Puslapiai

2014 m. lapkričio 4 d., antradienis

Brokolių-vynuogių salotos

 


Salotoms:

300 gr. brokolio
1 obuolys
1 didelė morka
150-200 gr. mėlynųjų vynuogių
80 gr. moliūgų sėklų Arimex
50 gr. saulėgrąžų

Užpilui:

1 v.š. aliejaus
2 v.š.  skysto medaus
2 v.š. neriebaus majonezo
2 v.š. citrinos sulčių arba obuolių acto
1/4 nedidelio svogūno
100 gr. graikiško jogurto
druskos
pipirų


Brokolius supjaustyti žiedynėliais, obuolį didesniais kubeliais, vynuoges per pusę, morkas sutarkuoti stambia trintuve. Suberti moliūgų ir saulėgrąžų sėklas.

Užpilui smulkia trintuve sutarkuoti svogūną ir sumaišyti su visais kitais ingredientais. Išmaišyti su salotomis.

P.S. Labai neįprastas ir skanus derinys. Užpilą galėčiau valgyti vieną, be nieko :)) Manau, kad pritaikysiu jį ir kitoms salotoms. Užpilo produktų proporcijas galite pasikoreguoti pagal savo skonį.

Recepto šaltinis recepti.kz

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą