Puslapiai

2010 m. gegužės 30 d., sekmadienis

Rageliai su sutirštintu pienu


7 g sausų mielių
0,5 puodelis šilto vandens
140 gr. šalto sviesto
2,5 puodelio miltų
100 gr. cukraus (jei norite nesaldžių, berkite mažiau)
0,5 a. š. druskos
0,5 puodelio sutirštinto nesaldinto pieno
1 kiaušinis

Aptepimui:

1 mažas kiaušinis
2 v.š. pieno

Mieles sumaišome su vandeniu ir palaikome 5 – 10 minučių, kol pradės putoti. Ištirpiname 30 gr. sviesto, atvėsiname ir įmaišome į mieles. Tai pat į mieles įmaišome 0,5 puodelio miltų, cukrų, druską, sutirštintą pieną ir 1 kiaušinį. Išmaišome iki vientisos masės. Į kitą dubenį suberiame likusius 2 puodelius miltų ir sudedame gabaliukais supjaustyto 110 gr. šalto sviesto. Sviestą su miltais maigome pirštais, kol gausime sviesto/miltų trupinius. Supilame mieles ir gerai išmaišome, bet neminkome! Uždengiame dubenį ir laikome šaldytuve 8 valandas (geriausia per naktį). Išimtą tešlą lengvai paminkome, jei ji vis dar limpa, įberiame šiek tiek miltų, kad galima būtų kočioti, bet nepadauginkite. Padaliname į 3 dalis. Kiekvieną dalį iškočiojame į 0,5 cm storio apskritimą. Kiekvieną apskritimą supjaustome į 8 dalis (jei norite didesnių - į 6 dalis) ir susukame į ragelius. Ragelius dedame į kepimo skardą šiltai kildiname, kol pakils dvigubai. Aptepame juos kiaušinio ir pieno plakiniu. Kepame iki 165º C įkaitintoje orkaitėje 20 – 25 minutes, kol lengvai parus.

P.S. Turbūt minkščiausi rageliai, kokius yra tekę iškepti. Kepiau jau 2 kartus - vienus nesaldžius, su mažiau cukraus, kitus saldžius. Ir vieni ir kiti labai skanūs. Labai patogu iš vakaro užminkyti tešlą, ir ryte jau turėsite ant pusryčių stalo šiltus ragelius :)

Recepto šaltinis Sonatinos receptai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą