Puslapiai
▼
2016 m. birželio 7 d., antradienis
Cinamoninis rabarbarų pyragas
21 cm. apvaliai formai
350 gr. rabarbarų
3 didesni kiaušiniai
120 gr. cukraus
130 gr. miltų
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. vanilinio cukraus
50 ml. aliejaus
1-2 v.š. mišinio cinamonas+cukrus
žiupsnelis druskos
Rabarbarus nulupame ir smulkiai supjaustome, sumaišome su cinamoniniu mišiniu. Kiaušinius, cukrų, vanilinį cukru ir druską plakame mikseriu, kol masė padidėja kelis kartus ir tampa tiršta. Supilame aliejų, išplakame. Per kelis kartus suberiame miltus ir kepimo miltelius, atsargiai išmaišome šaukštu, kad tešla nesukristų. Supilame 2/3 tešlos į kepimo popieriumi išklotą formą, sudedame rabarbarus, ir supilame likusią 1/3 tešlos. Kepame 190°C įkaitintoje orkaitėje 30-40 min. (tikriname vidurį mediniu pagaliuku).
P.S. Greitas ir skanus pyragas, ypač šiltas ir su ledų kaušeliu!
Laba diena,patikslinkite, prašau, mišinio cukrus+cinamonas proporcijas.
AtsakytiPanaikintiCinamono dedu pagal skonį.
PanaikintiLaba diena, labai puikus pyragas!!! Greit pagaminamas, puikaus skonio, kepiau jau kokius tris kartus, tikrai bus rabarbarų pyragų favoritas. Ačiū už puikų receptą.
AtsakytiPanaikinti