Puslapiai

2009 m. spalio 19 d., pirmadienis

Grietiniečiai


Turbūt nėra skanesnių pyragėlių, nei grietiniečiai. Greitai ir paprastai padaromi, greitai iškepami. Ilgai neišsiplečiant - laiko patikrintas receptukas :) Pagal šį receptą visada iškepu labai skanius ir minkštus grietiniečius. Kai kurių produktų proporcijas šiek tiek pakoregavau pati.

Tešla
~ 300 gr. miltų
90 gr. cukraus
100 g sviesto
1 kiaušinis
100 gr. grietinės
žiupsnelis druskos
1,5 šaukštelio kepimo miltelių

Įdaras
~ 100 gr. varškės (pertrinti per sietelį arba paimti Švelniąją varškę)
3 v.š. cukraus (arba pagal skonį)
25 gr. miltų (v.š.)
1 mažas kiaušinis
vanilinis cukrus

Pasiruošti įdarą - tiesiog sumaišyti visus nurodytus produktus.

Minkštą sviestą išsukti su cukrumi, supilti išplaktą kiaušinį ir maišant po šaukštą dėti grietinę. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir labai greitai sujungti su sviestine mase. Nepermaišyti! Tešlą iškočioti apie 0,5 cm storio ir išspausti maždaug 10 cm skersmens paplotėlius. Ant vienos pusės uždėti įdaro ir pridengti kita puse. Kraštų stipriai neužspausti (uždengti tik tiek, kad nesimatytų varškės), nes kepant sutrūkinės! Patepti kiaušinio plakiniu ir kepti 200 С orkaitėje apie 20 minučių (kol gražiai pagels). Skanaus!

Receptas iš šio tinklapio

69 komentarai:

  1. oooo, koks geras "know how" - apie tai, kad nereikia uzspausti grietinieciu krastu - nes man kaip tik tai ir nutiko - jei sutrukinejo! Puiki mintis!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Bandykit nespaust kita kart, manau viskas gausis puikiai :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labas vakaras. Gal uzduosiu kvaila klausima, bet mane domina su kuo butu galima isspausti is teslos tuos paplotelius, jei neturiu su kuom... Dekui :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Labas, Gintare, ogi paprasciausiu didesniu puodeliu galima isspausti :)As ta ir dariau ne karta. Skersmuo apie 8-9 cm iseina - to ir pakanka, juk pyrageliai dar padides kepdami :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kepiau šiandien. Gavosi labai minškti ir skanūs! Tikri niam niam :) Ačiū už skanų receptą!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Ernesta, aciu, kad isbandot tiek daug mano receptu ir parasot kometara visada, o dar mieliau girdet, kad daug kas patinka ir pavyksta puikiai :)

    P.S. Grietinieciai mano vieni megstamiausiu pyrageliu :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Tai ačiū Jums, kad dalinatės tokiais skanumynais! O man tikrai nėra sunku padėkoti ar parašyti komentarą :) Malonu tiek Jums, tiek man ;)

    P.S. Grietiniečiai buvo labai išgirti! Ir yra bei dar bus išbandyti ir mano draugų :)

    Lauksim dar tokių skanių receptų :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Gavosi, gavosi! Viskas gavosi kuo puikiausiai! Labai jums dekui uz tokius puikius receptus, o idomiausia, kad viskas gaunasi ir pirmo karto!

    AtsakytiPanaikinti
  9. Dobermangirl, aciu, kad isbandote tiek daug receptu :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Šiandien kepsiu... nes jau labai skaniai atrodo:)

    AtsakytiPanaikinti
  11. labai seniai norejau kepti, pagaliau isdrisau :) man reikejo daugiau miltu, ns labai labai lipo, bet atrodo nesigavo kieti. begalo skanu!!! aciu:)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Man taip pat reikejo daugiau miltu:) ,bet siaip gavosi labai skanus.Aciu uz skanu ir paprasta recepta:)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Reikejo truputi daugiau miltu,bet siaip gavosi puikiai. Aciu uz paprasta ir skanu recepta;)

    AtsakytiPanaikinti
  14. ir man reikejo dadeti miltu, bet gavosi super.

