasciausiai sugestu, juk tai darzoves.

    AtsakytiPanaikinti
  25. o negalima viską sumalt ir tada kaitint?

    AtsakytiPanaikinti
  26. gaila kad paciame recepte neparasyta, jog druskos deti saukstus be kaupo. as su kaupu dejau, ir per suru :(((

    AtsakytiPanaikinti
  27. padazas tikrai puikus, viriau tiek su paprika tiek be jos. odeliu nelupau, po blenderiavimo ju nesijaucia visai. tokius dalykus kaip druska cukrus,actas stengiuosi deti maziau, veliau pagal skoni jeigu galima prideti

    AtsakytiPanaikinti
  28. Jei viska iskart sumalsit, tyre gali svilti labai. O verdant gabaliukais issiskiria skystis ir jame viskas isverda.

    Pakoreguosiu druskos kieki, gal ne visu saukstai vienodi. Sia vasara iberiau siek tiek didesnius 5 saukstus, tai isties ir man buvo per suru.. Turiu mazesnius, su jais 5 v.s. pats tas.

    Odeliu jau ir as nebelupu, ta taip pat irasysiu i recepta - sumalus ju beveik nelieka :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...