10 nedidelių bandelių250 gr. miltų
125 ml vandens
1,5 a.š. sausų mielių
1 a.š. (nubrauktas) druskos
1 v.š. cukraus
1 v.š. aliejaus
50 gr. fermentinio sūrio
4 skiltelės česnako
Į šiltą vandenį suberti mieles ir cukrų, išmaišyti ir palikti apie 10 min. pastovėti, kol mielės suputos. Sudėti smulkintą česnaką. Miltus sumaišyti su druska, persijoti ir berti į tešlą. Užminkyti minkštą elastingą tešlą. Minkyti apie 10 min. Supilti aliejų, ir dar kartą perminkyti. Kildinti apie valandą, kol padvigubės. Tada sudėti smulkiai tarkuotą sūrį, ir vėl gerai viską išminkyti. Padalinti tešlą į 10 gabalėlių. Iškočioti juos į volelius ir iš jų surišti mazgelius. Galus pakišti po bandele ir dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kildinti kol padvigubės (30-40 min.). Pakilusias aptepti kiaušinio plakiniu ir kepti 180 C orkaitėje apie 20 min., kol bandelės pradės gražiai ruduoti. Skanaus!
P.S. Labai skanios bandelės. Aš mėgstu česnaką, todėl dėjau jo gerokai daugiau - bandelės buvo aromatingesnės. Labai tinka sumuštiniams.Recepto šaltinis SM
siandiena kepiau sitas bandukes bet kodel man tesla nepakilo nei pirma nei antra kart?
AtsakytiPanaikintigal reikejo i silta orkaite ideti kad pakiltu?
Kodėl tešla nepakilo?
AtsakytiPanaikinti