    AtsakytiPanaikinti
  15. Gavosi skanūs, bet man varškė išlipo iš pyragėlio. Gal per daug dėjau įdaro, nes jo ir pritrūko.

    AtsakytiPanaikinti
  16. Super grietiniečiai. Labai tikslus receptas.
    Šeima buvo sužavėta.

    AtsakytiPanaikinti
  17. Kiek maždaug vienetų gaunasi iš šio produktų kiekio? Renata

    AtsakytiPanaikinti
  18. Laima, matyt per daug idaro dejot - man jo visada lieka siek tiek.

    Renata, kiekis priklauso nuo dydzio, kokius darysit, nuo teslos storio, kokia iskociosit. Jei seimyna nedidele, tai tikrai uzteks :)

    AtsakytiPanaikinti
  19. Noriu paklausti ką reiškia "nepermaišyti" ir ką duoda miltai įdare ?
    Būsiu dėkinga jei atsakysite :)

    AtsakytiPanaikinti
  20. Nepermaišyti - tai maišyti tik tiek, kad produktai susimaišytų, ne ilgiau.

    Miltai sutirština įdarą.

    AtsakytiPanaikinti
  21. Labai ,labai dziaugiuosi atradusi sia svetaine ,jau isbandziau bandeles vienas kepti ,dabar siuos pyragelius atradau ,dar butinai bandysiu ,zele torta ,musa ,oi .....na iki svenciu dar yra laiko bandymams ir tikrai idomybiu cia sociai .Aciu!

    AtsakytiPanaikinti
  22. pirmas zodis- paragavus si skanumyna BELLISIMO!

    AtsakytiPanaikinti
  23. Sveiki, man iskilo klausimas (gal ir kvailas) ar kiausinio plakiniu patept tik krasteli ar visa grietinieti? Aciu :)

    AtsakytiPanaikinti
  24. Labai ačiū už puikų receptą! Skanumėlis :)

    AtsakytiPanaikinti
  25. Šitie grietiniečiai nuostabūs, nors atrodo, kad juos sudėtinga pagaminti, bet sugadinti neįmanoma. Esu ir esu ir kiaušinių ne tiek įdėjusi, ir grietinės įdėjusi daugiau nei reikia ir pamiršus aptepti, bet jie visą išeina nuostabūs:)

    AtsakytiPanaikinti
  26. Turiu prisipazinti - pries pradedama gaminti keistai ziurejau i visas pagyras siems pyrageliams, is ingredientu sprendziant, nebuvo panasu, kad iseis kazkas ypatingo, visgi, smalsumo vedina pabandziau issikepti.....
    Zemai lenkiu galva ir prisidedu prie pagyru!:) vien pasovus i orkaite visa virtuve prisipilde malonaus kvapo, o jau iskepusiu skanumelis...neispasakytas... tikrai LABAI SKANUS pyragaiciau, dekinga uz recepta!:)
    Martardi

    AtsakytiPanaikinti
  27. Dekuj uz puiku recepta!!!!!!!!!Kepu situos gritiniecius jau n kartu, ir vis negaliu atsivalgyt. dar karta aciu!

    AtsakytiPanaikinti
  28. aciu uz nerealu receptuka:)))ka tik iskepiau grietiniecius, labai labai skaniai gavosi:)))super pirstelius apsilaizyti galima:))))

    AtsakytiPanaikinti
  29. O kodėl reikia "nepermaišyti" tešlos, ką tai įtakoja?

    AtsakytiPanaikinti
  30. Zmona pagamino,labai skanu,aciu.

    AtsakytiPanaikinti
  31. Aciu uz nepakartojama recepta ,ka tik is orkaites istraukiau ,gerai kad dviguba porcija dariau .... Nu skanüs tai belekaip !!!

