Puslapiai

2009 m. gruodžio 23 d., trečiadienis

Linksmų švenčių!

Mielieji,
norėčiau Jus visus pasveikinti su artėjančiomis šventėmis. Tegu Šv. Kalėdos išpildo Jūsų slapčiausius norus, suteikia ramybės ir jaukumo susirinkus prie šilto šeimos židinio, o gausus švetinis stalas tegu suburia visus pabūti kartu, ir prisiminti praėjusius metus bei pasitikti naujuosius.

Kalėdų stalui pasaldinti ir papuošti - Kalėdinis tortas :)

Tortui reikės:

Pirktinių biskvitų
500 gr. mascarponės
200 gr. grietinės
200 gr. grietinėles
cukraus pagal skonį
2 v.š. citrinos sulčių

Visus kremo ingridientus suplakame mikseriu ir pertepame tortą. Papuošiame pagal savo vaizduotės polėkius :)

Mano papuošimai - juodojo šokolado rožės

100 gr. juodojo šokolado .
1 v.š. medaus

Ant vandens garų vonelės ištirpiname šokoladą, įmaišome medų. Nuimame nuo ugnies, nes perkaitinus šokoladą jis vėliau trupės, ir maišome, kol masė atšoksta nuo sienelių ir sušoka ė vieną gumulą. Tada masę dedame i šaldytuvą, kol ji višiskai sustingsta - būna kieta (geriausia ją daryti iš vakaro ir laikyti per naktį šaldytuve). Tuomet, jei masė būna labai kieta, keliolikai sekundžių galima įdėti į mikrobangę nedideliu galingumu. Nors pradėjus ją minkyti ji ir taip pasidaro, kaip plastelinas.

Iš pradžiu pasidaryti nedidelį rutuliuką - ant jo klijuosime lapelius. Tada imti po mažą gabaliuką šokoladinės masės ir formuoti plokščią apvalų lapelį (galima pirštais, galima dėti į maišelį ir kočioti kočėlu - ne taip tirps šokoladas). Lapelius ratu klijuoti ant rutuliuko, kol gausime norimo dydžio rožę.

9 komentarai:

  1. Kaip darete ta mase rozem? Gal galite placiau, man nerodo nuorodos. Istirpinote sokolada, idejote medaus ir dejote mase i saldytuva? kiek laiko laikete? Ir kaip sekesi formuoti rozes?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nuoroda is tikruju jau neveikia. Surasiau gamybos procesa prie recepto.

    AtsakytiPanaikinti
  3. kiek mazdaug roziu gaunasi is sio kiekio ? ir kaip ilgai ir kokiom salygom galima jas laikyti ? dekoju...

    AtsakytiPanaikinti
  4. Priklauso nuo roziu dydzio ir lapeliu storumo. Saugot galima ilgai, nes produktai ilgai negendantys, bet nesu tokiu saugojus, tad nezinau, ar isvaizda islieka tokia pati ilgiau palaikius.
    Bet galima pacia mase laikyt saldytuve susukus i plevele. O kai reikia - pasidaryt roziu. Mase nuo ranku silumos minksteja.

    AtsakytiPanaikinti
  5. o tos baltos gelytes is to kremo kur pertepet?

    AtsakytiPanaikinti
  6. labas. o medų kokį reikia dėti šokoladinėm rožėm daryti,dirbtinį ar naminį? ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Kiek jums išėjo iš šios masės rožių?:)

    AtsakytiPanaikinti