Puslapiai

2011 m. balandžio 17 d., sekmadienis

Grietininiai rageliai


Šiuos ragelius radau pas Sonatiną. Kepiau jau kelis kartus. Prisidedu prie Sonatinos pagyrų šiems rageliams - jie išties puikūs!


24 rageliams

500-600 gr. miltų
200 ml. pieno
7 gr. sausų mielių
5 v.š. cukraus (jei nenorite saldesnių, dėkite mažiau)
0,5 a.š. druskos
2 kiaušiniai
50 gr. margarino
50 ml. grietinės
50 ml. aliejaus

kiaušinio aptepimui (galima truputį pasilikti dedamų į tešlą - aptepimui reikia labai mažai)
sezamo sėklų pabarstymui

Beriame į dubenį 500 gr. miltų, mieles, cukrų, druską - išmaišome. Padarome miltuose duobutę, į ja supilame truputį pašildytą pieną, išplaktus kiaušinius, grietinę, aliejų, ištirpintą margariną. Maišome, kol galėsime minkyti. Jei tešla limpa - įberkite miltų. Man papildomai reikia dar 100 gr. miltų. Bet kuo tešla minkštesnė, tuo rageliai bus minkštesni. Paliekame tešlą 15 min. pastovėti kambario temparatūroje.

Padaliname tešlą į 2 dalis. Iškočiojame ploną 50 cm. skersmens lakštą, supjaustome į 12 trikampėlių ir susukame juos į ragelius. Dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir palaikome, kol pakils. Aš kildinu 40 C orkaitėje apie 20 min. Pakilusius aptepame plaktu kiaušiniu, pabarstoe sezamais, ir kepame 190 C orkaitėje apie 20 min., kol gražiai paruduoja (žiūrėkite pagal savo orkaitės galingumą).

P.S. Kuo dar labai patiko rageliai, tai kad nereikia tešlos kildinti, ir jie net 3-4 dieną išlieka minkšti ir skanūs.



Recepto šaltinis Sonatinos receptai

15 komentarų:

  1. Esu ir aš juos nusižiūrėjus. Kai bus laiko bandysiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. O mieles taip paprastai sausas ir supilti i miltus? vilioja jie mane, bet baisu sugadinti..

    AtsakytiPanaikinti
  3. Taip, su miltais maisot ir viskas. Nusipirkit tokias zaliame pakiuke, jas tik su miltais ir tereikia sumaisyt. Kepkit - tikrai puikus rageliai!

    AtsakytiPanaikinti
  4. As tokias ir perku visada. ir visad jas tirpinu piene..Aciu labai. savatgali bandysiu issikepti situ:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. tai patys skaniausi rageliai kokius esu kepusi (kiekviena karta bandau vis kita recepta), bet turbut ties tuo ir apsistosiu. nereikia kildinti teslos (net bijojau kad nesigaus :)), labai graziai iskyla kepdami, iskepe labai minksti ir purus. i vidu iviniojau po gabaleli sokolado. kita karta bandysiu kitus idarus. bet ir be nieko labai skanu. negaliu atsidziaugti jais :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Labai skanus, kita karta, bandysiu su idaru :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Išbandėm! http://dwcakes.blogspot.com/2011/08/grietininiai-rageliai.html :3

    AtsakytiPanaikinti
  8. Fantastiški rageliai, ką tik iškepiau :) labai bijojau, kad neišeis, bet gavosi :) esu tokia patenkinta ;)
    Ačiū už receptukus :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Ka tik kepiau situs ragelius,ir.... tikriausia ne taip gavosi,kaip turejo. Is 24 vnt,man gavosi apie 40 :) ,gal per plonai iskociojau,ir maziucius dariau,nezinau.... Ir neiskilo,bet skonis geras,nei per saldu,tik gal mieles kiek truputy jauciasi,tikriausia padauginus busiu.... nuotraukoje skanesni :D

    AtsakytiPanaikinti
  10. Issikepiau is as..Nuostabus rageliai..Aciu uz recepta.. Labai gerai, kad surasyta viskas gramais, o ne stiklinemis, as manau kad konditerijoje labai svarbu tikslumas gramais..nes kitaip galis gautis snipstas. Niekada nebandau jokiu receptu , kur nera tiksliai parasyta kiek ko deti..
    Aciu..Mano dukryte sako, kad sie rageliai tikras skanumelis..

    AtsakytiPanaikinti
  11. Dėkoju už receptą:)
    Pirmą kartą gyvenime man gavosi toookios skanios bandelės :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. O jei naudoti sviezias mieles, kaip tuometvtesla daryti?

    AtsakytiPanaikinti
  13. Kodel beroto traukesi tesla kociojant... minksta ji,viskas pagal recepta,bet neimanoma,supjaustau I trikampius ir viskas subega I viduri :(

    AtsakytiPanaikinti