- Braškių torto papuošimui
Biskvitas. Kiaušinius su cukrumi plakame mikseriu, kol masė padvigubėja ir tampa tiršta. Kepimo miltelius sumaišome su persijotais miltais, ir po truputį beriame į kiaušinius vis plakdami mikseriu. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, pilame tešlą ir kepame 180 C apie 15:20 min. Atvėsusį biskvitą perpjauname į 3 lakštus.
Želė sluoksnis. Turimą vandenį statome ant vidutinės ugnies ir maišydami jame tirpiname želė. Kai želė ištirpsta, atvėsiname ir dedame į šaldytuvą, kol pradės stingti (turėtų būti jau lengvos drebučių konsistencijos, nes kitaip skystis susigers į biskvitą). Kai želė ima stingti, imame apatinį torto lakštą, dedame į formą, ant jo išdėliojme per pusę perpjautas braškes. Ant ju užpilame/sudedame želė (drebučių konsistencijos) ir statome į šaldytuvą, kad sustingtų. Jei želė gerai nesubėga tarp braškių, palyginame šaukštu, kad užsipildytų tarpeliai.
Kremas. Želatiną užpilame 45 ml. vandens ir paliekame išbrinkti. Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo. Varškę kelis kartus pertriname per sietelį, išmaišome su kondensuotu pienu, įmaišome išplaktą trynį ir viską maišome iki vientisos masės. Po truputį šią masę dedame į grietinėlę ir atsargiai maišome, jad grietinėlė nesukristų. Želatiną ištirpiname ant vidutinės ugnies, atvėsiname ir išmaišome su kremu. Kremą galima 15-20 min. palaikyti šaldytuve, kad pradėtų stingti. Tuo tarpu iš antro biskvito lakšto stikline išpjauname apskritimus. Pusę biskvitinių apskritimų išdėliojame ant sustingusio želė sluoksnio. Užpilame 2/3 kremo. Dedame trečią lakštą (prieš tai appjaustykite jo šonus apie 0,5 cm.) ir pilame likusį kremą. Statome į šaldytuvą stingti. Sustingusį išimame iš formos. Biskvito likučius padžioviname orkaitėje, sumalame/sutrupiname ir papuošiame jais torto šonus. Viršų puošiame braškėmis. Skanaus torto! :)
P.S. Labai įdomaus skonio tortas - ir saldus, ir gaivus tuo pat metu :) Tik kitą kartą vietoj paprastos varškės dėčiau kreminę, desertinę, kurioje nėra varškės grūdelių, nes paprastoje, nors ir pertrynus per sietelį, jie truputį jaučiasi. Bet nepaisant to - tortas fantastiškas :)
Dar randat braškių, kaip faina... Aš jau turguose nebematau. Taip ir nespėjau atsivalgyt :(
AtsakytiPanaikintisveiki , as tai paprasta varske sublenderiuoju, truputi grietineles ipylus.Gaunasi kremine konsistencija ir plius pigau.:)
AtsakytiPanaikintiIndre, dar yra, bet kainos jau kandziojasi truputi... Tai sis tortas buvo braskiu sezono uzdarymui :)) Visa kita jau bus is saldymo kameros.
AtsakytiPanaikintiambre, galima ir taip. Nors man vis tiek kremai skanesni su desertiniais varskes sureliais. Ju konsistencija man patinka.
Šį tortą esu kepusi jau ne kartą. Paprasta ir skanu. ;) O braškes galima keisti kitokiomis uogomis arba pvz. konservuotais persikais - taip pat labai skanu.
AtsakytiPanaikintiPaprastą kaimišką varškę pertrinu kombaininiu peiliu (blenderio neturiu), tad grūdelių nesijaučia. :)
Vakar išbandžiau, labai skanu :) Ačiū už receptą
AtsakytiPanaikintiMax, prasom :) Dziaugiuos, kad patiko :)
AtsakytiPanaikintisian gaminu, ziuresim kas gausis :)
AtsakytiPanaikintibandysiu gaminti siandien.tikiuosi viskas gausis.tik pas mane torto skersmuo 23 cm, bet manau tai nieko nekeicia.
