2010 m. lapkričio 12 d., penktadienis

Greito paruošimo pyragėliai su kopūstais




Apie 20 vidutinio dyžio pyragėlių (viena skarda)

Matavimui naudojama stiklinė 200 ml


Tešla:

1 stiklinė pieno
2 v.š. cukraus
0,5 a.š. druskos
100 gr. sviesto
70 gr. aliejaus
2 kiaušiniai
7-11 gr. sausų mielių pakelis (tų, kurias tereikia sumaišyti su miltais)
apie 5 stiklinės miltų

Įdarui:

Kopūstas
Svogūnas
Morka
1 kiaušinis
mėgstami prieskoniai
  • kiaušinis bandelių aptepimui (bet galite truputį kiaušinio pasilikti nuo tešlos ar įdaro kiaušinių)
Pieną, druską, cukrų, sviestą pašildome ant viryklės, kol ištirpsta sviestas. Tuomet supilti aliejų, išmaišyti. Šiek tiek atvėsinti (bet ne iki galo) ir supilti išplaktus kiaušinius, gerai išmaišyti. Miltus sumaišyti su mielėmis, į juos supilti skystą mišinį, užminkyti tešlą. Tešla turi būti elastinga, minkšta, bet nelipti prie rankų. Jei limpa - įberkite dar truputį miltų, bet kuo jų mažiau, tuo minkštesni bus pyragėliai. Kol ruošime įdarą - tešlą dedame į dubenį, uždengiame ir statome į šaldytuvą apie 30-40 min., kad pakiltų (pakyla nelabai daug, tad nesistebėkite, taip turi būti).

Kol tešla kyla - ruošiame įdarą. Pakepiname svogūną, morką, galiausiai kopūstus. Paskaniname druska, pipirais, prieskoniais. Atvėsiname, supilame išplaktą kiaušinį, išmaišome. Galite dar dėti kitų daržovių - tai Jūsų fantazijos ir noro reikalas :)

Išimame šiek tiek pakilusią tešlą, dar kartą gerai perminkome, atgnybiame gabalėlį, išminkome jį delne, dedame įdaro, gerai užspaudžiame siūlę ir dedame į skardą, išklotą kepimo popieriumi (siūle į apačią). Paliekame skardoje apie 20 min, kad pakiltų. Pyragėlius aptepame kiaušiniu, jei norime - pabarstome sezamo sėklomis (kmynais ar kt.). Kepame 200 C orkaitėje apie 30 min., arba kol gražiai paruduoja viršus.

P.S. Pyragėliai išėjo super minkšti ir skanūs... Valgyti juos reikėtų šiltus, bet ir šalti skanūs :)


Adaptuota iš say7.info

27 komentarai:

  1. Jei galima vaišinuosi, ačiū :) Atrodo tikrai labai skaniai - purios, minkštos, apvalutės bandutės :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Asta, prasom prasom :) Is tikruju labai minkstuciai ir purus pyrageliai.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sveiki, o galima patikslinti miltų kiekį - tešloje viena stiklinė ar visdėlto 5 stiklinės? ačiū

    AtsakytiPanaikinti
  4. As supyliau nepilnas 5 stiklines. Kad buciau rasius apie viena stikline - nerandu :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Taip, ir man užkliuvo, prie tešlos pradėjote miltais ir užbaigėte. Tai kaip turi būti?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Oi, merginos, kelis kartus skaiciau ir vis tiek nesupratau, kur ten tie miltai 1 stikline... Tik dabar pamaciau - ten PIENAS turi buti. Labai atsiprasau. Pataisiau.

    AtsakytiPanaikinti
  7. o ar gerai supratau kad mielinę tešlą reikia dėti į šaldytuvą, kad atšaltų. kažkaip visada maniau kad mielinė tešla turi būti padėta šiltai, kad pakiltų?

    AtsakytiPanaikinti
  8. O šiaip tai dieviškai atrodo :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Supratote gerai - i saldytuva. Jei netikite - po receptu yra recepto saltinis :) Tik atkreipkite demesi prie ingridientu, kokiu butent mieliu reikia.