    AtsakytiPanaikinti
  32. Labai labai nuostabus receptukas,muusu seimynai buvo permazai vienos dozes:) Kepsim dar ir dar.Paprasta,greita ir bebproto skanu!!!

    AtsakytiPanaikinti
  33. sveiki. meginsiu siandien kept situos nuostabiuosius pyragelius. kadangi siandien dar laukiu sveciu tai bijau kad nebutu mazai pyrageliu. norejau paklaust kiek apytiksliai pyrageliu gaunasi pagal sita recepta? gal man dviguba norma reik daryt, hmmm... ? aciu uz atsakyma iskarto ir taip pat didelis aciu tai kad dalinates receptais, jau isbandziau kelis ir likau suzaveta :)

    AtsakytiPanaikinti
  34. Pyrageliai jau iskepti:))laabai skanus,aciu uz puiku recepta;)tik kaikuriems varskytes pritruko, tai dar avieciu dzemo uzdejau,tai taip pat nepaprastai gardus gavosi;)

    AtsakytiPanaikinti
  35. Na va, iškepti ir beveik suvalgyti. Tikrai labai skanu, mano komentarai: varškės man pasirodė iškart mažoka, tai maišiau dvigubą normą, bet vis tiek vienam ar dviem pritrūko, tai iš tos tešlos padariau mažiukus sausainukus. ir gavosi jie puikūs, vaikam suėjo kuo puikiausiai, kitą kartą kepsiu vien tik sausainukus (vietoje visokių "Gaidelių" su E priedais). Kepiau žinoma mažiau juos, gal 8-10min. Dėl miltų, tai ir aš bėriau miltukų daugiau kokia 1-2 gerom saujom, gavosi labai elastinga tešla, bet kočiojant vis tiek drėgna ji buvo, kas kepsite nepridėkite per daug miltų. Ačiū už receptą, gaminsime dar :)

    AtsakytiPanaikinti
  36. P.S. Supratau kodėl man mažoka varškės buvo, nes mano tešla ne 0,5cm buvo, gana plonai ji buvo iškočiota, todėl ir įdaro daugiau reikėjo.

    AtsakytiPanaikinti
  37. labai laba skanu :)) esu laiminga kad grietinieciai isejo skanus kaip is parduotuves...:)

    AtsakytiPanaikinti
  38. gaminau...viskas gavosi puikia ir skaniai, "išnyko" per gera pusvalandį... tačiau kaip ir daugumai miltų reikėjo kažkiek daugiau (nebežiūrėjau pagal gramus, tiesiog kelių saujelių prireikė papildomai, manau kiekviena pajaus pagal tešlą)...dėkoju už šaunų receptuką ;)

    AtsakytiPanaikinti
  39. Dėkoju už puikų receptą. Gavosi be galo skanūs :)

    AtsakytiPanaikinti
  40. Ačiū. Pavyko puikiai.Jie negali nesigauti. Įdarą gaminau su varške ir citrinos žievelėm-super skonis. Rekomendavau visoms savo draugėms.

    AtsakytiPanaikinti
  41. Tikrai skanus,ir nelabai sudetinga pagaminti.

    AtsakytiPanaikinti
  42. O galima vietoj sviesto panaudoti kepiniu margarina?

    AtsakytiPanaikinti
  43. Aciu labai uz skanu recepta,viskas gavosi puikiai.

    AtsakytiPanaikinti
  44. ir as prisijungiu prie padekos,netycia uzejau,išbandziau,nu puiku.niam

    AtsakytiPanaikinti
  45. jau kepasi orkaiteje.Kvapas NEREALUS :) Dekavoju uz recepta. Labai lengva ir idomu gaminti :)

    AtsakytiPanaikinti
  46. Laba diena,

    norejau paklausti, ar tiktu siems grietinieciams Karaliski miltai, t.y. tokie smulkus smulkus, kaip manai. Kazkada per klaida nusipirkau, tai dabar kepu pyragus viena po kito :) Ar geriau naudoti iprastus?