AtsakytiPanaikintiZemesnis bus tortas ir tiek :)
AtsakytiPanaikintiar biskvito tesla turi gautis skysta ar tirstoka, nes man tokia gavosi beganti nuo sauksto.
AtsakytiPanaikintina va isbandziau sita torta, suvalgem ir jau vel norim.labai skanus.tikrai kepsiu ir dazniau.
AtsakytiPanaikintiAr tiktu i sita torta saldytos braskes?
AtsakytiPanaikintiItariu, kad gali pavandenyti jos. Nors jei uzpilt zele, tai gal ir nieko. Zinokit kai pati nesu kazko darius, tai 100 % niekada nesakau, nes nezinau, kas butu jeigu butu :)
AtsakytiPanaikintidukryte savo gimtadieniui isirinko butent si tortciuka,teks neapvilti jos.
AtsakytiPanaikintiSveiki, gal galėtumėt pasakyti kaip apskaičiuoti produktų kiekį 26cm skardai. Aš dar nelabai patyrus kepėja, o artėja sūnaus gimtadienis... :)
AtsakytiPanaikintiSveiki, gal galėtumėt pasakyti kaip paskaičiuoti produktus 26cm formai? Artėja šventės, reiks didesnio torto :) Iš anksto ačiū :)
AtsakytiPanaikintiSveiki, pagal paprasciausia matematine proporcija. Pvz. cukraus kiekis:
AtsakytiPanaikinti20 cm. - 75 gr.
26 cm. - x gr.
26 dauginam is 75 ir gauta suma padalinam is 20. Ir taip su visais produktais :)
Laba diena, sakykite ar reikia laiko šiam tortukui susistovėti?Kepsiu tėvo dienai,kada jį geriausia kepti?Diena, dvi prieš šventę?
AtsakytiPanaikintiSarmite, kepkit penktadieni, bus pats tas. Visi tortai pastoveje kelias dienas buna skanesni.
AtsakytiPanaikintiNesuprantu kodel, bet man net biskvitas nesigauna... viska darau pagal recepta, bet net neiskyla...ne pirmas tortas mano jau, bet vistiek nesuprantu kas blogai...
AtsakytiPanaikintilaba diena,norejau padekoti uz si labaj nuostabu receptuka ,biski esu ji paivairinus dedu i vidu zele gabaliuku ir t.t.. bet va eisiu prie esmes ,turiu labaj rupima klausimuka ,o ar as ji galiu puosti beze kremu ar man jis laikytusi ?
AtsakytiPanaikintiPries puosiant tortus bezu arba cukrine mase juos reiktu aptepti kokiu nors sviestiniu kremu. Kitaip bezas gali nuciuozti nuo torto.
AtsakytiPanaikintiO gal galetumet patarti koki nors Siam tortukui sviestini krema nes gaminu daug is jusu receptuku ir viskas sauniai pavyksta
AtsakytiPanaikintisveiki..kepiau pagal jūsų nuostabius receptus ne vieną tortuką..ačiū jums už pasidalinimus su bandančiosiomis kepęjomis...:) šis tortukas tikrai nuostabiai skanus..tiesiog idealus todėl gavau užsakymą būtent šio torto gimtadieniui :) todėl iškilo klausimas ar būtų braškes galima pakeisti kitomis uogomis(vyšnios,mėlynės,)? o gal vaisiai tiktų? ačiū už atsakymą
AtsakytiPanaikintiGalima i varske nedeti kiausino trino
AtsakytiPanaikintisveiki,skaniai atrodo tortukas,tik nesuprantu kokiu tikslu antrąjį biskvitą supjasutyti stikline apskritimais?Gal,kad kremas labiau ,,apgaubtų" braškių sluoksnį?tai gal tada tik biskvitų pakaktų?
AtsakytiPanaikintisveiki,skaniai atrodo tortukas.Tik nesuprantu- kodėl antrasis biskvitas ,,sugadinamas" ir išpjaustomas apskritimais stikline ?
AtsakytiPanaikinti