Puslapiai
▼
2014 m. rugpjūčio 28 d., ketvirtadienis
Šokoladiniai keksiukai su maskarponės kremu
Apie 15 keksiukų
Matavimui naudojama 200 ml. stiklinė
Keksiukams:
1 stiklinė miltų
1 stiklinė cukraus
1/2 stiklinės kakavos
1 stiklinė pieno
2 kiaušiniai
50 ml. aliejaus
1,5 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
Kremui:
250 gr. maskarponės sūrio
250 ml. grietinėlės 35 %
1 v.š. citrinos sulčių
3 v.š. cukraus (arba pagal skonį)
Keksiukai. Dubenyje sumaišome visus ingredientus, išskyrus kiaušinius ir druską. Kiaušinius su druska plakame mikseriu apie 5 min., kol jie tampa tiršti ir jų tūris padidėja tris kartus. Supilame kiaušinius į sumaišytus ingredientus ir viską gerai išplakame mikseriu. Tešla būna labai skysta. Užpildome ja 2/3 keksiuko formelės ir kepame 180°C apie 30 min.
Kremas. Grietinėlę išplakame su cukrumi ir citrinos sultimis. Atsargiai įmaišome į maskarponę. Konditeriniu švirkštu papuošiame kremu atvėsusius keksiukus. Skanaus :)
P.S. Keksiukų skonis nuostabus - biskvitas minkštutėlis, šokoladinio skonio, o kremas, visų taip pamėgto maskarponės torto, tiesiog tirpstantis burnoje...
Keksiukų tešlos recepto šaltinis vk.com
Norėjau dėl kremo dar pasiklausti - o sumaišius grietinėlę ir maskarponę - nereikia dar su mikseriu plakt?
AtsakytiPanaikintiNereikia.
AtsakytiPanaikintiWow, man labai skanūs gavosi šitie keksiukai!! Ačiū už receptą ;)
AtsakytiPanaikintiO kremas sustingsta? Nes kai sūrio tortą gaminau (ten panašus sūrio sluoksnis) tai be želatinos labai skystas buvo, nors grietinėlę ir ilgai plakiau. Ar čia gal plakamosios grietinėlės reikia?
AtsakytiPanaikinti35% ir yra plakamoji grietinele :) Su kita joks kremas nesustings, nes ji paprasciausiai neissiplaks iki standumo.
AtsakytiPanaikintio kiek cia vienetu iseina
AtsakytiPanaikintiParasyta virs ingredientu - apie 15.
AtsakytiPanaikintiPuikūs keksiukai! Ilgai ieškojau recepto, kad gautūs lengvi, purūs. Bet vis būdavo tokie, kad nuo vieno ir pavalgyt gali :)) O šitie- pats tas. Įtariu, būsiu radus naują mėgstamiausią receptą :)
AtsakytiPanaikintiAčiū
Per kiek mazdaug pagaminama?
AtsakytiPanaikintiO kremas neistirps per pora dienu? :) Noriu Kaledom pagamint ir papuost ta kremuka kaip briedziukus :) Aciu is anksto :)
AtsakytiPanaikintiJei šaldytuve laikysit - nieko nenutiks :)
AtsakytiPanaikintio jei aldytuve laikysiu,kremas nesukietes ir neapsitrauks tokia kaip "plutele"?
AtsakytiPanaikintižiauriai žiauriai skanus :)
AtsakytiPanaikintiAr tiktų šis keksiukų receptas torto biskvitui išsikepti?
AtsakytiPanaikintiAš kiek daugiau miltų įberčiau, kad biskvitas būtų kietesnis. Ypač jei norite kepti vieną biskvitą ir pjauti į kelias dalis.
Panaikintio galetumete nurodyti kakavos kieki saukstais?
AtsakytiPanaikintiPuslapio virsuje yra idetos matavimo vienetu konvertavimo lenteles :) O ir google ta galima susirast. Deja as neturiu tiek laiko surasyti visus imanomus matavimo vienetus.
PanaikintiŠiandien ir aš išsikepiau šių keksiukų. Keksiukai tikrai labai skanūs, tik kremas kažkodėl gavosi skystokas. Nors atrodo viską dariau kaip parašyta...
AtsakytiPanaikintiO man keksiukai "issprogo" ;( skanus labai, bet vaizdas nevykęs. Gal numanot kodel taip nutikti galejo? Tiesa pieną augalinį naudojau, bet abejoju, jog del to.
AtsakytiPanaikintiGreičiausiai dėl per aukštos temperatūros. Nors iš tikro geras keksas ir turi būti įtrūkusiu viršumi :)
PanaikintiMan taip pat kremas gavosi skystokas. Plakiau 35% grietinele.
AtsakytiPanaikintiJeigu nedėčiau kakavos, ar nieko tokio?
AtsakytiPanaikintiO galima i krema nedeti citrinos sulciu......
AtsakytiPanaikintio jeigu plakama grietinele tik tinka tai kaip ja reikia suplakti su citrinu sultimis? ispurksti i dubeni visa reikia ir tada suprakti?
AtsakytiPanaikintiManyčiau maskarponės ryškiai per daug. Užtenka kokio 150 g. Nes labai jau riebu ir tiršta :)
AtsakytiPanaikintiJei jums per riebu, dekit tiek, kiek norite. Man svarbu skonis, ne riebumas :)
PanaikintiKepti orkaitėje su ventiliatoriumi ar virsus apacia?
AtsakytiPanaikintiViską kepu viršus/apačia.
PanaikintiFantastiško skonio keksiukai, visi liko sužavėti ir pačiu keksiuku ir kremu, super! Ačiū už receptuką :)
AtsakytiPanaikintiPabandziau ir as ..nuostabu..pagaliau atradau super keksiuku recepta..truputi gasdino labai skyta tesla, bet kadangi recepte taip buvo nurodyta nebepridejau miltu ir dziaugiuosi, nes butu buve per kieti...dar autores noriu pasiteirauti, o jei daryti be kakavos kiek miltu deti?
AtsakytiPanaikintiSuper, s pradziu gasdin labai skysta teslabet gavosi labai geri..noreciau pasiteiauti autores kiek deti iltu jei noreciaube kakavos keksiuku?
AtsakytiPanaikintiMiltų tiek pat, kiek kakavos.
Panaikintijei kremas gaunasi skystokas galima deti grietines tirstikli..
AtsakytiPanaikintilabai skanus keksiukai! Jurgita,aciu, viska ka darau pagal Jusu receptus, puikiai pavyksta:)
AtsakytiPanaikintiSmagu girdet, Amelija :)
Panaikinti1 stikline, tai kiek gramu?
AtsakytiPanaikintiAr galima kremą pasiruošti iš vakaro, o keksiukus dekoruoti ryte?;)
AtsakytiPanaikintiO kam to reikia? Kremas puikiai išsilaiko ir ant keksiukų :)
PanaikintiNorejau pasiteirauti ar galima ideti pries kepant dar i formeles ir avieciu? Nieko nenutiktu keksiukui bekepant?
AtsakytiPanaikintiSumaisykite su tesla, arba ispauskite avietes ant virsaus.
PanaikintiO kiaušinius tikrai su druska plakti?Ne su cukrumi? Tik pasitikslinu :)
AtsakytiPanaikintiLabai skanus keksiukai gavosi☺ bet bandziau iskepti pagal viska torta tai super gavosi kitokius tortus ir nebekepu aciu uz si recepta😊
AtsakytiPanaikintio man labai idomu kiek laiko ir kokioje temperaturoje kepti
AtsakytiPanaikintiSkaitykite recepta. Viskas parasyta.
PanaikintiMan vienai keksiukai iškepė tuščiaviduriai?
AtsakytiPanaikintiKeksiukai gavosi labai blogai - neįmanoma atplėšti nuo popierėlio, kieti. Tikriausiai problema tame, kad viską plakiau išvien, o ne kiaušinius su druska atskirai. Tačiau kremas tobulas!
AtsakytiPanaikintiPrisidesiu prie keksiuku liaupsiu! Fantastiskai skanus keksiukai, biskvitas net saldytuve pastovejes purus ir minkstutis :) receptas tikrai paprastas ir viska darant pagal instrukcija sunku isivaizduoti, kaip gali nepavykti :)
AtsakytiPanaikintiACIU!
Keksiukai tobuli, skanesniu sokoladiniu nesu valgius. Isplakiau kiausinius su druska vos ne iki purumo, bet paskui viska sudejau is eiles, atskirai kitam inde nesumaisius. Gavosi puikiai.
AtsakytiPanaikintiKaskart gavus tokių komentarų apsidžiaugiu, lyg tik vakar susikūrus puslapį :)) Ačiū, merginos, kad gaminat ir nepatingit atsiliepimą parašyt!
AtsakytiPanaikintiLABAI GERI KEKSIUKAI! Tik aš kremui cukrus daugiu dedu. Dariau jau trečią kartą, visi lieka labai patenkinti :) :) :) :)
AtsakytiPanaikintiNorėjau paklausti, ar tinka cukraus pudra, ar butinai reikia naudoti cukrų? :) Gal dar galima pagardinti vaniliniu cukrumi? :)
AtsakytiPanaikintiO man kazkodel gavosi kietoki ;/ ir tesla buvo be skysta o tokia klampi :) idomu ka be taip padariau? As matavau viska gramais, gal del to? :)
AtsakytiPanaikintiO as norejau paklausti,ar ant kremuko sio uzdejus cukrine dekoracija (gelyte kokia)neistirps ji?
AtsakytiPanaikintiTOBUUUULIIIII!!!ACIU 🤗🤗🤗
AtsakytiPanaikintiO kremo užteko iš šios normos visiem 15-kai keksiukų? :)
AtsakytiPanaikintiar butinai reikia naudoti keksiuku forma ar iskepa ipylus ikeksiuku popierelius?
AtsakytiPanaikintiKepiau, receptas labai aiškus, jokių dvejonių nekyla 😁 skonis - nuostabus! Ačiū Jums!
AtsakytiPanaikintiNuostabūs keksiukai, receptas paprastas, mano dešimtmetis konditeris pats pagamina, o kremo mums užtenka dvigubai porcijai☺
AtsakytiPanaikintiTobuli!!!!
AtsakytiPanaikintiMan gavosi labai tirsta tesla, bet matavau viska gramais, gal del to🧐Bet vaikai valgo ir laizosi 😉
AtsakytiPanaikintiSveiki o vietoj paprastu miltu galima naudoti speltos miltus
AtsakytiPanaikintiLabai skanūs keksiukai ir labai lengvai paruošiami, manau galima ir be kakavos kepti...
AtsakytiPanaikintiSkaniausi🙂👌
AtsakytiPanaikintiSkaniausi 🙂👌
AtsakytiPanaikinti