Puslapiai
▼
2010 m. sausio 17 d., sekmadienis
Nekeptas šokoladinis sūrio tortas (Cheesecake)
Pagrindas:
300 gr. šokoladinių sausainių
100-150 gr. sviesto
Įdaras:
500 gr. maskarponės sūrio
200 ml 33-35% grietinėlės
150 gr. cukraus
20 gr. želatinos
Papuošimui:
30 gr. juodojo šokolado (nebūtina)
Visų pirma želatiną užpilame 100 ml šalto virinto vandens ir pastatome 40-60 min, kad išbrinktų.
Pagrindui blenderiu arba mėsmale sumalame sausainius. Ištipriname sviestą, išmaišome su sausainių trupiniais. Turi gautis biri, drėgna masė. Sausainių masę suberiame į 24-26 cm. torto formą nuimamais kraštais, stipriai spausdami suformuojame pagrindą (gerai prispaudžiame kraštuose). Pastatome į šaldytuvą, kol ruošime įdarą.
Želatiną pakaitiname iki užvirimo, ir nukeliame nuo viryklės (neviriname). Ataušiname. Išplakame grietinėlę su cukrumi, sudedame maskarponę ir gerai išmaišome. Supilame ataušintą želatiną ir viska išmaišome iki vientisos masės. Įdarą dedame ant torto pagrindo, tolygiai paskirtsome. Apibarstome tarkuotu šokoladu. Statome į šaldytuvą 3-4 val., kad sustingtų. Skanaus!
P.S. Ėmiau 2 pakelius sausainių "Selga" (360 gr.) ir ištirpinau 170 gr. sviesto, bet užtektų apie 130 gr. - tuomet pagrindas bus minkštesnis. Tortas išėjo pasakiškai skanus!
Recepto šaltinis say7.info
Labai skaniai atrodo ir tikrai bandysiu pati ji pasigaminti. Man isties labai patinka tavo receptai ir visas tavo blogás. Viskas labai fainai paaiskinta, issamu, papratsa, bet tuo paciu ispudinga:))))
AtsakytiPanaikintiJurgita, aciu labai uz grazius zodzius :) Isties labai smagu girdet, kad patinka mano receptai. Dedu tik tuos, kurie ir man paciai patiko, kas buvo skanu ir gan paprastai pagaminama. O pyraga tikrai rekomenduoju. Man jis nerealiai patiko! Kai pasigaminsit - duokit zinia, ar patiko ir Jums :)
AtsakytiPanaikintiGaminau..tikrai labai skanus, labai lengvai pasigamino.. ir atrode taip pat graziai kaip nuotraukoj
AtsakytiPanaikintiO kokius konkrečiai naudojai sausainius? galima jų pavadinimą? :) Labai jau suviliojo šis skanumas (aš labai mėgstu Čili picerijos sūrio pyragą, įdomu ar tavasis kiek jį primena?)
AtsakytiPanaikintioi, jau rdau kokius sausainius naudojai : ne iki galo perskaičiau pranešimą ;)
AtsakytiPanaikintiIRRI, Čilėj neragavau pyrago, tai nežinau, ar manasis panašus į jį, bet siūlau pamėginti pasidaryti. Kas pagal šį receptą gamino, tai sakė labai patiko :) Tikiuosi ir Tau patiks :)
AtsakytiPanaikintiOk, bandysiu - brūkštėlsiu kaip kas :)Pasilieku penktadieniui jo gaminimą :) Tikiuosi pavyks nustebinti saviškį- mat pyragus (tuo lab tortus), o ypač tokius gaminu labai labai retai ,na praktiškai niekada. :)
AtsakytiPanaikintiLauksim rezultatu ir torto vertinimu po savaitgalio ;) Sekmes gaminant!
AtsakytiPanaikintinerealus tortai ir sis ir tas su zele!!! svarbiausia greitai ir paprastai padaromi. aciu, kad dalinates savo sedevrais :)
AtsakytiPanaikintiVoveriau, aciu, kad isbandot receptus ir pasidalinat nuomone :) Dziaugiuosi, kad tortai patiko :)
AtsakytiPanaikintiLabai labai skanu, aciu uz receptuka !
