1 stiklinė cukraus
2 kiaušiniai
125 gr. sviesto
6 v. š. miltų
4 v.š. kakavos
100 gr. juodojo šokolado
2 a.š kepimo miltelių
0,5 a.š. druskos
Ištirpinti sviestą su cukrumi. Į atvėsintą sviestą supilti išplaktus kiaušinius. Kitame dubenyje sumaišyti visus sausus produktus - miltus, kakavą, kepimo miltelius, druską. Po truputi berti viską į šlapią masę ir gerai maišyti. Pailgą (kekso) kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, supilti pusę tešlos, ant jos išdėlioti gabaliukais sulaužytą šokoladą ir užpilti likusią tešlą. Kepti 175 C orkaitėje apie 30-40 min. (patikriname mediniu pagaliuku, ar pyragas iškepęs). Pyragą patiekiame šiltą, kad viduje esantis šokoladas būtų minkštas. Skanaus!
P.S. "Labai šokoladinis" ir fantastiško skonio pyragas :) Patiekiant pašildyti bent kelias sekundes mikrobangėje.
Ačiū Gabijai už puikų receptą :)
Koks skanumynas čia, jau įsivaizduoju..
AtsakytiPanaikintio kai pyragas atšąla, tai ir šokoladas viduj sukietėja?:)) ir kuo jis ten aplietas? ar tik ne pienišku šokoladu? o kaip manai, jei ne juodą, o baltą šokoladą į vidų sudėjus, gal gražiau būtų ir jis matytųsi aiškiai?
Manau, jog vakare išbandysiu:))
Kotryna, kai pyragas atsala tai ir sokoladas sukieteja, nes jis nemaisytas su niekuo, grynas. Bet valgiau ir salta - irgi skanu. Bet siltas skaniau.
AtsakytiPanaikintiPyragas niekuo neaplietas, tik taip atrodo nuotraukoje.
As ir pati norejau balta sokolada deti, nes turejau :) Manau, kad bus taip pat skanu ir su baltu :)
Sveiki, siandien ruosiuosi isbandyti sita geri ir grozi. Tik klausimelis kilo: miltu saukstai nubraukti ar su kaupu ?
AtsakytiPanaikintiDalia, saukstai su kaupu. Na ne tokiu, kad vos laikosi miltai, bet normalus kaupas, t.y. nenubrauktas saukstas.
AtsakytiPanaikintiGardymynas - man patinka. Saldus tikiuos normaliai? :>
AtsakytiPanaikintiIndre, saldus tikrai, vien sokoladas kiek saldumo duoda :)
AtsakytiPanaikintiAciu uz greita atsakyma, kaip tik pradedu gaminti :)
AtsakytiPanaikintiLabai skanu, jau du kartus kepiau ir tikrai dar daug kartu kepsiu :)
AtsakytiPanaikintiSandra, labai dziaugiuosi, kad patiko. Man sis pyragas irgi labai skanus :) O ir laiko mazai uzima ji iskepti.
AtsakytiPanaikintiVakar kepiau, bet netyčia padauginau kepimo miltelių. Pagalvojau, kad jau beveik nieko neliko pakelyje, jį pakračiau... Pasirodo buvo ir nemažai :))) Pyragas labai iškilo, o paskui subliuško :))) Bet nieko, vaizdelis nekoks, bet užtat skonis puikus. Su ledais visi suvalgė ir nesiskundė :)
AtsakytiPanaikintiViktorija, dziaugiuos, kad nepaisant mazos nesekmes, pyragas vis tiek buvo skanus :)
AtsakytiPanaikintiDieviškas pyragas, be galo dėkoju už receptą! Ir išvis, kiek kepiau pagal tavo bloge pateiktus receptus, dar niekada nenusivyliau, nes visada viskas puikiai pavykdavo, o tai keista, nes dar visai nesenai pradėjau sukiotis virtuvėje... Dėkoju! :)
AtsakytiPanaikintiKarolina, man tikrai labai dziugu girdet, kad viskas puikiai pavyksta :) Tikiuosi ir toliau bandysi receptukus ir butinai parasyk atsiliepima bet kuriuo atveju - tai man leidzia labiau suprasti, ka galima rasyti kitaip, geriau ir suprantamiau skaitytojui.
AtsakytiPanaikintinorėjau paklausti, o kepant stikliniam kvadrato formos inde kas nors pasikeis? ar reiktų tad kepimo popieriaus?
AtsakytiPanaikintiStiklinese formose nesu nieko kepusi, tad negaliu nieko pasakyt apie jas. Jei kepat joje pyragus ir neprilimpa, tai manau ir sitas neprilips.
AtsakytiPanaikintiLaaabai skanus pyragas, ačiū už receptuką! Aš dar įdėjau riešutų, nes labai mėgstu pyragus su riešutais. Niam niam niaam :)
AtsakytiPanaikintiLabai skaniai atrodo. Reiks ryt pabandyt issikept. Aciu uz si recepta.
AtsakytiPanaikintiAš jau ne kartą kepiau šį nuostabų pyragą. Pirmą sykį bandžiau viską kaip nurodytą recepte. Bet visus kitus sykius dar pagardinau vyšnių uogiene, tikra subtiliai skanus tuomet jis būna :)
AtsakytiPanaikintiSmagu, kad visiems taip patinka :)
AtsakytiPanaikintias katik kepiau, ir man nesigavo ;(
AtsakytiPanaikintigavosi kietas kaip meduolis,ir sokoladas viduj sukietejas kaip anglis ;//
Sveiki,
AtsakytiPanaikintinorejau pasiklausti, o jei kepu is dvigubos normos, kepimo laikas ilgeja?
Aciu.
Anonime, matau tik viena priezasti - turbut tiesiog perkepet.
AtsakytiPanaikintiVilija, jei pilsit i "auksti" tesla, tai taip, reikes ilgiau kept. Tikrinkit pagaliuku mediniu.
Labai skanus, bet labai mažas :D
AtsakytiPanaikintiSuper dalykėlis, super receptėlis, o jau skanumėlis....
P.S. Apie tikrinimą :D Kiek vyras badė, tiek į šokolado gabaliukus pataikydavo :D
AtsakytiPanaikintiKatik išsikepiau mazus keksiukus :) i kiekviena po plytele sokolado. Supper, labai skanus.... O jau saldumas, ilgam isliks burnoje :) galit det cukrau maziau
AtsakytiPanaikintilabai skanus sokoladinis pyragas. vyras vel praso, kad iskepciau, nors siaip jis pyragu nepripazysta, na iskyrus sokoladinius.
AtsakytiPanaikintio jeigu kepčiau kekso tokioj apvalioj formoj kur yra skylė vidury?
AtsakytiPanaikintiLabai paprastas receptukas,labai skanus pyragas,tik va porcija mažoka :D reiks didint:)
AtsakytiPanaikintiO man jis labai stipriai iškyla, o paskui, dar bekepant, visiškai subliūkšta. Ką darau ne taip?
AtsakytiPanaikintiTuretu būti labai skanus pyragas, katik ji usirašiau ir po keliu dienu kepsiu.:)
AtsakytiPanaikintiEsu dariusi tokio tipo pyragą, žinau, kad skanus. Todėl pabandžiau padaryti pagal šį receptuką, nes aną užmiršau. Bet šito tešla labai kieta gavosi.. Įdomu, ką padariau ne taip..
AtsakytiPanaikintiGavosi labai skanus pyragas su traskia plutele virsuje :) tik forma nesigavo normali :D labai graziai issikele kepdamas, bet kai kepimo pabaigoje ikisau pagaliuka, kad patikrinti ar iskepe, tai viduj dar buvo skysta ir po to visas susitrauke. Toks vaizdas, kad isejo oras :D Ka dariau ne taip?? Tikrai dar kepsiu, bet nesinori, kad jis vel taip subliukstu.
AtsakytiPanaikintiO jeigu dėsiu margariną kepiniams vietoj sviesto?
AtsakytiPanaikinti