Puslapiai
▼
2010 m. sausio 1 d., penktadienis
Šokoladinis baltojo kremo tortas su persikais
3 šokoladiniai biskvitai (gali būti pirktiniai)
200 gr. mascarponės
200 gr. grietinėlės
200 gr. grietinės
cukraus pagal skonį
400 ml indelis konservuotų persikų
Papuošimui (ganašas)
200 gr. juodo šokolado
200 gr. grietinėlės
Kremas. Išplakame grietinėlę, į ją sudedame grietinę, mascarponę ir beriame cukrų. Viską išplakame mikseriu. Jei kremas skystokas - galima įberti pakelį grietinėlės standiklio ir palaikyti šaldytuve. Persikus supjaustome mažais kubeliais ir sumaišome su kremu. Pertepame torto biskvitus.
Ganašas. Puode pakaitiname grietinėlę, suberiame tarkuotą šokoladą ir maišydami ištirpiname. Kai masė atvėsta - apliejame tortą. Pastatome į šaldytuvą, kad tortas gerai sustingtų. Tuomet tortą galima papuošti cukraus pudra, naudojant trafaretus :)
P.S. Labai paprastai pagaminamas ir labai skanus tortas. Tik nereikėtų į kremą berti daug cukraus, nes šokoladinis ganašas tortui suteikia nemažai saldumo. Skanaus!
Atrodo labai skaniai ir šventiškai! :)
AtsakytiPanaikintiButterfly, aciu :)
AtsakytiPanaikintiSveiki, noriu isbandyti ir si tortuka, bet noreciau pati issikepti biskvitus, pagal koki recepta patartumet? Aciu :)
AtsakytiPanaikintiInesa, labai skanus biskvitas yra Mangų-persikų torto. Ir pakankamai tvirtas pertepimui. Tik jei norit šokoladinio, tai įmaišykit kartu su miltais 1-2 šaukštus kakavos :)
AtsakytiPanaikintiDar vienas klausimelis, kaip sonus apibarstyti kokosu? :)
AtsakytiPanaikintiInesa, imti po žiupsnelį kokoso ir metimo judesiu "mesti" kokosa ant sonu :)) Tikiuosi supratot. Nes kitaip nelabai ir iseis. O kai jau aplips sonai, tai dar galima ant menteles paberti drozliu ir visur tolygiai aplipdyti.
AtsakytiPanaikintiDariau ir sita torta! na ka galiu pasakyti....ir vel nerealiai skanus gavosi! :) is jusu puslapiuko galima daryti visus patiekalus...ir visi gaunasi super! Aciu Jums labai!
AtsakytiPanaikintiAciu :)
AtsakytiPanaikintikaip gaila, kad net iš dviejų kartų, nepavyko biskvitas šiam tortui :(
AtsakytiPanaikinti(kepiau mangų - persikų torto biskvitą)
Tortas neapsakomai skanus,dekui uz recepta :) Bet biskvitai ir man neisejo pagal ta mangu torto recepta.Ar neisivele ten jokia klaidele? Gal kepimo milteliu truksta irasyti? Kodel nesigavo nesuprantu,nes kiausinius tikrai labai kietai isplakiau,imaisiau viska atsargiai,bet neiskilo man biskvitas :(
AtsakytiPanaikintiKaidos ten nera, daznai kepu toki biskvita. Biskvitas iskyla. Ji kelia gerai isplakti kiausinio baltymai. Bet apsidraudmui galima kepimo milteliu iberti. Irasysiu recepte, nes jau kartoju ta pati daug kartu. Бus paprasciau kepimo miltelius paminet :)
AtsakytiPanaikintiLabai smagu, kad tortukas patiko :) Tikiuosi isbandysite ir kitus!
Taip,butinai isbandysiu ir kitus,o koki pirmiau patartumete? Bet kol kas,kol visu draugu neisvaisinsiu siuo,kepsiu tik si :D,nes labai jau jis atitiko mano skoni,ir tie kas ragavo prase po antra gabala ideti :D,sakau gabala,nes tikrai ne po gabaliuka kroviau :D
AtsakytiPanaikintiO kas del baltymo,tai gal atskirai ji reikejo plakt,o tryni atskirai,as visa kiausini iskart plakiau...ir ar negalejo kartais man sukliudyti kepimo popierius,nes as isklojau ne tik dugna,bet visa forma tortine,ir sieneles,gal trukde tai kilti teslai? nu jau visokiu variantu prisigalvoju del ko galejo nepavykti :D,nes isplakiau kiausinius tikrai labai standziai,pakabinus saukstu,nekrito nuo sauksto.
Popierius neturi reiksmes kilimui. Ne visada gali zinoti, nuo ko nepakyla gerai biskvitas. Kartais temperatura reiksmes turi, nes orkaites skirtingos buna.
AtsakytiPanaikintiO del patarimo, ka kept, tai cia jau Jus skonio reikalas :) Vieni viena giria, kitiem kitas skanesnis :) Visi, kuriuos esu cia sudejus, man paciai patiko. Taip kad galiu rekomenduot bet kuri.
Nuziurejau Malkos po sniegu,kaip tik ziema ateina,bus i tema :D
AtsakytiPanaikintiSveika AJ,
AtsakytiPanaikintiišbandžiau ir aš daugumą tavo puslapio receptukų, visi gavosi puikiai. Šis tortas, papuošimas gavosi puikiai, skonis irgi geras buvo, bet pjaustyti jo buvo neįmanoma, reikėjo šį 'kurinį' šaukštu kabinti, nes kažkaip nesustingo, nors kremas nebuvo skystas tikrai ir visą naktį balkone šaltame pralaikiau...
Bet skonis super. Ačiū ačiū ačiū :)
Kepu ir kepu sita torta,nu nerealus jis!!! Tik as pirma kart kepdama ne ta grietinele turejau,nusipirkau is ipratimo maistine o ne kremine,antra kart,kai kepiau jau su kremine,ir dabar visad kepu tik su maistine :),nes gaunasi slapesnis siek tiek,nei su kremine,man labiau patinka :)
AtsakytiPanaikintiAnonime,gal gerai nenuvarvinot persiku ir jie pavandenijo kreme?
AtsakytiPanaikintiSkandinave, kaip dziugu, kad vis bandot receptus :)
Anonime,keista kaip,as jau nezinau kelinta kart darau,tikrai ne pirma ir ne antra ir nekarto dar nebuvo taip,kad nesustingtu,ir tu persiku niekad nesistengdavau nuvarvint vistiek sustingsta,matyt permazai isplakat krema,ar mikseriu plakat? iki standumo? Arba gali but kaltas dar balkonas,nuo per dideles dregmes gal sukoseja,subliuksta viskas,nu neisivaizduoju kodel gali neiseiti,ten nera kam neiseina,labai paprasta.
AtsakytiPanaikintiO gretinele ganasui riebia reikia naudot?
AtsakytiPanaikintiRiebia.
AtsakytiPanaikintinu nesuprantu del to biskvito,kuri norodete cia,kepiau siandien ir man neissikele,tada antra kart kepiau vel neissikele,nu susinervinau rimtai,bet kodel?recepte parasita gerai isplakti kiausinius taip ir padariau ir dar dejau kepimo milteliu.O tai gal reikia baltimus atskirai plakti?nes daugeliui biskvitu plakami jie atskirai
AtsakytiPanaikintiJei net su kepimo milteliais neiskilo, tada tikrai nezinau, kokios priezastys.
AtsakytiPanaikintiO kiausinius galima visaip plakti. Receptu yra ivairiu.
Laba diena AJ, man jusu puslapis su VISAIS receptais pats paciausias! Norejau viena klausimuka uzduoti, ar ant aptepto torto ganasu, galima deti cukrines geles? Na ar neistirps jos pastovejus tortui kambario temperaturoj? Net nezinau,ar aiskiai parasiau :) aciu
AtsakytiPanaikintiAciu, Laima :) Ant ganaso gali det cukrines geles, nieko joms neatsitiks.
AtsakytiPanaikintiPasakisko skonio tortukas!!!!!!!!! Aciu uz recepta.
AtsakytiPanaikintiJurgita, o kokio skersmens tortas? bandau apskaičiuot, kiek kremo man reikės :)
AtsakytiPanaikintiApie 26 cm. turetu buti. Cia dar su pirktiniais biskvitais dariau.
Panaikintiačiū, bandysiu :)
AtsakytiPanaikintiVietoj grietinės dėjau antra tiek grietinėlės :) Tereikia gerai išplakti ir gaunasi tirštas kremas. Persikus, beje, reikia nuvarvinti sietelyje ir po to, kai juos supjaustote- čia patarimas tiems, kuriems kremas išskystėjo. Man susirinko dar kokie trys geri šaukštai skysčio. Patingėjau kepti biskvitą, pirkau, bet sugrandžiusi trupinius pasidariau su kremu "mėginuką"- pasaka! Įtariu, kad bus baisingai skanu! :)
AtsakytiPanaikinti