Puslapiai

2016 m. birželio 7 d., antradienis

Cinamoninis rabarbarų pyragas



21 cm. apvaliai formai

350 gr. rabarbarų
3 didesni kiaušiniai
120 gr. cukraus
130 gr. miltų
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. vanilinio cukraus
50 ml. aliejaus
1-2 v.š. mišinio cinamonas+cukrus
žiupsnelis druskos

Rabarbarus nulupame ir smulkiai supjaustome, sumaišome su cinamoniniu mišiniu. Kiaušinius, cukrų, vanilinį cukru ir druską plakame mikseriu, kol masė padidėja kelis kartus ir tampa tiršta. Supilame aliejų, išplakame. Per kelis kartus suberiame miltus ir kepimo miltelius, atsargiai išmaišome šaukštu, kad tešla nesukristų. Supilame 2/3 tešlos į kepimo popieriumi išklotą formą, sudedame rabarbarus, ir supilame likusią 1/3 tešlos. Kepame 190°C įkaitintoje orkaitėje 30-40 min. (tikriname vidurį mediniu pagaliuku).

P.S. Greitas ir skanus pyragas, ypač šiltas ir su ledų kaušeliu!

Dvi užtepėlės/padažai su avokadu



1 variantas

100-150 gr. grietinės arba natūralaus jogurto
1 gerai prinokusio avokado
1 v.š. acto (arba pagal skonį)
1 v.š. aliejaus
1 a.š. medaus (arba pagal skonį)
2 v.š. susmulkintų krapų
4 supjaustyti svogūno laiškai
druskos
pipirų

2 variantas

200 gr. varškės
1 gerai prinokęs avokadas
2 česnako skiltelės
2 v.š. smulkintų krapų
4 supjaustyti svogūno laiškai
druskos
pipirų

Viską sumalti blenderiu iki kreminės konsistencijos. 1-as variantas - labiau padažas (aš valgiau su cukinijų blynais), 2-ą variantą labai skanu užsitepti ant skrudintos duonos. Fantastiško skonio padažiukai! Skanaus :)