AtsakytiPanaikintiInesa, džiaugiuosi, kad patiko :)
AtsakytiPanaikintiNa ką gi, vakar pavyko jį pagaminti. Skanus, gal kiek riebokas man(manau, kitakart dėsiu žymiai mažiau grietinėlės) ir pagrindą netaip stipriai suplosiu, nes gavosi gan kietas. Bendroje visumoje super pyragas prie kavos ;) Ačiū už receptą ;)
AtsakytiPanaikintiIRRI, smagu, kad pagaliau pavyko ismeginti tortuka :) Kad riebus tai taip - grietinele+mascarpone. O del pagrindo, tai greiciausiai nuo sviesto kietesnis buvo, ne nuo suplojimo. Ziurint, kiek jo dejai. Man pirma karta irgi kietokas isejo, kai supyliau daugiau sviesto bijodama, kad pagrindas nesustings ir gali trupeti.
AtsakytiPanaikintištai maniškis :)
AtsakytiPanaikintihttp://irri-style.blogspot.com/2010/02/nekeptas-mascarpone-surio-pyragas.html
Žinai, gal kiek (~1-2d.) pastovėjęs jis man net skanesnis tampa :)
IRRI - super atrodo! Man irgi pasirode, kad kita diena skanesnis jis, toks "prisirpes" labiau :))
AtsakytiPanaikintiAgam, toks sakyčiau: mažiau grietinėlės jaučiasi, gal kietesnis pats įdaras, ne taip greitai atsiskyrinėja nuo pagrindo jį pjaustant.
AtsakytiPanaikintiŠį tortuką teko gaminti.Laabai skanus!!!
AtsakytiPanaikintiSmagu, kad patiko :)
AtsakytiPanaikintipasakiŠkai skanus pyragas. didelis ačiū už receptą! jau du kartus kepiau.. tapo mano paciu megstamiausiu pyrageliu! aciu.
AtsakytiPanaikintisveiki,
AtsakytiPanaikintigal butu imanoma pakeisti maskarpone kitu suriu,pvz varske ? nes labai jau brangi ta maskarpone. kai krize ne visada eina tokiu gardumynu ipirkti.. :(
Linute, galit bandyt pakeist varske - bus varskes tortukas :) Tik varske pertrinkit kelis kartus per sieteli - tada bus minksta ir puri. Arba su maskarpone per puse maisykit (yra mazesni indeliai - po 250 gr.)
AtsakytiPanaikintigaminau! ir skonis ir vaizdas nuostabus :)
AtsakytiPanaikintip.s. maskarpones suri pakeiciau rikotos 200g, grietineles 500g ir viena pakeli desertines varskes :) siek tiek pakeiciau jusu ingridientus,bet vistiek gavosi labai skanus :)
Inga, puiku, kad tai gerai viskas pavyko :)
AtsakytiPanaikintiO sviestą ištirpinti,tai kaitinant, ar tiesiog ilgam laikui palikus kambario temperatūroje?
AtsakytiPanaikintiKaitinant, kad istirptu iki skystumo.
AtsakytiPanaikintijetus, pagaminau jį - pasakiš ko skonio :) labai ačiū už receptą!
AtsakytiPanaikintiSi torta jau gaminau, gaminu ir tikrai gaminsiu. Jis nepaprastai skanus ir ypatingas savo skoniu. Tiesa, jis nera is lengvuju, taciau puikiais dalykais reikia moketi megautis pamazu. Aciu Jums AJ uz Jusu skoni. Visiems patariu neabejoti - nebuvo ne vieno, kuris nenorejo pakartot ;-)
AtsakytiPanaikintiGreta, Sigita, aciu uz grazius atsiliepimus! Dziaugiuosi, kad tortas patiko :)
AtsakytiPanaikintiKetinu išbandyti šį receptuką, norėjau pasiteirauti, kokio skersmens formai nurodytas produktų kiekis?
AtsakytiPanaikintiYra receptuke paciam parasyta - 24-26 cm.
AtsakytiPanaikintiIšbandžiau šį tortą Kalėdoms. Pavyko puikiai. Visiems labai patiko. Ačiū už receptą.
AtsakytiPanaikintio vat sis torciukas is 3(juoduju serbentu, 3 sokoladu) visiems labiausiai patiko. o ir jo padarymas super lengvas! tik matyt perdaug as sausainius sutrombavau, nes truputeli pagrindas gavosi kietokas!
AtsakytiPanaikintiSveiki,
AtsakytiPanaikintisiandien gaminau si torta. Labai jau skanus isejo :) aciu labai uz receptuka :) sekems virtuveje :)
Anonimams - dziaugiuosi, kad patiko receptas :) Aciu Jums, kad gaminate ir atsiliepimus parasote.
AtsakytiPanaikintiSveiki, nesu didele kulinarijos ir konditerijos megeja, bet Jusu sis receptukas labai jau sugunde...ir ka, Jus, galvojat...ogi man pavyko!!! nuosirdus Jums aciu uz labai aisku ir suprantama gaminimo aprasyma ir pastabas! Sekmes, Jums, visokeriopos!!!
AtsakytiPanaikintiAnonime, na puiku, kad viskas pavyko :) Aciu, ir Jums sekmes tolimesniuose virtuviniuose bandymuose.
AtsakytiPanaikintiSveiki, bandziau siandien Jusu sita receptuka, kolkas dar neparagavom. Gal galetumet pakomentuot, ka blogai padariau, jeigu pilant zelatina i grietineles ir maskarpones mase, ja is karto sutrauke, na zodziu gavosi kaip su zele gabaliukais? Turbut tortukas jau nesigavo? Siaip su virtuve nelabai draugauju :) Aciu
AtsakytiPanaikintiTurbut silta zelatina pylet, todel ir sutrauke. Ypac, jei kremas saltas buvo. Turetu sustingt, tik nebus toks purus ir "vientisas" kremas.
AtsakytiPanaikintiŠis tortas - tiesiog pasakiško skonio! Suvalgius vieną gabalėlį norisi dar ir dar.. Tikrai nuostabus tortas, ačiū už tokį puikų receptą.
AtsakytiPanaikintiDieviškas skonis...labai ačiū už receptą :)
AtsakytiPanaikinticia buvo musu velykinis skanestas, labai gerai pavyko,sviesto dejau siek tiek daugiau,bet viskas gavosi labai gerai,pjaustesi puikiai,netrupejo pagrindas,skonis labai geras,pasigamina greitai ir nesudetingai,manau dar mes ji tikrai darysim ,aciu uz recepta
AtsakytiPanaikintidekui uz puiku recepta. Jau du kartus gaminu si torta. Antraji karta, tai pamirsau cukru ideti i grietinele, bet visai jo ir netruko, taciau dar idejau kelias smulkiai supjaustytas braskes ir visai tiko. Gavosi lengvas ir skanus tortas.
AtsakytiPanaikintinuostbaus receptas! gavosi :)
AtsakytiPanaikintiNoriu jusu patarimo. kuo skiriasi surio pyragas darytas is philadelfia surio ir maskarpones? neapsisprendziu kuri daryti.. su philadelfia reikia kepti, o su maskarpone visur randu, kad daroma su zeletina. labai aciu uz atsakyma!!!
AtsakytiPanaikintitaip laukiu atsakymo del klausimo auksciau..bet niekas nepataria man:(( buciau labai dekinga.. daznai gaminu pagal jusu receptus, taigi tuo paciu ir mokausi, todel ir jusu patarimai ir nuomone man labai svarbi ir naudinga..
AtsakytiPanaikintiAnonime, atsakiau dar ana savaite, nesuprantu, kur dingo komentaras, nes tikrai buvo publikuotas... Greiciausiai blogspot nesklandumai.
AtsakytiPanaikintiPhiladelphia surio isvis nesu ragavus, todel nezinau, kuo jis skiriasi nuo maskarpones.
aciu labai !!! tai teks bandyti abu variantus :)))
AtsakytiPanaikintisveiki, gaminau vakar si tortuka -man ir mano seimai jis labai patiko. Labai dekoju AJ uz tokius skanius ir paprastus receptukus :)
AtsakytiPanaikintiKą tik padariau šį torčiuką. (:
AtsakytiPanaikintiDar neragavau, bet nujaučiu, kad bus nuostabus!
Ačiū jums už puikius receptus. :) Gaminau penktadien šį tortuką, pasakiškai skanus išėjo, gal tik sviesto per mažai įdėjau, nes pagrindas trupėjo, bet skonio tai visiškai nesugadino. :) Kitą kartą klaidą ištaisysiu. :)
AtsakytiPanaikintiRenata
AtsakytiPanaikintiLabai noriu padaryti si nuostabu tortuka, o zelatina pas mane lapeliais, o jus kokia dejote? Ar ir lapeliais reik deti 20gr? Nebus per daug? Man ta zelatina mistika:( O jei biri, tai 30gr kiek cia bus, valgomas sauktas? Viena karta dariau su zelatina ir visiskai nesigavo, nieks nesustingo, tai dabar pries darant noriu issiaiskinti, nes tiek daug tortu su zelatina, bet vis bijau daryti:)
Kažkur esu skaičiusi, kad želatina lapeliais gal stipresnė yra, turi pasieškoti info forumuose, tikrai bus. Aš naudoju želatiną grūdeliais, ir man viskas puikiai sustingo. Tiesiog negalima šiltos ištirpintos želatinos pilti į kremo masę... :) Reikia ją atvėsinti ir pilti labai plona srovele nuolat maišant. O 20 g želatinos tai panašiai apie 5 šaukštelius turėtų būti, jei tik aš neklystu, nes nepamenu, kiek dėjau į savąjį kremą.
AtsakytiPanaikintiRenata
AtsakytiPanaikintiDekui, Maljorka. Taip, radau info (Sonatinos blog'e) internete, tai dalinuosi cia, gal kam pravers: 1 LAPELIS zelatinos atitinka mazdaug 1.7-2g arba puse arbatinio saukstelio BIRIOS zelatinos. Na ka, atsigeriu kavutes ir einu gaminti, vyro gimtadieniui bus:) Tai turi BUTINAI pavykti:D Beje, is sio blogo esu daug darisiu receptu, super, aciu AJ ;)
Gaminau jau kokiu 10 kartu, labai skanus, visiems ragavusiems labai patiko. Mano pats megiamiausias. Aciu AJ.
AtsakytiPanaikintio su kuo reikia plakti mascarpone rankom ar mikseriu ?
AtsakytiPanaikintiSveiki, norejau paklausti,jei pamirsau zelatina pakaitinti,ir sudejau ja tik isbrinkinta..:( Nebesustings?
AtsakytiPanaikintiskanus torciukas, tik man riebokas.. nors dali maskarpones keiciau rikotos suriu ir jogurtu, bet vistiek sunkokas gavosi. Nors tikrai skanu :)
AtsakytiPanaikintižiauriai riebus, galima visą armiją pavaišint ir tikrai visi liks sotūs :) o šiaip skonis gana prabangus.
AtsakytiPanaikintiSveiki,
AtsakytiPanaikintiSusigundžiau pasigaminti šį tortuką pati. Kibau į darbus. Užpyliau 20g. želatinos 100ml vandens. Bet ar ne per mažai? Kažkaip toje stiklinėje jau tokie drebučiai, kad net nežinau. Taip ir turi būti? Ar kai kaitinsiu ji suskystės? Kažkiap nesinori prašaut, nes tortas bus vyrui į darbą, tai, kad tik maniškiui netktų raudonuot :D
Jei visiems pavyko, pavyks ir Jums ;)
AtsakytiPanaikintiVandens zelatinai brinkinti reikia 3 kartus daugiau, nei zalatinos, tad siuo atveju jo net daugiau, nei reikia. O kad gerai isbrinko - labai gerai, viskas ir istirps taip pat gerai neliks grudeliu.
Aš kaip tas neviernas Tamošius :D Nepatingėjau nufotografuoti kas gavosi? Ar tikrai taip turi būti?
AtsakytiPanaikintihttp://images61.fotki.com/v218/photos/9/1744969/10496697/zele001-vi.jpg
Na aš vistiek noriu pasitiklint. Ar toks "guzas" yra normalu?
AtsakytiPanaikintihttp://images61.fotki.com/v218/photos/9/1744969/10496697/zele001-vi.jpg
Viskas super :)
AtsakytiPanaikintiSveiki,
AtsakytiPanaikintiNoriu paklausti - 20 gr. želatinos tai kiek čia yra valgomais šaukštais?
Šaukštas šaukštui nelygu. Šiaip 20 gr. želatinos yra 4 arbatiniai šaukšteliai, bet tie "senoviniai", ne dabartiniai miniatiūriniai šaukšteliai.
AtsakytiPanaikintiIr as noriu palikti savo puikius atsiliepimus apie si torta:)
AtsakytiPanaikintiDariau vyro gimtadienio proga, labai lengva pagaminti ir toooks skanus buvo, kad per 5 min visi sveciai suvalge:)
Kadangi sukausi virtuveje kaip vovere, i maskarpones mase sudejau dar nepilnai atvesusia zelatina, tai siek tiek sutrauke mase gabaliukais, bet realiai tai nesugadino torto:)
Gaminau si pyraga, isejo labai grazus bet siaubingai riebus. Suvalgius viena gabaliuka nebesinorejo visa diena i maista ziureti :)))
AtsakytiPanaikintiLa. Labai skanu ir greita.Tik kita karta dauginsiu is 2.Mano seimai per mazas.Aciu uz recepta.Sekmes ir nauju ideju.
AtsakytiPanaikintiSuper receptas. Tik maskarpones suri pakeiciau ricota, kad nebutu taip riebu, be to zelatina sudejau i grietinele, tik tada sumaisiau su suriu. Nezinau, ar yra koks skirtumas, pagalvojau, kad taip mazesne tikimybe grietinelei subliuksti, nes nuo zelatinos pradeda stingti. Manau, galima daryti ivairius variantus ivairiais santykiais keiciant mascarponę rikota, lydytu sureliu, jogurtu ir pan.
AtsakytiPanaikintiTobulas receptas! Gaminau sveciams ir sulaukiau labai daug pagyrimu! As dar apslaksciau sokoladu tirpdytu kiekviena gabaleli ir salia padejau po kelias braskes. Aciu uz nuostabu recepta!
AtsakytiPanaikintiFantastiškas!
AtsakytiPanaikintiLabai skanus tortas! Viskas puikiai pavyko, visiems patiko. Dėkoju už tokį puikų receptą!
AtsakytiPanaikintiMano nuolatinis gimtadienio saldumas.. ;]
AtsakytiPanaikintiTobula!!! ačiū Jums už tokį receptą!!!Nuostabus Jūsų puslapiukas:) sekmes JUms
AtsakytiPanaikintiNa gaminau ir as, tik nepavyko su zelatina :( to ir bijojau.. valgant torta, jautesi zelatinos gabaliukai.. isbrinkinau ja, tada kaitinau, vesinau, susoko i gabala :( vel sildziau, pastoviai maisiau kol atveso, supyliau i krema, bet gabaliukai liko :( ka ne taip dariau?
AtsakytiPanaikintisveiki, ar pagaminus torta galima palikt ji saldytuve per visa nakti?
AtsakytiPanaikintiman zelatina po kaitinimo sustingo kol veso... ir po to ja buvo labai sunku isskaidyt visa po surio mase... ar kazka ne taip padariau? kazi ar gausis man pyragas????
AtsakytiPanaikintiO kur gi daugiau laikyt torta, jei ne saldytuve? :) Ne tik per nakti, bet ir visas dienas, kol bus suvalgytas.
AtsakytiPanaikintiPasiskaitykit prasau auksciau komentarus del zelatinos. Maljorka visa puikiai parasius. O ir as ne karta jau rasiau apie tai komentaruose.
turetu but labai skanus,panasu darau
AtsakytiPanaikintiKalėdoms pagaminau šį tortą- tai buvo pirmas ir paskutinis mano bandymas su maskarpone. Gaunasi kažkoks saldus riebalas, besiveliantis burnoje, fui. Šiaip, mėgstu tokio tipo tortus (iš pieno produktų) su želatina, tik kitą kartą vietoje maskarponės dėčiau 0,5% riebumo kreminę varškę- nebūtų taip riebu ir atsirastų rūgštelė kaip atsvara cukrui. Atrodo tortas gražiai, gaminamas nesudėtingai, tik man jis labai jau riebus... :)
AtsakytiPanaikintiBert šiaip, ačiū už torto idėją- su varške jis man bus kaip tik :)
Išbandžiau, puikus receptas, tortas gavosi puikus ir labai skanus :)
AtsakytiPanaikintiLabai gaila, bet kremą teko išmesti. Supylus želatiną kreme gavosi daugybė gabaliukų. Pyliau atšalusią. Galbūt todėl taip nutiko, nes naudojau smulkintą želatiną? Miltukais.
AtsakytiPanaikintiŽelatinos rūšis neturi reikšmės. Ją sutraukia dėl prduktų temperatūrų skirtumo. Bent jau aš tik su tuo buvau susidūrus.
Panaikinti