Pagrindui:
100 ml. vandens
7 arba 11 gr. pakelis sausų mielių
0,5 а.š. druskos
2 a.š. cukraus
200 gr. miltų
2 v.š. alyvuogių aliejaus
Įdarui:
200 gr. mocarelos
2-3 pomidorai (priklauso nuo dydžio)
česnako skiltelė
4 v.š. pomidorų padažo
3 v.š. alyvuogių aliejaus
0,5 a.š. baziliko
0,5 a.š. raudonėlio
Pagrindas. Vandenį truputį pašildome. Suberiame cukrų, druską, mieles, išmaišome ir paliekame 10 min., kad mielės suputotų. Tuomet pilame vieną šaukštą aliejaus ir po truputį beriame miltus, kol galėsime minkyti. Užminkę tešlą supilame likusį aliejų ir dar kartą perminkome. Pastatome tešlą šiltai 30 min., kad pakiltų.
Įdaras. Mocarelą ir pomidorus supjaustome griežinėliais, alyvuoges per pusę. Į aliejų beriame baziliką ir raudonėlį, išmaišome. Į pomidorų padažą įtarkuojame česnaką.
Pakilusią tešlą dar kartą perminkome. Iškočiojame apie 28 cm. skersmens picos pagrindą. Tepame ant jo pomidorų padažą, išdėliojame mocarelą, pomidorus. Apšlakstome aliejumi su žolelėmis. Papuošiame alyvuogėmis. Kepame 220 C orkaitėje apie 20 min. Skanaus!
100 ml. vandens
7 arba 11 gr. pakelis sausų mielių
0,5 а.š. druskos
2 a.š. cukraus
200 gr. miltų
2 v.š. alyvuogių aliejaus
Įdarui:
200 gr. mocarelos
2-3 pomidorai (priklauso nuo dydžio)
česnako skiltelė
4 v.š. pomidorų padažo
3 v.š. alyvuogių aliejaus
0,5 a.š. baziliko
0,5 a.š. raudonėlio
Pagrindas. Vandenį truputį pašildome. Suberiame cukrų, druską, mieles, išmaišome ir paliekame 10 min., kad mielės suputotų. Tuomet pilame vieną šaukštą aliejaus ir po truputį beriame miltus, kol galėsime minkyti. Užminkę tešlą supilame likusį aliejų ir dar kartą perminkome. Pastatome tešlą šiltai 30 min., kad pakiltų.
Įdaras. Mocarelą ir pomidorus supjaustome griežinėliais, alyvuoges per pusę. Į aliejų beriame baziliką ir raudonėlį, išmaišome. Į pomidorų padažą įtarkuojame česnaką.
Pakilusią tešlą dar kartą perminkome. Iškočiojame apie 28 cm. skersmens picos pagrindą. Tepame ant jo pomidorų padažą, išdėliojame mocarelą, pomidorus. Apšlakstome aliejumi su žolelėmis. Papuošiame alyvuogėmis. Kepame 220 C orkaitėje apie 20 min. Skanaus!
Adaptuota iš "Ji" Nr. 5/2011
Bet taip GERAI atrodo!!!!!!!! Iki nualpimo ;)
AtsakytiPanaikintiAciu, aguonele :)) Ir skani buvo..
AtsakytiPanaikintiatrodo labai graziai, bet man noretusi labiau pakepusios, kad suris butu issilydes labiau, o krasteliai labiau apkepe :P
AtsakytiPanaikintiNeringa, dekui uz pastaba. Pirmoj nuotraukoj ji jau iskepta, antroj dar pries kepima nufotografavau. Suris lyg ir issilydes buvo, bet nelabai norejo paskrusti kazkodel... Kita kart bandysiu ilgiau pakept :)
AtsakytiPanaikintiAtrodo laaaaabai gardžiai! :)
AtsakytiPanaikintiEina sau kokia gerule! Atrodo puikiai!!!
AtsakytiPanaikintiLabai gražiai atrodo :) O šita pica vienam ar dviems užtenka?
AtsakytiPanaikintiAtrodo tokia sultinga, mėgstu picas kurios neišdžiuvusios.
AtsakytiPanaikintiAciu, merginos :)
AtsakytiPanaikintiGiedre, 28 cm. skersmens. As viena tik puse iveikiau :)
Fokus picoje esu valges tokia, per klaida neta iskepe ir paklause ar valgysiu sita. Pasaka net keista kaip man galejo patikt pica be mesos :D sende su drauge kepsimes tokia :)
AtsakytiPanaikintiAnonime, tikiuos ir maniske patiko :)
AtsakytiPanaikintiŠiandien kaip tik pasidarėm su dukra. Ačiū jums už receptą.
AtsakytiPanaikintiKažkada valgiau panašią picą Sicilijoje, reikia įsidėti į favoritus ir išbandyti :)
AtsakytiPanaikintiLabai skanu
AtsakytiPanaikintiLabai labai labai skanu! Tik vietoje alyvuogių dėjau vištieną :) ir nešlaksčiau ant viršaus aliejaus, nes pakanka ir sūrio riebumo :)
AtsakytiPanaikinti