1,5 stiklinės miltų
150 gr. sviesto
8 a. š. cukraus
2 v. š. pieno
uogienės arba džemo
Sviestą sutarkuoti tarka, sumaišyti su cukrumi, supilti pieną. Po truputį berti persijotus miltus ir minkyti tešlą. Tešlą 1 valandai įdėti į šaldytuvą. Po valandos ištraukiame tešlą iš šaldytuvo, stalą pabarstome miltais ir plonai iškočiojame. Imame 2 skirtingų dydžių formeles. Su didesne išspaudžiame dvi vienodas figūrėles, o kitos viduriuke išspaudžiame mažesnę figūrėlę. Sausainukus dedame ant kepimo popieriaus ir kepame apie 10-15 min. 175 C orkaitėje (kol gražiai pagels). Atvėsusių sausainukų apatinę dalį patepame tirštesne mėgstama uogiene ir uždedame kitą puselę su išspaustu viduriuku.
P.S. Uogienė pertepimui turėtų būti tirštesnė, kad nebėgtų per kraštus. Originaliame recepte pertepimui buvo naudojamas džemas, bet aš jo neturėjau, tad išbandžiau bruknių-obuolių uogienę.
Tešlą kočioti reikėtų tikrai labai plonai, nes sudėjus abi sausainuko puses sausainis išeina gan "storas" :)
150 gr. sviesto
8 a. š. cukraus
2 v. š. pieno
uogienės arba džemo
Sviestą sutarkuoti tarka, sumaišyti su cukrumi, supilti pieną. Po truputį berti persijotus miltus ir minkyti tešlą. Tešlą 1 valandai įdėti į šaldytuvą. Po valandos ištraukiame tešlą iš šaldytuvo, stalą pabarstome miltais ir plonai iškočiojame. Imame 2 skirtingų dydžių formeles. Su didesne išspaudžiame dvi vienodas figūrėles, o kitos viduriuke išspaudžiame mažesnę figūrėlę. Sausainukus dedame ant kepimo popieriaus ir kepame apie 10-15 min. 175 C orkaitėje (kol gražiai pagels). Atvėsusių sausainukų apatinę dalį patepame tirštesne mėgstama uogiene ir uždedame kitą puselę su išspaustu viduriuku.
P.S. Uogienė pertepimui turėtų būti tirštesnė, kad nebėgtų per kraštus. Originaliame recepte pertepimui buvo naudojamas džemas, bet aš jo neturėjau, tad išbandžiau bruknių-obuolių uogienę.
Tešlą kočioti reikėtų tikrai labai plonai, nes sudėjus abi sausainuko puses sausainis išeina gan "storas" :)
Recepto šaltinis: Neringos blogas
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą