Puslapiai
▼
2015 m. vasario 6 d., penktadienis
Salotos su rūkyta vištiena, avokadu ir riešutais
4 porcijoms
150-200 gr. rūkytos vištienos (naudojau vištos ketvirtį)
salotų gūžės
1 žalias obuolys
1 avokadas
1 nedidelė morka
1 mėlynasis svogūnas
100 gr. graikinių arba anakardžių riešutų Arimex
Užpilui:
4 v.š. majonezo
4 v.š. natūralaus jogurto
pusė arba ketvirtis mažo svogūno (pagal skonį)
1 skiltelė česnako
1 v.š. sojos padažo
1 a.š. rudojo cukraus
1 v.š. citrinos sulčių
druskos
pipirų
Salotas suplėšome ir dedame į lėkštes. Vištieną, avokadą, obuolį supjaustome kubeliais arba juostelėmis, morką sutarkuojame stambia pjaustykle, svogūną supjaustome pusžiedžiais. Viską išdėliojame į lėkštes. Pabarstome riešutų (jei naudosite anakardžių - paskrudinkite keptuvėje).
Padažui smulkiai sutarkuojame svogūną ir česnaką. Sumaišome visus ingredientus ir išplakame šluotele. Apšlakstome salotas. Skanaus!
P.S. Labai sočios salotos. Galima salotas sumaišyti su padažu dubenyje ir išdėlioti į lėkštes.
Idėja iš www.vk.com
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą