2011 m. rugpjūčio 14 d., sekmadienis

Marinuotos šparaginės pupelės


šparaginų pupelių
česnako
pipirų žirnelių
krapų
kalendros grūdelių
lauro lapelių

Marinatui:

600 ml. vandens
1,5 v.š. druskos
180 gr. cukraus
150 ml. actо 9 %

Nupjaustome pupelių galus. Dedame į verdantį vandenį ir 2-3 min. paverdame. Į sterilius stiklainius įmetame lauro lapelį, krapo žiedyną, pipirų žirnelių, kalendros, česnako skiltelę. Sudedame pupeles.

Į vandenį beriame cukrų, druską, užviriname. Supilame actą, kelias minutes paverdame. Užpilame marinatą ant pupelių. Palaikome 10 min. Nupilame atgal į puodą, vėl užviriname, užpilame ant pupelių ir sandariai užsukame. Stiklainius apverčiame ir šiltai užklojame, kol atvės. Skanaus!

1 komentaras:

  1. Noriu pasidalinti savo patirtimi: aš paverdu pupeles iš karto tiek, kad užtektų užpilti marinatu vieną kartą :) mažiau žaidimo...

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...