    AtsakytiPanaikinti
  10. sitas receptas tobulas!!! as jau 2 kartus dariau per paskutines 2 savaites. tik as i idara dar siek tiek karstai rukytos sonines ipjaustau. neraliai skanus ir gaminti palyginus paprasta. pirma syki kai dariau tai tesla saldytuve apie 3 val stovejo(buvau kitais reikalais uzsiemus) tai iskilo super, dvigubai ir nuo to skonis nei kiek nepagedo. antra syki dariau viska pagal recepta gavosi tas pats NEREALIAI SKANU!!!Aciu uz si recepta!

    AtsakytiPanaikinti
  11. liepsnele, labai dziugiu skaityt, kad taip patiko si tesla. Busiu nekukli, bet man ji irgi Tobula. Kepu tik siаs bandeles - greita, paprasta, bet nepaprastai skanu!!

    AtsakytiPanaikinti
  12. Labai greitas paruosimas, tesla laikiau 4 val saldytuve nes ne is karto galejau kepti tai pakilo dvigubai! o i idara dejau farsa su svogunais, virtas morkytes it sampinjonus tai neliko ne vienos bandeles atsalimui...:) Beje man patogiau tesla su kocelu ant stalo lygint, nes tada iseina apie 25-30 bandeliu su idaru ;)
    Dar karteli aciu uz puiku recepta!

    AtsakytiPanaikinti
  13. Labukas,noriu padekoti uz ziauriai skaniu pyrageliu recepta,taip pat buvau nustebinta,kad tesla iskilo saldytuve dar geriau negu silumoje.As ja palikau 3 val.pyragelius kepiau su baravyku idaru,ir svieziu kopustu,karsti pyrageliai skanesni su kopustais,o salti su baravykais,tai mano nuomone,dar karta dekui,linkiu geros kloties.Regina

    AtsakytiPanaikinti
  14. Anonime, Regina, puiku, kad receptas patiko ir viskas pavyko :)

    AtsakytiPanaikinti
  15. Pirma karta gyvenime isejo mieline tesla ir pirmos bandeles, kurios iskepe nuostabiai. Receptai aprasyti labai tiksliai. Turbut todel ir gavosi is pirmo karto. Labai Jums dekui.

    AtsakytiPanaikinti
  16. Superinis receptas, jau du kartus kepiau, gavosi pasakiškai skanu. Visos proporcijos idealios :)

    AtsakytiPanaikinti
  17. Superinis receptas, jau du kartus kepiau, gavosi pasakiškai skanu. Visos proporcijos idealios :)

    AtsakytiPanaikinti
  18. Anonime, Egle - super! Smagu, kad naudojates receptais :)

    AtsakytiPanaikinti
  19. Labai skanus :) bet padariau 15 vnt tokiu nemazu :) sunku man lipdyt juos :) gal kokiu patarimu duosit?

    AtsakytiPanaikinti
  20. jei teisingai supratau, reikia apie 1 kg. miltu??? Ar ne per daug tokiam kiekiui...

    AtsakytiPanaikinti
  21. I 200 ml. stikline telpa 140 gr. miltu. 5x140=700, o ne 1 kg :) Be to, parasyta apie 5 stiklines, tad reikia ziuret pagal situacija - kartais reikia 5, kartais ir 4,5 uztenka ir tesla jau nebelimpa.

    AtsakytiPanaikinti
  22. Labai skanūs pyrageliai gavosi,aciū uz recepta.uzrasiau i savo receptų knygą.dabar darau pyragą su kopūstais.žiuresim kaip gausis

    AtsakytiPanaikinti
  23. Aciu, labai patiko! Dariau ir su kopustais (raugintais) ir su saldzia sokoladine varske, gavosi labai skaniai o svarbiausiai pavyko tesla!

    AtsakytiPanaikinti
  24. Sveiki:) o man gavos tokia sviestine rieboka tesla normalu?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki, ne, tešla gaunasi elastinga ir minkšta, kaip mielinės tešlos. Tikrai ne sviestinė. Ją darau labai dažnai, nė karto nėra nesigavus. Gal trumpai minkėt.

      Panaikinti
  25. Išbandėm su išrankiais neįprastam maistui vaikais Prancūzijoje.Noriu pripratint ir kopūstus valgyt(dar šv,krapų įdėjau ir su trupučiu grietinėlės daržoves patroškinau).Visiems keturiems vaikams labai patiko.Ačiū už greitą ir originalų receptą.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...