Puslapiai

2011 m. kovo 10 d., ketvirtadienis

Šokoladiniai triufeliai su vafliais


300 gr. juodojo šokolado
200 gr. grietinėlės 36 %
2 saujos susmulkintų vaflių lakštų triufeliams
1 v.š. brendžio, likerio (nebūtina)
mažas žiupsnelis druskos
smulkintų vaflių triufelių apvoliojimui

Grietinėlę pakaitiname ant vidutinės ugnies iki užvirimo, bet neužverdame. Užpilame ja sulaužytą arba sutarkuotą šokoladą ir maišome, kol šokoladas ištirps. Įpilame norimo alkoholio (aš naudojau kreminį likerį), įberiame druskos (pasak Jamie Oliver, druska triufeliuose paryškina šokolado skonį). Pastatome į šaldytuvą, kol masė gerai atvės ir pradės tirštėti. Tada dar kartą išmaišome ir įmaišome smulkintus vaflius. Stingdome viską šaldytuve iki tokios konsistencijos, kad galima būtų formuoti triufelius (aš palikau visai nakčiai). Imame 2 šaukštelius, vienu paimamame šokolado, dedame į smulkintus vaflius, ir abiem šaukšteliais voliodami vafliuose suteikiam triufelio formą. Laikome šaldytuve. Skanaus!

P.S. Triufelius darau, kai nėra laiko daryti kažkokį rimtesnį saldumyną. Paprasta ir be galo skanu... Esu darius paprastus triufeliukus be vaflių, o šį kartą tiesiog paeksperimentavau - man skonis šiek tiek priminė senus pirktinius saldainius/triufelius (pavadinimas buvo, berods, "Eglutė") :)


4 komentarai:

  1. O kur galima rasti pirkti smulkintu vaflių? Būtų smagu pasigaminti :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tereikia nusipirkti paprastu vafliu lakstu ir juos susismulkinti.

    AtsakytiPanaikinti
  3. o grieitneles su sokoladu nereikia isplakti?tiesiog ismaisyti?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Viska daryti taip, kai parasyta recepte - Grietinėlę pakaitiname ant vidutinės ugnies iki užvirimo, bet neužverdame. Užpilame ja sulaužytą arba sutarkuotą šokoladą ir maišome, kol šokoladas ištirps.

    AtsakytiPanaikinti