cukinijų
česnako
pipirų žirnelių
krapų
kalendros grūdelių
raudonosios paprikos (nebūtina)
lauro lapelių
Marinatui:
600 ml. vandens
1,5 v.š. druskos
180 gr. cukraus
150 ml. actо 9 %
Cukinijas supjaustome griežinėliais arba pailgomis skiltelėmis. Į sterilius stiklainius įmetame lauro lapelį, krapo žiedyną, pipirų žirnelių, mažais gabaliukais pjaustytos paprikos, kalendros, česnako skiltelę. Sudedame cukinijas.
Į vandenį beriame cukrų, druską, užviriname. Supilame actą, kelias minutes paverdame. Užpilame marinatą ant cukinijų. Palaikome 10 min. Nupilame atgal į puodą, vėl užviriname, užpilame ant cukinijų ir sandariai užsukame. Stiklainius apverčiame ir šiltai užklojame, kol atvės. Skanaus!
P.S. Marinatas saldžiarūgštis. Juo marinuoju visas daržoves nekeisdama proporcijų, nes atradau sau idealias :) Tikiuosi, kad patiks ir Jums!
Jau išbandžiau, labai patiko visai šeimynai. Ačiū už receptą.
AtsakytiPanaikintiAnt tiek marinato kiek cukiniju , cesnako ?
AtsakytiPanaikintiAčiū, pabandysiu agurkams šį marinatą.
AtsakytiPanaikintiAš taip kopūstus marinuoju. Koks 1 kg. suvalgomas per 2 dienas :). Būtinai pabandysiu taip marinuoti cukinijas.
AtsakytiPanaikintiAr gali stovėt kambario temperatūroje?
AtsakytiPanaikintiSveiki, isbandau si marinata jau antrus metus is eiles. Pernai viskas buvo super, o siemet uzdarius stiklainius po keliu dienu marinatas stiklainyje pasidaro balzganas, greiciausiai igauna rugima. Gal galite pasakyti kodel taip atsitinka? Aciu :)
AtsakytiPanaikintiJei laikote ir kitas marinuotas darzoves kambario temperaturoje ir jos issilaiko, tuomet ir cukinijas laikykite. As viska laikau saltai, rusyje.
AtsakytiPanaikintiLina, buvo ir pas mane keli stiklainiukai pabale, bet pastacius juos salciau viskas susitvarke.
AtsakytiPanaikintilabuka,o jei cukinija jau didele ja reikia nulupti?
Tai šito kiekio marinato kokiam kiekiui stiklainių? Kiek reikia vienam puslitriniam stiklainiui? Nekonkretu.
AtsakytiPanaikintiKonkreciai ir neparasysiu, nes priklauso nuo to, kiek cukiniju sudesite - kuo daugiau sutalpinsite, tuo maziau marinato reiks. Man mzdaug uztenka 4-5 stiklainiukams.
AtsakytiPanaikintiJau antrus metus gaminu pagal šį receptą, visi draugai paragave- prašo recepto. Ačiū.
AtsakytiPanaikintiTobulas receptas. Su tuo pačiu marinatu konservuoju ir agurkus. Labai ačiū!
AtsakytiPanaikintiSmagu, kad atitiko skonį, man jis irgi tobulas :)
PanaikintiAr galima konservuoti didesnes cukinijas?
AtsakytiPanaikintiGalima. Aš pjaustau išilgai, kaip agurkus.
PanaikintiPuikus, aurkai, paprikos plius aliejus į šį marinatą - labai skanu. Tik cukinijos nesilaikė, gerbiu auksarankes, kurioms išstovi jos :) ačiū Jurgitai!!!
AtsakytiPanaikintiMan laikosi ir cukinijos. Čia paslaptis nežinia kame - buna drumsčias vanduo tiek agurkuose, tiek kitose daržovėse, buna - ne.
PanaikintiSveiki! Noriu pagirti šį receptą: pernai marinavau ir cukinijas ir agurkus. Viskas išsilaike puikiai ir skonis tiko ir patiko mūsų šeimai. Šiemet jau užmarinavau agurkus su patisonais šiuo receptu. Lauksim žiemos ir įvertinsim patisonų skonį su šituo receptu.Ačiū Jurgitai už gerą receptą !
AtsakytiPanaikintiManau, drumsčiasi marinatas arba nenori "stovėt" konservai tada, kai pirmą kartą užpylus daržovės nepakankamai perkaista, per trumpai palaikomos :)
AtsakytiPanaikintiSakykit, o burokėlius galiu šiuo receptu marinuoti? Gal kažkas išbandėt?
AtsakytiPanaikintiO galima stiklainėlyje sumaišyti agurkus su cukinija?
AtsakytiPanaikintiGalima.
PanaikintiLabai geras receptas, labai patiko, kitais metais vel marinuosiu cukinijas. Aciu.
AtsakytiPanaikintiKaip tik dabar darau cukinijas pagal si recepta, bet norejau paklausti, o kodel reikia 10 min palaikyti, nupilti marinata, uzvirinti, ir vel pilti i stiklainius, ir tik tada uzsukti? Negalima tiesiog is pirmo karto uzpilti marinata ir uzsukti? Ka duoda sitas dvigubas zingsnis? Aciu uz paaiskinima.
AtsakytiPanaikintiAsta
O kada anksčiausiai galima jau valgyti marinuotas cukinijas? Ar būtinai jas valgyti žiemą, vasarą užmarinavus?
AtsakytiPanaikinti