Tortas 26 cm. formai. Skliausteliuose įrašiau produktų kiekį 20 cm. skersmens formai, nes pati tokioje kepiau.
Matavimui naudojama 200 ml. stiklinė
Karameliniai biskvitai:
2 kiaušiniai (1,5)
2 stiklinės miltų (1 ir 1/3 stiklinės)
1 stiklinė cukraus (2/3 stiklinės)
0,5 skardinės virto kondensuoto pieno "Rududu" (1/4 skardinės)
1 stiklinės grietines (2/3 stiklinės)
1 a.š. gesintos sodos (2/3 a.š.)
Grietinėlės kremas:
400 ml. grietinėlės (250 ml)
2 v.š. cukraus (1,5 v.š.)
Karamelinis kremas:
2/3 skardinės virto kondensuoto pieno (1/2 skardinės)
100 gr. minkšto, kambario temperatūros sviesto (65 gr.)
80-100 gr. pakepintų žemės riešutų (70 gr.)
Šokoladinis pertepimas:
100 gr. šokolado (75 gr. šokolado)
50 ml. pieno (30 ml.)
Biskvitų sulaistymui:
1/4 stiklinės vandens
2 a.š. cukraus
Biskvitai. Visus produktus išplakame mikseriu. Pilame i formą, išklotą kepimo popieriumi, pusę tešlos ir kepame 180C apie 15min. Taip iškepame du biskvitus. Atvėsusius perpjauname per pusę į du lakštus -gauname 4.
Grietinėlės kremas. Grietinėlę išplakame su cukrumi ir pastatome į šaldytuvą.
Karamelinis kremas. Minkštą sviestą išplakti mikseriu. Supilti kambario temperatūros kondensuotą pieną "Rududu" (galima palaikyti skardinę karštame vandenyje - minkštesnį bus lengviau plakti), viską išplakti iki vientisos masės. Sudėti ir išmaišyti susmulkintus, pakepintus riešutus.
Šokoladinis pertepimas. Šokoladą su pienu pakaitinti ant vidutinės ugnies maišant, kol šokoladas ištirps. Atvėsinti.
Sirupas biskvitų sulaistymui. Vandenyje ištirpiname cukrų.
Torto surinkimas. Į torto formą dedame vieną biskvitą, sulaistytome sirupu, užpilame šokolado, užtepame pusę grietinėlės, dedame antrą biskvitą, sulaistome sirupu, užpilame vėl šokolado, sudedame karamelinį kremą, dedame trečią biskvitą, sulaistome sirupu, vėl supilame likusį šokoladą, grietinėlės kremą ir uždengiame paskutiniu biskvitu. Laikome šaldytuve, kol sustings. Tortą aptepame grietinėle, arba sviestiniu kremu (išplakame 200 gr. minkšto sviesto ir 0,5 indelio kondensuoto pieno). Puošiame grietinėle, riešutais, šokoladu - pagal savo norus :) Mano papuošimai - šokoladinės rožės. Kaip jas pasidaryti, jau esu rašius
Šventinio torto temoje. Skanaus!
P.S. Karamelinis sluoksnis su riešutais labai primena Snickers šokoladukus :) Tortas skaniausias 3-4 dieną po pagaminimo. Tad jei darote kažkokiai progai - kepkite jį iš anksto.
Recepto šaltinis - SM