Puslapiai

2011 m. sausio 23 d., sekmadienis

Pomidorinė sriuba su ryžiais (Turkiška virtuvė)


100 gr. ryžių (nevirtų)
4 dideli pomidorai (geriausia-marinuoti savo sultyse) arba 150 gr. pomidorų padažo
2 v.š. alyvuogių aliejaus
1 v.š miltų
druskos, pipirų, kt. prieskonių
šviežių pertažolių arba krapų

Ryžius išverdame, kad būtų birūs (bet neperverdame, nes dar šiek tiek virs sriuboje). Pomidorams nuimame odeles, o minkštimą susmulkiname. Jei vietoj pomidorų naudosite pomidorų padažą - sumaišykite jį su 150 ml. šilto vandens. Į puodą pilame aliejų, įkaitiname jį, ir jame apie 2 min. maišydami pakepiname miltus (susidaro tiršta košelė). Jei norite tirštesnės sriubos - miltų berkite 2 v.š. Kai pakepame miltus, dedame į juos smulkintus pomidorus (arba pilame vandens/ padažo mišinį) ir maišydami troškiname apie 10 min. (jei naudojat padažą, užtenka apie 5-7. min.). Per tiek laiko išgaruoja vanduo ir susidaro tiršta masė. Tada pilame apie 1,5 l vandens, beriame prieskonius, druską, pipirus, beriame ryžius, viską gerai išmaišome, užviriname ir paverdame 2-3 min. Sriubą patiekiame pabarstę smulkintomis pertažolėmis/krapais. Skanaus!

P.S. Sriuba labai patiko. Kadangi bėriau 2 v.š. miltų - ji buvo tirštesnė, nei paprasta sriuba. Papildomai įmečiau pusę kubelio sultinio. Dariau su pomidorų padažu, tad manau, kad su pomidorais būtų dar skaniau!

Recepto šaltinis say7.info

4 komentarai: