Puslapiai
▼
2014 m. sausio 9 d., ketvirtadienis
Rūkytos skumbrės užtepėlė su žaliaisiais žirneliais
1 vnt. karšto rūkymo skumbrės
pusė svogūno
1 skiltelė česnako
100 gr. konservuotų žirnelių
50 gr. fermentinio sūrio
prieskoninių žolelių (pagal skonį)
pipirų
majonezo su garstyčių grūdeliais (arba majonezo ir grūdėtųjų garstyčių)
Skumbrę išdarinėjame ir susmulkiname. Svogūną ir česnaką smulkiai sukapojame. Sūrį sutarkuojame sūrio tarka. Sudedame žirnelius, įdedame majonezo (arba majonezo ir grūdėtųjų garstyčių pagal skonį), suberiame pipirus, žoleles (aš naudojau Provanso žolelių mišinį) ir viską išmaišome. Palaikome šaldytuve, kad atšaltų. Skanaus!
P.S. Labai skanu su juoda arba skrudinta balta duona. Puikiai tiks vieno kąsnio sumuštinukams.
O kaip noreciau as vel... itepti tylia I skrandi sitos, nuodemingai skanios, kad ir be duonos keptos.
AtsakytiPanaikinti