Svečiuose valgiau labai skanią cukinijų mišrainę žiemai, rekomenduoju ją ir Jums - labai švelnaus skonio. Be to, labai puikus būdas sunaudoti cukinijas, nes čia jų reikia gana daug.
6-7 stiklainiukai po 0,5 l.
2,5 kg. cukinijos (nuluptos ir išskobtais sėklalizdžiais)
1 kg. morkų
3 dideli svogūnai
2 v.š. susmulkinto česnako
130 gr. cukraus
2 v.š. druskos (nubraukti)
250 ml. aliejaus
130 ml. acto
3 v.š. smulkintų krapų
Cukinijas supjaustome mažais kubeliais, morkas sutarkuojame burokine trintuve, svogūnus smulkiai supjaustome. Dedame į puodą daržoves ir visus produktus, išskyrus krapus ir česnakus. Kai užverda, patroškiname 25 min. ant vidutinės ugnies. Tuomet sudedame česnakus ir krapus, paverdame dar 10 min. Sudedame į sterilius stiklainiukus. Laikome šaltai. Skanaus!
P.S. Labai švelnaus skonio mišrainė. Tinka prie mėsos patiekalų, bulvių (pvz. bulvių košės). Arba tiesiog užsidėti ant juodos duonos riekelės.
nereali mi
AtsakytiPanaikintimišrainė tikrai šauni.
AtsakytiPanaikintiMan irgi labai patiko, dedu virdama sriubą
AtsakytiPanaikintiPernai gaminau , šeimai l.patiko (number ONE ).Šiemet žinau, kaip panaudosiu cukinijų derlių :)
AtsakytiPanaikintiMūsų šeimai nepatiko, daugiau nevirsiu
AtsakytiPanaikintiTai tegu tavo šeimyna pati pasigamina kaip jiem patinka. Reik valgyt tai, kas paduota, o ne išsi....... atsiprašant.
AtsakytiPanaikintiYou really make it seem really easy along with your presentation but
AtsakytiPanaikintiI find this topic to be really something which I believe
I might never understand. It sort of feels too complex and extremely wide for me.
I am taking a look forward on your subsequent
submit, I'll try to get the hold of it!
Labai skani, švelni mišrainė. Gaminau jau ketvirtus metus.
AtsakytiPanaikintiLabai geras receptas - skani, švelni mišrainė. Gaminau jau 4-us metus.
AtsakytiPanaikintiAš dar dedu pomidorų padažo. Labai pati ką.
AtsakytiPanaikinti