2010 m. lapkričio 12 d., penktadienis

Sausainiai su obuoliais



200 gr. margarino arba sviesto (su margarinu turėtų gautis trapesni)
200 gr. grietinės
2 tryniai
3 stiklinės (po 200 ml.) miltų
4 v.š. cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
1 a.š. cinamono + 1 v.š. cukraus (obuoliams pabarstyti)
3-4 vienodo dydžio obuoliai (vidutiniai)

Miltus beriame ant stalo (arba lentos, nes reikes kapoti peiliu), ant viršaus tarkuojame sviestą arba margariną, supilame grietinę, dedame trynius, cukrų ir vanilinį cukrų. Imame peilį, braukiame juo nuo kraštų miltus ir viską kapojame, kol visi produktai susimaišo tarupsavyje. Tada šaltomis rankomis suminkome į tešlą.

Tešlą daliname į 4 dalis, suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą, kad gerai atvėstų (geriausia palikti nakčiai).

Iš šaldytuvo išimame tešlą - pakartotinai jos perminkyti nereikia (!), nes tešla neturi stipriai atšilti. Iškočiojame 30 cm. skersmens apvalų lakštą. Supjaustome į 12 dalių (trikampiais). Obuolius nulupame, pabarstome cinamono/cukraus mišiniu (truputį paliekame susainių pabarstymui). Dedame skiltelę ant platesnio trikampėlio galo ir suvyniojame į ragelį. Jei obuolių skersmuo labai platus, lakštą galima dalinti į 8 dalis, kad užtektų trikampėlio pločio obuoliui apvynioti.

Pabarstome sausainius likusiu cinamono/cukraus mišiniu (arba tik cukrumi). Kepame 190 C orkaitėje apie 20-30 min., kol viršus ima gražiai ruduoti. Skanaus!

P.S. Labai skanūs sausainukai. Prieš valgant leiskite jiems visiškai atvėsti, tuomet jie būna trapesni.

Recepto šaltinis Sonatinos receptai

2 komentarai:

  1. gaminu labai panašią tešlą,tik vietoje grietinės pilu kefyrą ir įdedu puse šaukštelio sodos.Nevargstu kapodama su peiliu,kol susimaišys,o greitai viską suminkau rankomis,manau kokybė nuo to nenukenčia,o laiko susitaupo ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Anonime, tai kad ir kapojimas uzima maksimum 5 minutes, jei ne maziau :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...