Puslapiai

2010 m. gegužės 11 d., antradienis

Netikras kalakutienos zuikis su sūriu


500 gr. kalakutienos faršo
100 ml. kefyro
100 ml. džiūvėsėlių (pusė didelio arbatos puodelio)
1 svogūnas
kelios česnako skiltelės
1 morka
1 kiaušinis
2 a.š. kalakutienos ar kt. prieskonių
1/4 a.š. maltų pipirų
150 gr. fermentinio sūrio
2-3 v.š. pomidorų padažo

Dubenyje sumaišome kalakutieną, kefyrą, džiūvėsėlius, kiaušinius. Svogūnus apkepinti aliejuje (įberti po žiupsnelį druskos, cukraus ir pipirų), kol gražiai pagels, tuomet sudėti smulkiai tarkuotas morkas ir smulkintus česnakus, pakepinti viską dar 2-3 min. Sudėti į faršą, suberti likusius pipirus ir prieskonius, įmaišyti kubeliais pjaustytą sūrį. Viską išmaišyti, sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą pailgą kekso formą, aptepti viršų pomidorų padažu ir kepti 190 C orkaitėje apie 50 min. Skanaus!

P.S. Super skanus zuikis, ypač pastovėjęs (kitą dieną)! O su karštomis bulvėmis išvis pasaka :)

Adaptuota iš SM

13 komentarų:

  1. zudai su tokiais vaizdais :) nuostabus zuikis !!!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai vilioja pasigamint, bet ar imanoma kazka vietoj kefyro panaudoti?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Jurga, originaliame recepte buvo pienas vietoj kefyro, bet as pieno neturejau, tai kefyra pyliau :D Pabandyk, skanus dalykas.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Išmaišiau, visa apsipatenkinus sudėjau į formą, išploviau dubenį, rankas ir tada pamačiau ant lentelės gulintį dailiai supjaustytą sūrį, kuris turėjo būt zuikiui :D

    AtsakytiPanaikinti
  5. Nu va tai tau :) Na jei dar neuzkepus mesa buvo, tai galima buvo sudet ismaisyt..

    AtsakytiPanaikinti
  6. Vakar kepiau. Labai skanus!Surio nedejau,nes neturejau, bet ir be jo gavosi puikus.Aciu uz recepta.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Ne vieną karta gaminau - labai skanus zuikis. Aciu uz dalinimasi receptais!

    AtsakytiPanaikinti
  8. tikrai labai geras receptukas!!!!

    AtsakytiPanaikinti
  9. Nerealus zuikis.Didelis aciu.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Isbandziau ivairius netikro zuikio receptus, bet apsistojau ties siuo. Kepiau jau gal pustuzini kartu ir siandien vel kepsiu :) tai skaniausia, ka galima padaryt is maltos kalakutienos! Aciu uz recepta!

    AtsakytiPanaikinti
  11. ne karta bandytas skanus labai, kepsiu Velykoms...

    AtsakytiPanaikinti
  12. Super skanus, visuomet pasiteisina 🙂

    AtsakytiPanaikinti