    AtsakytiPanaikinti
  47. Kelis kartus turejau - nepatiko. Tad naudoju tik paprastus.

    AtsakytiPanaikinti
  48. Jau 3 kartus kepiau per 10 dienu. Jie tobuli :)Tik gal ploniau kocioju, man gaunasi apie 34 pyragelius. Labai labai geras receptas. Nebrangus, greiti, primenantys vaikyste. Aciu.

    AtsakytiPanaikinti
  49. Nuostabiai skanus! Taip troskau paragaut, kad net liezuvi nudegiau, bet skonis viska atperka :))

    AtsakytiPanaikinti
  50. tikrai nuostabus kepu ir kepu dar neatsivalgom

    AtsakytiPanaikinti
  51. Superiniai grietinieciai!!!!Kad ir ka begaminciau pagal tavo receptus viskas gaunasi super!!!o grietinieciai mhhhhhh......

    AtsakytiPanaikinti
  52. Klausimas dėl varškės - gyvenu šalyje, kur yra tik grūdėtos varškės. Jeigu ją sublenderiuočiau (gaunasi tyrelė) ir įdėčiau, išbėgtų viskas lauk? Ar galima vietoj varškės tada dėti aviečių uogienę ar pan.? Žinau, kad bus nebe tas, bet noriu, o baisu dėl produktų stokos.

    AtsakytiPanaikinti
  53. Jei labai skysta varske gaunasi, tai isbegs, nes krastai stipriai neuzspaudziami. Pabandykit kokio dzemo ideti geriau.

    AtsakytiPanaikinti
  54. Ačiū, bandysiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  55. Puikus receptas! Greita ir skanu :)

    AtsakytiPanaikinti
  56. Niekada nemaniau, kad kada nors gaminsiu grietiniecius, jie tikrai gavosi labai labai skanus! :) gaminau is dvigubos porcijos, 6 zmogeliams, gavosi 31 grietinietis, sociai visiems :) tik mano labiau ,,issizioje'' gavosi, nes labai jau prisiskaiciusi stengiausi ju neperspausti, kad nesutrukinetu :)

    AtsakytiPanaikinti
  57. grietiniečiai mano vyro mėgstamiausi. Gaminu jau antrakart. Super skanus. Aciu

    AtsakytiPanaikinti
  58. Sveiki.Ilgai ruosiausi ir pagaliau stai-kvepiantys ir purus grietineciai.Dejau 200gr.varskes o siaip viska pagal recepta.dariau is dvigubos normos,tai tikiuosi patenkinsiu visu norus.Didziulis dekui!!!

    AtsakytiPanaikinti
  59. Tikrai nuostabus receptas! Produktu kiekiai apskaicuoti, nereikejo nei prideti, nei ismesti! Nuostabu,dekui kad pasidalinot receptu! :)

    P.S. kepiau su grudeta varske, galvojau kad kazkas bus negerai, bet galiu pasigirti- pavyko nuostabiai! Varske neisbego, grietinieciai iskepe minksti ir laaaabai skanus! Yummy

    AtsakytiPanaikinti
  60. Labai superiniai jie, ne viena karta jau kepti! :) Jusu Jurgita receptu daug jau isbandytu. Super seimininkute esat.

    AtsakytiPanaikinti
  61. Iskepiau. Na ką, žodis "skanu" jiems apibūdinti netinka... Nes jie nerealiai skanus!!! Tik as I varške itarkavau citrinos žieveles - super! Tobulas skonis

    AtsakytiPanaikinti
  62. o kokią varškę geriausia naudoti? naudojau FARM MILK pyragams kepti, bet žiauriai išskydo...

    AtsakytiPanaikinti
  63. Vietoje grietinės dėjau graikiško jogurto, trečdalį miltų keičiau pilno grūdo miltais, su varške nepersistengiau ir visai patenkinta rezultatu! ☺️ Ačiū labai už receptą! Tik reikia stebėti, kad neperkeptų.

    AtsakytiPanaikinti