Dar vienas "netikro zuikio" variantas. Šį kartą pabandžiau su ryžiais - labai patiko. Kai šaltas, tai labai tinka net ant sumuštinio riekelę užsidėt :)
700 gr. faršo (naudojau kalakutieną, bet tiks ir kitas)
1 didelis kiaušinis
100 ml. pieno
6-8 v.š. džiūvėsėlių
100 gr. nevirtų ryžių
1 morka
1 svogūnas
3 skiltelės česnako
3 v.š. pomidorų padažo
druska, pipirai, prieskoniai
Aptepimui:
1 v.š. majonezo
1 v.š. pomidorų padažo
50 gr. fermentinio sūrio
Ryžius išverdame, kad būtų birūs (neperverdame, nes jie dar troškinsis mėsoje). Beriame į faršą pakepintą svogūną, smulkiai tarkuotą morką, smulkintą česnaką, lengvai išplaktą kiaušinį, pilame pieną, beriame prieskonių, druskos, pipirų pagal skonį, dedame pomidorų padažą. Viską išmaišome. Beriame džiūvėsėlius (kiekį koreguojame pagal masės tirštumą). Galiausiai dedame ryžius, viską gerai išmaišome. Galima formuoti kepaliuko formos zuikį ir kepti skardoje. Aš kepiau pailgoje kekso formoje, tuomet jį paprasčiau pjaustyti. Viršų aptepame pomidorų padažu sumaišytu su majonezu. Kepame 200 C orkaitėje 1 h. Likus 10 min. iki kepimo pabaigos viršų pabarstome tarkuotu sūriu. Ir dedame į orkaitę apie 10 min., kol sūris gražiai užkepa. Skanaus!
Gavosi saldoko skonio. Svogunus kepinau kartu su morkom. Noretusi astresnio. Bandysiu prieskoniu mesai astresniu paziuret. Patiko, kad lengvai ir greitai pasigamino:)
AtsakytiPanaikintiJurate
gaminau velykom,pavyko puikiai,issikepiau is vakaro,rytui buvo pats tas, aciu uz recepteli,tikrai vertas demesio
AtsakytiPanaikintilabai,labai skanus!
AtsakytiPanaikintiKą tik iškepiau. Niam, niam. :)
AtsakytiPanaikintiKepsiu dar ne kartą.
labai skanus zuikutis
AtsakytiPanaikintipatiko, tikrai dar ne karta darysiu... aciu :)
AtsakytiPanaikintiKepu zuuuiki :)
AtsakytiPanaikintiPATIKO
AtsakytiPanaikinti