![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhitiCPpPJ9cji2Txd6V2jVV7mGBb-wyZNiMOu5Ji4letcKuE4PnGYGWHnic185ArSHwUMq8CjzUXwjSUZuVcpKIJ5gIHRRvTqGyLCv4hreA93SwDdfmCW6jDwRq7EObLG0_Hd1X7JsrzE/s576/151.jpg)
Iš nurodytų produktų išeina apie 1200 ml. sirupo
800 gr. aviečių
500 gr. baltojo cukraus
500 gr. rudojo cukraus
200 ml. šviežiai išspaustų apelsinų sulčių
900 ml. vandens
Į puodą pilame vandenį, apelsinų sultis ir visą cukrų. Verdame viską ant lėtos ugnies vis pamaišydami. Verdame, kol sirupas ima tirštėti. Man užėmė apie 1,5 h. Jei naudosite mažesnį kiekį produktų - virimo laikas atitinkamai sutrumpės. Avietes sutriname blenderiu arba paprasčiausia bulvių grūstuve. Sudedame į sutirštėjusį sirupą, viską vėl užverdame ir nukeliame nuo ugnies. Perkošiame per smulkų sietelį, kad neliktų aviečių sėklyčių (aš košiau 2 kartus). Sirupą pilame į puodą ir užviriname. Supilame į sterilius indus, užsukame ir laikome šaltai.
P.S. Supylus avietes sirupas suskystėja, bet atvėsęs jis vėl sutirštėja. Skonis dieviškas.... Su arbata, su ledais, ir su kuo tik sugalvosite :)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhU2tFRvz7b6mJ0xt7aVF-lNF1QmCxMCxwEQRJ5nPrYjwBBaLkncav-ocHXEhP6Zn3Kphssyn9bCAfxpPWCzThCpnPXzrD1nuREZlHq2_wLjRQJQI47tHJqeEMz9HgrrTU_OuYmRuz_mi8/s576/150.jpg)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą